Veel reizigers hebben ongeveer 2 weken tot hun beschikking en dan is de vraag : gaan we naar het noorden of het zuiden van Ethiopië ? Best een lastige beslissing want zowel het noorden als het zuiden  zijn prachtig maar in een reis van twee weken eigenlijk niet te combineren .

Welk gebied in Ethiopië voor een eerste reis van ongeveer twee weken ?

Een keuze die je moet maken bij een wat kortere reisduur, met deze blog hoop ik te helpen bij het nemen van een beslissing.

Noord of zuid, een lastige keuze

Noord of zuid Ethiopië Wat de beste keus is , is heel afhankelijk van de wensen. Wil je persé kennismaken met de stammen? Dan is het zuiden de beste keus. Of toch liever meer geschiedenis? Dan mogen Lalibela, Gondar en Axum zeker niet ontbreken en wordt het een reis door het noorden. Maar ook in het noorden vind je natuur in bijvoorbeeld de Simien Mountains en in het zuiden is de weinig bezochte Mariyam kerk bij Butajira een kleine versie van Lalibela.
De Danakil is ook een wens van veel mensen, dit pas je uiteraard het beste in in een reis door het noorden maar je kunt het ook als onderdeel van een noord-oost reis doen met meerdere trekking rondom Gheralta en Lalibela.
Kortom, kiezen valt niet mee 🙂 Vaak stuur ik dan ook twee offertes zodat je een goed beeld krijgt van beide mogelijkheden en een weloverwogen keus kunt maken.

Reizen met (jonge) kinderen naar Ethiopië

Voor gezinnen met (jonge) kinderen die een eerste reis naar Ethiopie maken is het zuiden een goede keus, de zebra’s in Nechisar, de hyena’s bij Yirgalem, de krokodillen bij Arba Minch en zwemmen in het meer van Langano staan garant voor tevreden kinderen !

Combinatie met oost en/of west

Noord of zuid Ethiopie

Als je iets langer de tijd hebt is een reis naar het noorden ook goed te combineren met het oosten. Je rijdt dan via het onbekende Yangudi Rassa national park naar Awash en kunt dan ook een bezoek brengen aan Harar. De reis wordt dan een dag of 18.

Het zuidwesten van Ethiopië

Vergeet ook niet het onbekende zuidwesten van Ethiopië ! Hier vind je eeuwenoude regenwouden en de bakermat van de koffie rondom Bonga . Dit mooie stukje Ethiopië is heel goed te combineren met de stammen in de Omo Vallei. een tussenstop in het onbekende Chebera Churchura NP met een grote groep olifanten is een niet te missen onderdeel van deze route.

De beste optie is natuurlijk een reis van 4 weken zodat je al het moois van het land kunt zien maar als dit niet gaat lukken adviseer ik graag over de ideale route!

Groetjes,