Home » Reizen » Familiereis Kenia 14 dagen

Familiereis KeniaFamiliereis Kenia 14 dagen

Deze afwisselende familiereis Kenia  is ideaal voor actieve gezinnen die graag de mooiste parken van Kenia willen bezoeken en daarnaast kennis willen maken met de lokale bevolking.

Qua parken zit je met deze familiereis naar Kenia zeker goed,  je bezoekt  Maasai Mara en Amboseli . Het eerste park is bekend van de grote migratie, het natuurfenomeen waarbij meer dan een miljoen zebra’s en gnoes jaarlijks vanuit Tanzania naar Kenia trekken en terug. Amboseli mag je niet missen vanwege de enorme olifantenpopulatie die met de Kilimanjaro als achtergrond zorgen voor de mooiste plaatjes.
Daarnaast breng je een paar dagen door in Naivasha, hier vind je een mooie combinatie van natuur en cultuur.  Fiets door de mooie landschappen van Hell’s Gate National Park , ga op zoek naar nijlpaarden tijdens een boottocht op Lake Naivasha of kies voor een stadswandeling met een jonge inwoonster van Naivasha die over haar leven verteld.

Ontmoetingen met de lokale bevolking zijn er tijdens deze familiereis naar Kenia zeker! In Nairobi leer je de lokale jeugd beter kennen tijdens een stadswandeling met voormalige straatjongeren en bij het door de Maasai gerunde Loita Hills Basecamp leer je alles over de gebruiken van deze stam en krijg je zelf de kans om bijvoorbeeld een krijgerstraining te volgen. Verder slaap je een nachtje bij een lokaal gezin en krijg je hier de kans om een handje te helpen bij de bereiding van de avondmaaltijd.

Deze familiereis Kenia zal bij het hele gezin een onvergetelijke indruk achterlaten! Wil je liever een iets andere route of wilt u afsluiten met een verblijf aan de het strand? Dit is allemaal mogelijk, kijk ook eens bij onze off the beaten track reis voor meer inspiratie!

Hoogtepunten familiereis Kenia 14 dagen

 • De olifanten van Amboseli
 • Een nachtje slapen bij een Keniaans gezin
 • Doe een krijgerstraining en wordt een echte Maasai
 • De grote trek in de Maasai Mara
 • Fietsen tussen de zebra’s en giraffen in Hell’s Gate
 • Wandelen door Nairobi met de vertellers van Nai Nama

Reisschema familiereis Kenia 14 dagen 

Dag 1: Aankomst in Nairobi

Jullie komen aan in Jomo Kenyatta International Airport, waar de gids jullie opwacht. Na een korte transfer komen jullie aan in het Wildebeest Eco Camp. Wildebeest camp is een oase van rust in het drukke Nairobi – Slechts 2 km van het centrum en dichtbij winkelcentra, markten, bioscopen, banken en openbaar vervoer, is dit het eerste permanente luxe tentenkamp van Nairobi.  Hier verblijven jullie de eerste twee nachten in een familietent. 

Dag 2: Op verkenning in Nairobi | Olifanten en meet the locals 

In de ochtend brengen jullie een bezoek aan het olifantenweeshuis van het David Sheldrick Wildlife Trust. Hier worden weesolifanten opgevangen. Tijdens het bezoek van ongeveer 1 uur ontmoeten jullie de olifantjes terwijl deze hun papflessen krijgen van hun verzorgers en in de modder spelen. De hoofdverzorger vertelt ook meer over de olifantjes en over de diverse programma’s van de organisatie: re-integratie van de baby-olifanten in het wild, een anti-stroperijprogramma en nog veel meer.  

In de middag staat een ander hoogtepunt op het programma. Een wandeling met de voormalige straatjongeren van Nai Nama. Nairobi heeft naar schatting 5 miljoen inwoners en kent een grote diversiteit in buurten en omgevingen. Jullie maken een wandeling door downtown Nairobi en  Mrembe, Kissmart en Donga vertellen al wandelend hun verhaal over hoe zij op straat (over)leefden. Nai Nami creëert kansen voor deze jongens door hen op te leiden tot gids en toeristen toe te leiden om naar hun verhaal te luisteren. Een kennismaking met een harde realiteit maar dit is zeker geen tour om medelijden van te krijgen maar eerder een toonbeeld van de veerkracht van deze sympathieke, humoristische en enthousiaste jongens. 

Dag 3: Nairobi-Amboseli | Bushwandeling 

Na het ontbijt rijden jullie richting Amboseli. De komende 2 nachten verblijven jullie in Amboseli Bush Camp, een verborgen pareltje waar jullie alleen met het eigen gezelschap verblijven. Het kamp heeft een onvergetelijk uitzicht op Mount Kilimanjaro! 

Na de picknick-lunch ga je op een heel andere manier op safari: onze lokale Maasai-gids neemt je mee op een bushwandeling. Al wandelend verken je de omgeving, terwijl de gids jullie meer vertelt over de dieren, de planten en de sporen die jullie onderweg tegenkomen. Geen zorgen: er zijn in dit gebied geen leeuwen en de kuddes olifanten zal je vandaag nog niet te voet tegenkomen. Wel maak je een goede kans op het zien van giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen, girafantilopen en andere wilde dieren. Een echt unieke ervaring! 

Dag 4: Amboseli National Park | Safari

Vroeg uit de veren vandaag, voor een volledige dag safari in Amboseli National Park. Amboseli is het op een na meest bezochte park van Kenia en is vooral bekend vanwege de grote hoeveelheid olifanten en het mooie zicht op de Kilimanjaro. Met wat geluk zien jullie tientallen olifanten die in kuddes over de savanne trekken. Met de Kilimanjaro op de achtergrond een zeer indrukwekkend beeld wat je niet snel zult vergeten. 

Het nationale park bestaat uit savanne, acaciabossen en moerasgebieden. Naast heel veel olifanten worden ook zebra’s, giraffen, wildebeesten, buffels en nijlpaarden vaak gezien, als ook honderden soorten grote en kleine vogels. Leeuwen, jachtluipaarden en hyena’s zijn ook aanwezig.

Dag 5: Amboseli -Naivasha | Boottocht Lake Naivasha 

Vroeg vertrek naar Naivasha, een autorit van ongeveer 6,5 uur (360 km). 

Na aankomst in Naivasha maak je een boottocht op Lake Naivasha, hier maak je kennis met de nijlpaarden! Lake Naivasha is ook een paradijs voor vogelliefhebbers en met wat geluk ga je tijdens de boottocht Afrikaanse visarenden, pelikanen, ijsvogels, aalscholvers, lepelaars en verschillende soorten ooievaars zien. Op de oevers van het meer zie je misschien ook nog zebra’s, giraffen, waterbokken, antilopen, wildebeesten en buffels.
De boot vertrekt vanaf Karagita Beach, een van de lokale plaatsen waar de vissers vertrekken. Hier kun je je even helemaal onderdompelen in het echte Keniaanse leven, de vissers zijn aan het werk, de vrouwen verkopen vers gevangen vis en je kunt een visje proeven bij een van de vele eetkraampjes.

De komende 4 nachten verblijven jullie in Camp Carnelley’s: een mooi groen plekje met zicht op Lake Naivasha, er is een gezellige bar/restaurant.  Wel een beetje opletten in de avond, grote kans dat de nijlpaarden ’s avonds aan de oevers van het meer komen grazen. 

Dag 6: Naivasha | Hells Gate National Park

Op de fiets doorkruis je vandaag de ontzettend mooie landschappen van Hells Gate National Park. Het is een redelijk pittige fietstocht maar voor de gemiddelde fietser is het goed te doen. Voor gezinnen met wat jongere kinderen gaat er een volgauto mee zodat er altijd even mee kan worden gereden in de auto.  In het park leven klipdassen, zebra’s, arenden, giraffen, wrattenzwijnen, antilopen en andere ongevaarlijke dieren. Na het eten van je lunchpakket maak je een wandeling door een bergkloof met warmwaterbronnen, dit laatste is onder voorbehoud want bij hevige regenval wordt de kloof gesloten.  Voor de echte avonturiers kan een sessie rotsklimmen of een duik in Olkaria Geothermal toegevoegd worden aan deze dagtocht. 

Dag 7: Naivasha | Crescent Island en lokale ontmoetingen

Vanochtend maak je een safariwandeling op Crescent Island, een schiereiland in Lake Naivasha. Te voet kom je zebra’s, giraffen, wildebeesten, antilopen en velvetapen tegen. Het is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Op het eiland zijn geen roofdieren dus een prima plek voor een mooie wandeling. De landschappen zijn betoverend mooi, voor de liefhebbers van de film Out of Africa: de verfilming van deze klassieker vond gedeeltelijk plaats op Crescent Island. 
Na de lunch in een lokaal restaurantje neemt Yacintha jullie mee voor een stadswandeling in het stadscentrum van Naivasha. Al wandelend langs de busstations, de lokale markt, de ziekenhuizen en de jua kali waar vakmannen aan het werk zijn vertelt deze jonge vrouw jullie meer over het leven in Kenia. Jullie zijn eveneens welkom om bij Yacintha haar familie een kopje thee te gaan drinken een leuke kennismaking met het dagelijkse leven in  Naivasha. 

Dag 8: Een homestay op het Keniaanse platteland

Vandaag reizen jullie verder in de richting van het Keniaanse platteland: tijd voor een echte homestay!
Boer Josphat en zijn vrouw Tabitha verwelkomen jullie bij hen thuis voor een unieke beleving. De homestay bevindt zich in landelijk, doch ontwikkelend gebied. Stenen huizen met ijzeren golfplaten daken worden afgewisseld met leemhouten huizen. Er is veel landbouw in het gebied (mais, graan, aardappelen…). Bij Josphat zie je allerlei soorten groenten en fruit, afhankelijk van het seizoen (avocado’s, ananassen, bananen…)
Help vandaag mee met het werk op de boerderij, maak een heerlijk Keniaans avondmaal met Tabitha en slenter door het oude handelscentrum. Afhankelijk van de interesses is het ook mogelijk om een school te bezoeken of de lokale dierenarts. Dit gaat allemaal in overleg met de gids. 

Dag 9: Op naar de Maasai in Loita Hills

Een korte rit brengt jullie naar het Loita Hills Basecamp, een eenvoudig en authentiek kamp in de Loita-vlaktes gerund door de Maasai Sankale Ole Ntutu en zijn Nederlandse vrouw Manon. Zij houden zich bezig met duurzame projecten in de omgeving, zoals het aanplanten van bomen en het behoud van de wildstand. Een verblijf in Loita Hills Basecamp is een ideale manier om op een ongedwongen en authentieke wijze geïntroduceerd te worden in het leven van de Maasai.

Tijdens het verblijf in Loita Hills Basecamp kan er worden gekozen uit verschillende activiteiten: een fietstocht door de Loita-vlaktes, een bezoek aan de warmwaterbronnen, een workshop houtsnijden of kralenwerk, een natuurwandeling, een nachtelijke game drive, een krijgerstraining of een bezoek aan de lokale gemeenschap. 

Dag 10: Volledige dag in Loita Hills

Een volledige dag om verder kennis te maken met de Maasai. Jullie kunnen een keuze maken uit de hierboven genoemde activiteiten. 

Dag 11: Loita Hills- Maasai Mara

Tijd om afscheid te nemen van de mensen van Loita Hills, na het ontbijt gaat de reis verder richting het bekendste park van Kenia: Maasai Mara. De geschatte reistijd vanuit Loita Hills Basecamp is ongeveer 1 uur. 

Dit park is het beroemd omwille van de grote migratie, het natuurfenomeen waarbij meer dan een miljoen zebra’s en gnoes jaarlijks vanuit Tanzania naar Kenia trekken en ook weer terug. Een bezoek aan Maasai Mara is echter het hele jaar door absoluut de moeite waard, alleen de mooie landschappen zijn al de moeite waard.  Het natuurgebied heeft een zeer grote leeuwenpopulatie, die je uitstekend kan spotten in de uitgestrekte graslanden. Tijdens een safari kunnen ook luipaarden, hyena’s, struisvogels, nijlpaarden, krokodillen, olifanten, zebra’s, giraffen, gnoes, antilopen, cheeta’s en misschien zelfs een neushoorn gezien worden.

De komende twee nachten verblijven jullie in Aruba Mara Camp, een tentenkamp aan de oevers van de Talek-rivier. De overnachtingen zijn in een deluxe safaritent met eigen badkamer. 

Dag 12: Safari Maasai Mara

Vroeg op vandaag voor de safari in de Maasai Mara. Als je het park inrijdt, kruipt het zonnetje langzaam omhoog en kleurt de uitgestrekte savanne oranje. Geniet vandaag van de vele ontmoetingen met de dieren en de onvergetelijke uitzichten. Er gaat een picknickmand mee en de gids zorgt voor een veilig en schaduwrijk plekje waar je kunt genieten van de lunch. Wat een geweldige dag!  

Dag 13: Maasai Mara-Nairobi

Vandaag staan jullie extra vroeg op voor een laatste gamedrive bij het ontwaken van de dag, nog een laatste rit over de savanne.  Na het ontbijt rijden jullie terug richting Nairobi (geschatte reistijd 6u) waar jullie naar de luchthaven worden gebracht. Tijd om afscheid te nemen van de chauffeur en het mooie Kenia. Misschien nog een keer terug?

Prijsindicatie familiereis Kenia 14 dagen

Prijzen  Hoogseizoen  Laagseizoen (mei, juni) 
2 PAX  € 3.875 per persoon  € 3.825 per persoon 
4 PAX  € 2.650 per persoon  € 2.625 per persoon 

 

Prijzen voor 2 personen zijn berekend op 2 volwassenen. 

Prijzen voor 4 personen zijn berekend op 2 volwassenen en 2 kinderen van 12 tot 17 jaar.
Kinderen jonger dan 12 jaar: prijsvermindering van €70 per kind/persoon
Kinderen ouder dan 17 jaar: prijsvermeerdering van €42 per kind/persoon 

Inbegrepen

 • Engelstalige gids/chauffeur met Landcruiser 4×4 
 • Accommodaties
 • Alle maaltijden vol pension
 • Parkgelden en overige entreekosten 
 • 20 GB Wifi per koppel/gezin 

Niet inbegrepen

 • Internationale en eventuele binnenlandse vluchten
 • Drankjes
 • Fooien aan gidsen en chauffeurs
 • Kosten voor eventuele foto- en/of film permits
 • Visa (E-visa $ 50 )
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage aan GGTO-garantiefonds €7,50  p.p.
 • CO2 compensatie via Trees for All (vrijwillig)
  Gemiddelde reistijden 
  Nairobi JKIA – accommodatie 

   

  30-45 min 
  Nairobi – Amboseli 

   

  4u 
  Amboseli – Naivasha 

   

  6u30 – 7u 
  Naivasha – Ndabibi 

   

  1u 
  Ndabibi – Loita Hills 

   

  4u 
  Ndabibi – Nakuru 

   

  3u 
  Nakuru – Loita Hills 

   

  3u30 
  Maasai Mara – Nairobi  

   

  6u 

   

   

Accomodaties familiereis Kenia 14 dagen

Nairobi : Wildebeest Eco Camp 

Family Garden Tent  1 double bed + 2 single beds

Amboseli : Amboseli Bush Camp

Volledig kamp (twee en driepersoonstenten) 

Familiereis Kenia

Naivasha : Camp Carnelley’s 

Lake View Banda 4 personen  1 double bed + 2 single beds 

Ndabibi Homestay 

Zeer eenvoudige accommodatie op de boerderij

Loita Hills: Loita Hills Basecamp 

Tweepersoonstenten, gedeelde badkamerfaciliteiten 

familiereis Kenia

Maasai Mara : Aruba Mara Camp 

2 pax: 1 luxury double tent 

4 pax: 2 luxury double tents of familytent 

Familiereis Kenia

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis