Project omschrijving

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Complete rondreis Ethiopië per bus en privé vervoer

Tijdens deze mooie 32-daagse reis zie je bijna  het hele land.
Van Axum en de Danakil depressie in het noorden tot Awash in het oosten en Omo vallei in het diepe zuiden van het land. Sommige trajecten reis je per bus waardoor je direct kennismaakt met de lokale bevolking en de overige trajecten reis je met privé vervoer.  Echt een unieke manier om kennis te maken met het mooie Ethiopië!

HOOGTEPUNTEN

  • Geniet van een onvergetelijk schouwspel tijdens de overnachting op de rand van de Erta Ale vulkaan
  • Maak kennis met de priesters en de hooggelegen kerken van Gheralta
  • Ontmoet de Gelada bavianen in de Simien Mountains
  • Ga op zoek naar de Ethiopische wolf in de Bale Mountains
  • Een (korte) kennismaking met de stammen in de Omo Vallei
  • Kom helemaal bij in een eco-lodge aan het meer van Langano
  • En nog veel meer…

DAG 1 -Vlucht Brussel / Amsterdam-Addis Abeba 

Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam of Brussel. Aankomst is laat in de avond of vroeg in de ochtend op dag 2. Bij aankomst laat in de avond heeft u een overnachting in Addis Abeba en wordt u de volgende ochtend vroeg naar de luchthaven gebracht.

DAG 2 -Vlucht naar Bahir Dar  | Blue Nile Falls 

Aankomst Addis Abeba, u gaat door de paspoortcontrole en door naar de domestic terminal voor de binnenlandse vlucht naar Bahir Dar. In Bahir Dar wacht de chauffeur u op en brengt u naar uw hotel.

Na de lunch rijdt u naar Tis Abay waar u de watervallen van de Blauwe Nijl bezoekt, een prachtig spektakel! 

Accomodatie : Tana Hotel 

Lake Tana

Visser op het Tana meer

DAG  3 – Bahir Dar | Boottocht Lake Tana 

In de ochtend maakt u een boottocht over het Tana meer en bezoekt de kerkjes en kloosters op de vele eilandjes. De eenvoudige gebouwtjes zijn aan de binnenkant prachtig beschilderd. 

Ga na de lunch de stad in en bezoek de kleurrijke markt of maak een wandeling langs het meer. 

DAG 4 – Busreis van Bahir Dar naar Gondar 

U reist vandaag per bus naar Gondar, de reistijd is ongeveer 3 uur. De lokale gids zal behulpzaam zijn bij het kopen van de bustickets. In Gondar aangekomen neemt u zelf een taxi naar uw hotel.
Bustickets zijn niet inclusief en zijn ongeveer € 10-15 p.p.

Accommodatie : Fasil Lodge 

DAG 5 – Gondar | bezoek aan de kastelen en kerk

Vandaag ontmoet u uw chauffeur voor de reis tot Mekelle (minivan) en bezoekt u samen met een lokale gids de bezienswaardigheden van Gondar.  Gondar was de eerste hoofdstad van het Ethiopische Rijk dat begon in 1632 en ruim twee eeuwen standhield.

Gedurende deze tijd zijn er twaalf kastelen gebouwd, waarvan nu de ruïnes van 6 nog te bezichtigen zijn. In Gondar vindt u ook het bad van Fassilides, waar ook nu nog ieder jaar tijdens het Timkat festival duizenden pelgrims een bad nemen. In de middag brengt u een bezoek aan de Debre Birhan Selassie kerk. Deze kerk is bekend vanwege het prachtig beschilderde plafond met de vele gezichten die allemaal een andere kant uitkijken.

Simien Mountains

Uitzicht in de Simien Mountains

DAG 6 – Gondar naar de Simien Mountains 

Vanuit Gondar rijdt u verder naar de Simien Mountains waar u uw intrek neemt in de hoogste gelegen lodge van Afrika: de Simien lodge. In de middag maakt u een korte wandeling van ongeveer 2 uur samen met een lokale gids.
Vanavond is een kamer gereserveerd in de hoogstgelegen lodge van Afrika: de Simien Lodge. 

Reisafstand: 125 km/ 2h

DAG 7 – Simien Mountains | trekking 

Een volle dag trekking in de Simien Mountains. Vandaag ziet u de indrukwekkende Jinbar Falls en wandelt u naar Chenek. De route en lengte van de trekking is in onderling overleg af te stemmen.

DAG 8 – Simien Mountains naar Axum 

De reis gaat verder naar Axum, een lange maar prachtige rit door een bijzonder indrukwekkend berglandschap. U verlaat het berglandschap van de Simien Mountains via een spectaculaire route. Onderweg is voldoende tijd voor het maken van foto’s en uiteraard wordt gestopt voor de lunch. Aankomst in Axum is aan het eind van de middag. 

Reisafstand 275 km / 6-7 h
Accommodatie : Sabean international Hotel 

DAG 9 – Axum

Samen met een lokale gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Axum. Axum is een kleine stad, vol met monumenten die getuigen van haar glorierijke verleden zoals de enorme 2000 jaar oude obelisken.  De Ethiopische geschiedschrijving verhaalt dat de originele ark van het Verbond, gebouwd door Mozes in opdracht van God, in 900 voor Christus naar Ethiopië is gebracht door koning Menelik I, de zoon van koning Salomon van Israël en koningin Saba van Ethiopië. De Ark is naar verluidt eerst 800 jaar verborgen geweest op een eiland in het Tana meer en werd daarna naar Axum verplaats waar zij sindsdien dag en nacht wordt bewaakt in een speciaal gebouwtje bij de kerk van St. Mary of Sion.

Gheralta

Gheralta mountains

DAG 10 Axum naar Gheralta 

U reist verder naar de Gheralta Lodge en bezoekt onderweg de Yeha Tempel, Medhane Alem,  Adi Kasho en Petros Paulos . 

Reisafstand 180 km/ 3h

Daniel Korkor

De klim naar Daniel Korkor

DAG 11 -Gheralta | transfer naar Mekele 

Samen met een lokale gids bezoekt u vandaag de kerken van de Gheralta regio. De te bezoeken kerken zijn in overleg.  Houdt u rekening met enkele behoorlijk steile paden en diepe afgronden. Aan het eind van de middag brengt de chauffeur u naar Mekele. Hij begint morgen aan de terugreis naar Gondar. (2 dagen) Vanavond krijgt u een briefing over de tour naar Erta Ale en Dallol. 

Accommodatie : Yohannis Hotel 

DAG 12- Mekele naar Erta Ale 

Vandaag begint u vroeg (06:30) aan uw reis naar Erta Ale. U rijdt door een steeds veranderend landschap van gesmolten lava en puimstenenformaties met af en toe een kleine oase. Na een vroeg (eenvoudig) diner begint u rond 17:00 aan de klim van de vulkaan en na ongeveer 3 uur bereikt u de kraterrand. Ertale betekent ‘het land van de boze geesten’ en de bewoners durfden eeuwenlang niet naar boven te klimmen.  U kampeert vannacht bij de kraterrand en heeft dus voldoende tijd om te genieten van dit prachtige schouwspel.

*Deze tour is per 4-wheeldrive en in een internationale groep van maximaal 20 personen. Er wordt gekampeerd en alle maaltijden en water zijn inclusief.

Camels Lake Assale

Kamelen bij Lake Assale

DAG 13 – Erta Ale naar Ahmed Ela 

Vroeg in de ochtend, om ongeveer 05:30 begint u aan de afdaling naar Dodom. Beneden aangekomen geniet u van het ontbijt waarna u naar Ahmed Ela rijdt. Onderweg bezoekt u het plaatsje Ragad bij Lake Asale waar mannen zout winnen door tegels van ruim 2 kilo uit de immense vlakte te hakken en ze hierna op de kamelen laden. In een lange karavaan vertrekken ze vervolgens door de woestijn naar Mekele.

DAG 14-Ahmed Ela naar Mekele 

Vandaag bezoekt u 1 van de meest bijzondere landschappen ter wereld. Vanuit de diepte van de aarde borrelen allerlei zouten en gassen naar boven in een caleidoscoop van onwaarschijnlijke kleuren, groene, gele, paarse en rode zoutkristallen die alsmaar groter en groter worden. Dit is Dallol, een vulkanisch gebied en tevens de heetste plek op aarde! Aan het eind van de middag bent u weer terug in Mekele

DAG 15- Busreis van Mekele (via Woldiya) naar Lalibela  

De lokale gids zal u helpen met de aanschaf van de bustickets naar Woldiya, hier stapt u over op de bus naar Lalibela. In Lalibela neemt u zelf een taxi naar uw hotel.  Bustickets zijn niet inclusief en zijn ongeveer € 10-15 p.p.

Accommodatie: Zanseyoum Hotel 

DAG 16 – Lalibela | bezoek aan de kerken

Lalibela

Kerk in Lalibela

Zeer terecht staat Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn gehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela. Vandaag bezoekt u, samen met een lokale gids, de kerken en zult u genieten van de serene sfeer die hier heerst.  Ga vanavond eten in Ben Abeba, dit restaurant is gevestigd in een zeer bijzonder gebouw en heeft het mooiste uitzicht van Lalibela.

Vandaag ontmoet u uw chauffeur voor de reis tot Langano (4-wheeldrive)

DAG 17 – Lalibela naar Woldiya

Vandaag is een reisdag en u rijdt wederom door een prachtig berglandschap naar Woldiya, de overnachtingsplaats op weg naar Awash. 

*De reisafstand van vandaag is veel korter dan morgen naar Awash maar Woldiya is de enige overnachtingsmogelijkheid op weg naar Awash dus dit is de enige mogelijkheid om de reis in twee dagen op te splitsen 

Reisafstand 160 km/ 4h

DAG 18- Woldiya naar Awash 

Een lange reisdag vandaag, u verlaat het hooggebergte van Ethiopië en het landschap wordt steeds vlakker en uitgestrekter.  Aan het eind van de middag komt u aan bij de mooie Awash Falls Lodge in het Awash National park. 

Reisafstand 450 km/ 9h

DAG 19-Awash National Park 

Vanochtend vroeg ontdekt u het Awash NP, in dit park is geen groot wild te vinden maar wel grote kuddes Oryx en een enorme verscheidenheid aan vogels. U rijdt naar de warmwaterbronnen waar u met wat geluk grote groepen bavianen op de omringende kliffen zult zien.
Rond lunchtijd bent u weer terug in de Lodge en in de middag kunt u een  wandeling maken langs de rivier of gewoon genieten van het geweldige uitzicht vanaf het restaurant.
Als de schemering valt neemt de chauffeur u mee voor een bezoek aan de hyena-grotten, hier kunt u genieten van een grote groep hyena’s die allemaal tegelijk tevoorschijn komen, vergezeld door enkele wrattenzwijnen, een zeer bijzondere ervaring !

DAG 20 – Awash naar Bale Goba

Het Wabe Shebelle Hotel in Bale Goba

Het Wabe Shebelle Hotel in Bale Goba

Vandaag reist u verder naar de Bale Mountains via Assela over de Bekoji vlaktes. Dit is de regio waar de Ethiopische langeafstandslopers vandaan komen. Het is een lange rit maar er is voldoende gelegenheid om te stoppen voor het maken van foto’s en om te lunchen. Aan het einde van de middag komt u aan in het Wabe Shebelle Hotel in Bale Goba waar u de komende dagen zult overnachten.

Reisafstand:450 km/10h 

DAG 21- Bale Mountains National Park 

Vandaag ontdekt u het Bale Mountains NP. Hier maakt u kennis met de zeer bijzondere hooglanden van Ethiopië en de vele bijzondere diersoorten die alleen hier voor komen.  U bezoekt het hoogst gelegen plateau van Afrika: het Sanettiplateau en Harenna Forest.   Hier is de kans op een ontmoeting met de Ethiopische wolf zeer groot! 

http://www.ethiopia.travel/attractions/bale-mountains-national-park.

DAG 22- Bale Goba naar Awassa 

Vroeg in de ochtend maakt u nog een trekking in het mooie gebied rondom Dinsho waar het hoofdkwartier is van het National Park. Rond  lunchtijd vertrekt u naar  Awassa. Dit is een leuke relaxte stad gelegen aan het gelijknamige meer.  Geniet vanavond van een vers gebakken tilapia in 1 van de kleine restaurantjes langs het meer! 

Reisafstand 220 km/ 4 ½ h
Accommodatie : Lewi Resort 

DAG 23- Awassa | Fishmarket en Wondo Genet

kingfisher

Kingfisher Lake Awassa

In de ochtend bezoekt u de Fish Market. Hier wordt de vangst van de ochtend aan de man gebracht en vaak ook direct bereid. Naast de lokale bevolking zijn ook de vele maraboes en pelikanen van de partij om een hapje mee te eten.
Hierna rijdt u naar Wondo Genet, bekend om de warmwaterbronnen, u maakt hier een wandeling van ongeveer 1 uur en zult vele bijzondere vogelsoorten zien.  Neem zwemspullen mee voor een duik in het heerlijk warme zwembad!

Reisafstand 140 km totaal 

DAG 24- Awassa naar Konso

U rijdt vanochtend vroeg naar Konso waar u na aankomst de markt bezoekt (afhankelijk van de dag van bezoek).
De diverse Konso-dorpen en hun omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De woningen met hun takken-riet-en-gras daken zijn omheind door stenen muurtjes en hoge takken. Daartussen smalle steegjes, vaak amper een meter breed. Er zijn hogere huizen op palen, de mora, waar de jongens van het dorp samen slapen.

Reisafstand: 275 km / 5h
Accommodatie : Kanta Lodge 

DAG 25 – Konso naar Turmi

De reis gaat verder richting Turmi en u bezoekt onderweg de markt in Dimeka (bezoek markten afhankelijk van de dag van de week). Dimeka ligt ongeveer 30 km ten noorden van Turmi en op zaterdag is hier de belangrijkste en meest sfeervolle markt van de regio. De mensen van de Hamar stam komen van heinde en verre om hier hun waren te verkopen. Vanavond overnacht u in de Buska  Lodge in Turmi. In de middag kunt u kennis maken met de Hamar stam.

Reisafstand: 180 km/ 3 1/2h

Bulljumping Hamar

Bulljumping ceremonie bij de Hamar in Turmi

DAG 26-Turmi naar Arba Minch

Vandaag rijdt u naar Arba Minch met onderweg nog de mogelijkheid om de markt in Weyto te bezoeken. Deze niet zo heel bekende markt van de Tsemay-stam is wat kleiner en een leuke relaxte plek om doorheen te wandelen.  Vanavond is het genieten van het uitzicht vanaf het terras van de Paradise Lodge in Arba Minch 

DAG 27 – Arba Minch | Bootocht Lake Chamo en Nechisar NP

Na het ontbijt haalt de chauffeur u op voor een boottocht op het Chamo Meer. Hier woont een enorme populatie Nijlkrokodillen die de imposante lengte van 6 meter met gemak kunnen bereiken. Op de Crocodile Market liggen ze uitgebreid te zonnen! Onderweg maakt u ook vast kennis met de hier aanwezige nijlpaarden en de grote hoeveelheid prachtige vogels. Bij goed weer vaart u verder naar het Nechisar National Park waar u met een ranger een wandelsafari maakt. Zebra’s zijn eigenlijk wel een garantie en met wat gelukt ziet u kudu’s, dikdiks en vele prachtige vogels. 

*Het is ook mogelijk om in plaats van Nechisar in de middag de Dorze markt in Chencha te bezoeken. 

DAG 28- Arba Minch naar Langano 

In de ochtend rijdt u naar Langano waar u rond lunchtijd aankomt in het mooie Hara Langano Resort.   Het meer van Langano is het enige meer in Ethiopië waarin kan worden gezwommen en het resort is een heerlijke plek voor de laatste drie nachten van uw reis. Uw chauffeur rijdt vanavond terug naar Addis Abeba.

DAG 29-30- Langano 

Dagen ter vrije besteding, u kunt genieten van de prachtige natuur en de vele vogels of een mooie wandeling maken. De lodge biedt ook diverse activiteiten aan waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking.

DAG 31- Langano naar Addis Abeba

U wordt halverwege de middag opgehaald door de chauffeur en naar de luchthaven in Addis Abeba gebracht. 

DAG 32 – Vlucht Addis Abeba-Brussel/Amsterdam 

Vertrek van uw vlucht rond middernacht.

Prijsindicatie 32-daagse individuele reis Ethiopië noord

De kosten van deze reis zijn gebaseerd op een eerder door ons uitgevoerde reis in november 2018. Dit is een (goede) indicatie, vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw eigen reisgezelschap!

Bij 2 personen : vanaf € 3.750  per persoon

Maximaal aantal personen per 4-wheeldrive: 3.  Minivan : 6

Tijdens de festivals (kerst, Timkat) stijgen de prijzen van accommodaties en zal de prijs ongeveer € 150 p.p. duurder uitvallen

INCLUSIEF

■ 15 dagen huur 4-wheeldrive met Engelstalige chauffeur (zuid)

■ 9 dagen huur minivan met Engelstalige chauffeur (noord)

■ Transfer Langano/Addis Abeba

■ Diensten van lokale Engelstalige gidsen

■ Danakil tour 3 dagen/2 nachten camping (groep)

■ permits bezoek Danakil alle entreekosten

■ Beveiliging (politie en militairen) in Danakil

■ Kamelen voor de bagage beklimming Erta Ale

■ Huur kampeermaterialen

■ Ongelimiteerd drinkwater tijdens de Danakil-tour

■ Gebruik mobiele telefoon met Sim (lokale gesprekken)

■ Alle excursies buiten Danakil incl. entreekosten

■ Accommodatie en daggeld chauffeur

■ Brandstofkosten voor de gehele reis

■ 31 nachten accommodatie inclusief verzorging zoals aangegeven bij “accommodatie”

■ Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF

■ Internationale vluchten (In november 2018 € 755 p.p. inclusief de binnenlandse vlucht )

Overige maaltijden (reken op ongeveer ETB350 p.p. per dag voor lunch en diner)

■ Bustickets Bahir dar/Gondar Mekele/Lalibela

■ Eventuele extra excursies

■ Fooien aan gidsen en chauffeurs

■ Visa (bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant of E-visum)

■ Persoonlijke uitgaven

■ Reis- en annuleringsverzekering

■ Boekingskosten € 20 per boeking

■ Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur