Project omschrijving

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Individuele reis zuid-Ethiopië -14 dagen 

Tijdens deze 14-daagse reis zie je de mooiste en meest bijzondere plaatsen in  het zuiden van Ethiopië. Het hoogtepunt van de reis  is de Omo-vallei , een gebied met een enorme diversiteit aan stammen. Door het toegenomen toerisme is het soms lastig om op een rustige manier kennis te maken met deze bijzondere mensen en hun unieke manier van leven. Bij Eshi proberen we de tijd te nemen voor ontmoetingen en waar mogelijk bezoeken we de wat minder bekende dorpen en er is een mogelijkheid om te kamperen in bijvoorbeeld Dus bij de Karo stam.  Verder maak je kennis met de prachtige meren in de Riftvallei en de koffieplantages rondom Yirgalem.

Deze reis is een voorbeeld en kan helemaal worden aangepast aan de wensen, een uitbreiding met bijvoorbeeld de Bale Mountains of Harar is ook mogelijk.

De hoogtepunten van deze reis

  • Maak kennis met de  stammen in de Omo Vallei, de Dassanech, de Karo , de Hamar en de Mursi
  • Breng een toast uit met de leden van de Dorze stam
  • Verbaas je over de unieke Singing Wells van de Borena stam
  • Zie meterslange krokodillen tijdens een boottocht over het Chamo meer
  • Wandel met zebra’s in Nechisar National Park
  • Bezoek een koffie plantage in Yirgalem
  • Geniet van de prachtige natuur bij de Hara Langano Eco Lodge

DAG 1 – Van Addis Abeba naar Butajira 

U bent gisteravond of  vanochtend  aan in Addis Abeba, , afhankelijk van de maatschappij waarmee wordt gevolgen. De dag begint met een korte  stadstour met bezoek aan de Mercato, de grootste markt van Afrika en het Nationaal museum waar het skelet van Lucy , ons aller voorouder, te vinden is. Hierna  vertrekt u naar Butajira . Deze stad ligt mooi op de route naar het zuiden en onderweg bezoekt u n de rotskerk Adadi Maryam en de eeuwenoude Tiya obelisken.

Reisafstand 135  km / 3u 

Vrouw in Dorze Village

Brood maken bij de Dorze

DAG 2 – Van Butajira naar Arba Minch met bezoek aan de Dorze stam 

U rijdt na het ontbijt verder naar het zuiden en voordat u in Arba Minch aankomt bezoekt u de Dorze stam.
De Dorze leven hoog in de bergen net ten Noorden van Arba Minch.  U maakt kennis met de bijzondere huizen die op bijenkorven lijken en ziet hoe brood wordt gemaakt van enset (de valse bananenplant) Uiteraard brengt u ook een toast uit met het zelf gebrouwen lokale alcohol 😊.

Aan het eind van de middag komt u aan in uw hotel in Arba Minch . 

Reisafstand 300 km / 6u

DAG 3- Arba Minch | boottocht op het Chamo meer en Nechisar National Park

Na het ontbijt haalt de chauffeur u op voor een boottocht op het Chamo Meer. Hier woont een enorme populatie Nijlkrokodillen die de imposante lengte van 6 meter met gemak kunnen bereiken. Op de Crocodile Market liggen ze uitgebreid te zonnen! Onderweg maakt u ook vast kennis met de hier aanwezige nijlpaarden en de grote hoeveelheid prachtige vogels.

Bij goed weer vaart u verder naar het Nechisar National Park waar u met een ranger een wandelsafari maakt. Zebra’s zijn eigenlijk wel een garantie en met wat gelukt ziet u kudu’s , dikdiks en vele prachtige vogels. 

DAG 4 -Van Arba Minch naar Jinka  

U verlaat Arba Minch en rijdt verder de Omo Vallei in .  Aan het eind van de middag bereikt u Jinka. Na aankomst in Jinka bezoekt u het museum waar u meer te weten komt over de vele stammen die in dit geboed wonen.
*Afhankelijk van uw reisdag wordt op een of meerdere dagen  een markt bezocht ,zie de blog over marktdagen op de website 

U overnacht in het eenvoudige Eyob hotel (helaas is er weinig keus in accommodaties in Jinka, enige flexibiliteit is hier wel nodig !)

Reisafstand: 275 km / 6u  

Bezoek Mursi

Ontmoeting met de Mursi

DAG 5 – Bezoek aan de Mursi stam en verder naar Turmi 

Vroeg vertrek vanochtend voor een bezoek aan de Mursi. Deze stam staat vooral bekend om de grote schotels die de vrouwen in hun lip dragen. 

Wij proberen altijd om een zo authentiek mogelijk dorp te bezoeken maar hou er rekening mee dat de Mursi door het toegenomen toerisme vrij commercieel zijn ingesteld ! 

Reisafstand 75 km/ 1 ½ uur enkele reis 

Na het bezoek rijdt u verder naar  naar Turmi.

Reisafstand: 140 km / 3u

DAG 6 – Turmi | Dassanech stam 

 Vandaag bezoekt u de Dassanech stam. De Dassanech zijn van oorsprong pastorale mensen, maar in de afgelopen jaren steeds vaker agro-pastoraal. Doordat ze gedurende de afgelopen 50-jaar een groot deel van hun land kwijt zijn geraakt, hebben ze veel van hun schapen, koeien en geiten verloren. Tegenwoordig bevinden de meeste Dassanech zich langs de Omo- rivier en het Turkana meer, hier proberen zij gewassen zoals sorghum, maïs en bonen te telen. Om bij het dorp te komen moet u de rivier oversteken in een uitgeholde boomstam, een ervaring op zich!

DAG 7- Turmi | Karo en Hamar 

In de ochtend bezoekt u de Karo , zij wonen in de dorpen rondom de Omo rivier en zijn zeer fotogeniek met de schilderingen op hun hele lichaam.  Rondom Turmi wonen de Hamar, zij staan bekend om de mooie kapsels van de vrouwen, welke ze maken met okerkleurige klei. U bezoekt na terugkomst een dorp nabij de lodge .
*Het programma in Turmi is flexibel en kan worden aangepast als er bijvoorbeeld een bull-jumoing ceremonie plaatsvindt. Dit in overleg met de chauffeur.

Reisafstand: 140 km totaal (retour)

DAG 8- Van Turmi naar Konso  met bezoek aan Konso stam 

U rijdt weer richting het noorden naar Konso,  Onderweg is voldoende te zien en is het regelmatig mogelijk om te stoppen voor het maken van foto’s enz. U rijdt door een prachtig landschap! Na aankomst in de Kanta Lodge bezoekt u een  traditioneel Konso dorp . De diverse Konso-dorpen en hun omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De woningen met hun takken-riet-en-gras daken zijn omheind door stenen muurtjes en hoge takken. Daartussen smalle steegjes, vaak amper een meter breed. 

Reisafstand: 200 km / 4u 

DAG 9 – Konso naar Yabelo met bezoek aan de Singing Wells 

Een rit door een prachtig landschap vandaag, u rijdt van Konso naar Yabello.
Het grootste gedeelte van deze weg is onverhard, de rit zal een wat langer dan gemiddelde tijd in beslag nemen. Onderweg bezoekt u de Singing Wells waar mannen van de Borena Stam water halen uit een diepe put, tijdens het op en neer lopen zingen zij waardoor het lijkt alsof er muziek uit de grond komt.

Ook in Yabelo is er weinig keus in accommodaties, uw verblijf is zeer eenvoudig! 

Reisafstand 125  km/ 3h

DAG 10 – Van Yabelo naar Yirgalem 

Vandaag een rit door een veranderend landschap naar Yirgalem. In de middag komt u aan bij de Aregash Lodge, gelegen op een koffieplantage.  U overnacht in een traditioneel gebouwde tukul met alle comfort. Vanavond kunt u rond 18:00 de traditionele koffieceremonie bijwonen. Hier zult u ook kennismaken met de in het omringende bos wonende hyena’s. 

Reisafstand 275  km/6h

DAG 11 Yirgalem

De Aregash Lodge ligt in een prachtig bos met een enorme hoeveelheid gekleurde vogels en bloemen en verschillende apensoorten waaronder de bijzonder mooie Colobus apen. Vandaag maakt u, samen met een gids van de lodge, een wandeling van ongeveer 2 uur, de middag is ter vrije besteding.

Colobus monkeyDAG 12- Yirgalem naar de Hara Langano Ecolodge 

In de ochtend rijdt u naar Langano waar u rond lunchtijd aankomt in de mooie Hara Langano Lodge .

In het omringende bos is een enorme hoeveelheid vogelsoorten te vinden en de familie Colobus apen in de bomen rondom het restaurant zijn een genot om naar te kijken!

DAG 13 -Uitrusten aan het meer van Langano 

Dag ter vrije besteding , het meer van Langano is het enige meer waarin gezwommen kan worden. Het is vrij van bilharzia en het is een heerlijke plek om even te genieten en terug te kijken op een mooie reis !

Dag 14- Terug naar Addis Abeba

In de loop van de dag rijdt u in een rustig tempo terug naar Addis. Vanavond  geniet u nog van een traditioneel afscheidsdiner in een lokaal restaurant waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht naar huis . 

BUTAJIRA
Rediet Hotel

ARBA MINCH
Paradise Lodge

JINKA
Eyob Hotel (excl. ontbijt)  

TURMI
Buska Lodge  

KONSO
Kanta Lodge   

YABELO
Yabelo Motel (excl. ontbijt)  

YIRGALEM
Aregash lodge

LANGANO
Hara Langano Eco Lodge 

PRIJSINDICATIE 14 dagen Ethiopië zuid

Bij 2 personen : vanaf  € 2.085  P.P.
Bij 4 personen : vanaf   € 1.850  P.P.

Maximaal aantal personen per auto : 4
Bij 4 personen delen 3 personen de achterbank, dit is geen probleem voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen. Voor 4 volwassenen bieden wij voor meer comfort de mogelijkheid van een extra (kleinere) auto tegen een gereduceerd tarief. Neem contact op voor de mogelijkheden! Voor grotere groepen is een minivan een mogelijkheid .

INCLUSIEF

■ 14 dagen autohuur (4-wheeldrive) met Engelstalige chauffeur
■ Diensten van lokale Engelstalige gidsen
■ Transfers bij aankomst en vertrek
■ Alle aangeven tours en excursies incl. entreekosten
■ Accommodatie en daggeld voor de chauffeur
■ Brandstofkosten voor de gehele reis
■ 14 nachten accommodatie inclusief verzorging zoals aangegeven bij “accommodatie”
■ Gebruik mobiele telefoon met lokale SIM-kaart
■ Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF
■ Internationale vluchten
■ Overige maaltijden(reken op ongeveer ETB350/ € 10 p.p. per dag voor lunch en diner)
■ Eventuele extra excursies
■ Fooien aan gidsen en chauffeurs
■ Visa (Vooraf als E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 )
■ Persoonlijke uitgaven
■ Reis- en annuleringsverzekering
■ Boekingskosten € 20 per boeking
■ Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur

Fotogalerij

Contact

Eshi Travel
Giessenlaan 22 A
3381 AL Giessenburg

Tel:
0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
Buiten kantoortijd op afspraak

E-mail
marjolein@eshitravel.nl

KVK nummer: 63052636
Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel