Op deze pagina lees je hoe andere reizigers hun reis met Eshi Eco Travel hebben ervaren.

We waarderen jouw mening enorm, want beoordelingen zijn voor een kleine reisorganisatie als Eshi Eco Travel erg belangrijk. Jouw review helpt andere mensen die erover denken om een reis naar Ethiopië te maken, doordat ze van tevoren kunnen lezen hoe jij jouw trip beleefd hebt.

Wil je ook je verhaal vertellen? Bel na afloop van de reis even of stuur een e-mail!

Ook op onze Facebook – en Google bedrijfspagina kun je ervaringen lezen. Sinds augustus 2019 hebben wij ook een vermelding  op Reisorakel .

Eshi reizen Ethiopië

Dear Eshi Eco Travel, Marjolein & Adane

Afgelopen zomer waren wij de gelukkigen om het schitterende land van ons adoptiekind te kunnen bezoeken.
In de aanloop naar deze reis hadden we al meermaals contact gehad met Marjolein en Adane en was er al contact gemaakt met geboortefamilie van ons kind. Ons bezoek bestond uit kennismaking met de stammen in het zuiden en daarna familie- en tehuisbezoeken. Eenmaal aangekomen in het zuiden (Jinka) bleek een koffer in Addis te zijn blijven hangen. Chauffeur/ gids Adane legde contacten op het kleine vliegveldje en heeft de hele week geprobeerd de koffer te traceren. Helaas zonder resultaat. Pas bij terugkomst in Addis hebben we hem uiteindelijk weer gekregen. Maar het feit dat hij hier zo intensief bij geholpen heeft, verdient al een dikke pluim.
En de reis was er niet minder spectaculair door. Wat een fantastische mensen, stammen, schitterende natuur, beesten, vogels, hutten, tradities, klederdracht, sieraden en noem maar op. Adane maneuvreerde ons door (veelal droge) rivierbeddingen, over verharde en onverharde weggetjes, tussen geiten en koeien door, vertelde over allerlei gebruiken, de dieren en de ontwikkeling van het land. Geen fotostop was teveel. Onze kinderen mochten op rustige wegen bovenop het dak van de 4WD zitten en dat was natuurlijk het hoogtepunt!
Hij hielp hun een kapper te vinden om hun haren in te vlechten en leerde ze over lokale gebruiken, zoals tandenpoetsen met stokjes. De foto’s spreken voor zich!
De dag na terugkomst in Addis was ons persoonlijke hoogtepunt. Adane had ondertussen geregeld dat we op bezoek konden bij familie van ons kind…en wauw, wat was dat speciaal!!!!
Ongelofelijk dat Ethiopië niet bekender is als vakantieland, want het is er schitterend. De Omo vallei in het zuiden is het grootste bastion in heel Afrika met authentieke stammen; 86 in totaal. En ja, sommige stammen zijn erg op toeristen gericht (Mursi), maar ook vele stammen leven oprecht hun eigen  leven wat voor ons echt een hele bijzondere gewaarwording is. Het verblijf op de camping in het zuiden was een heerlijke afwisseling en maakte het geheel nog specialer. Terwijl onze ene zoon aan het voetballen was met lokale kinderen in de droge rivierbedding, ging de ander met rivierklei lip-schotels maken.
Ook petje af voor het heerlijke eten wat op de camping voor ons werd klaargemaakt…pizza, pasta, soep, pannenkoeken alles was mogelijk en zeer smaakvol. En een mooie afwisseling met de (overigens ook heerlijke) injera.
We can highly recommend this amazing company: Marjolein and Adane thank you both for making our trip “home” so wonderful and memorable.
Warm regards/lieve groet,
Karst, Paulien, Pelle & Raaf Abenet
Paulien Leisink , Augustus 2019 | 7 dagen zuid met gezin
Danakil

We zijn weer terug uit fascinerend Ethiopië!
Het was een meer dan prachtige reis, met veel cultuur maar ook prachtige stukken natuur! Van de watervallen en aapjes in de bergen, tot de zilte hitte bij de zoutmeren in de Danakil depressie: we hebben onze ogen uitgekeken. Het weer is ons hierbij goed gezind geweest!
Daarnaast hebben we genoten van de heerlijke Ethiopische keuken en aardige en behulpzame mensen. Zo buiten het seizoen voelde je je een gewilde toerist, maar we werden overal sowieso warm ontvangen.
Een reis vol uitdagingen, maar met goede lokale, flexibele gidsen en scouts wel spectaculair. Dankjewel voor de organisatie en coördinatie! We zullen zeker dit land zeker bij andere liefhebbers aanraden!

Els W. , Juli 2019 | 10 dagen noord met gezin

De rotskerken in Lalibela waren voor ons de aanleiding eens naar Ethiopië als vakantieland te kijken. We werden enorm verrast door de veelzijdigheid van het land en waren gelijk verkocht. Wat een prachtige natuur en cultuur. Eenmaal terug van een fantastische reis kunnen we alleen maar zeggen dat Ethiopië de verwachtingen compleet heeft waargemaakt. Net als Eshi Eco Travel. Zeer plezierig, kundig en snel advies van Marjolein vooraf en ter plekke geweldig geholpen door de chauffeurs Tadasse en Yednekachew en onze contactpersoon Selam. De chauffeurs rijden veilig en zijn zeer flexibel en behulpzaam. Alle gidsen worden plaatselijk ingehuurd dus kennen de omgeving goed. We hebben onbezorgd en met een goed gevoel 3 weken onze ogen uitgekeken in dit prachtige land. De autoritten zijn zelfs boeiend door alle beesten en mensen die de weg met je delen. De rotskerken in Tigray met de Abuna Yemata Guh was voor ons een absoluut hoogtepunt. Net als Dallol, Lalibela, Blue Nile Falls en de volkeren in het Zuiden. Zeker bij de Dassenech en de Karo stammen voelden we ons heel welkom. En in Konso hadden we een fantastische gids Dinote die heel mooi kan vertellen over de gebruiken van de Konso people. We hebben Ethiopië en haar mensen in ons hart gesloten.

Miranda Nijhuis , Augustus 2019 | 21 dagen noord en Omo vallei met gezin

Ik ben inmiddels een week terug uit Ethiopië en dacht dat je het wel leuk zou vinden om een korte evaluatie te krijgen.

Ik heb een prachtige reis gemaakt van 3 weken. 12 dagen met een groep van een andere organisatie naar het noorden en 6 dagen met Adane naar de Kaffa regio.Ik vond dit een hele leuke combinatie.
Een van de twee 3 weken was vast lang geweest.Het land is werkelijk veel mooier dan ik me had voorgesteld! Zo groen (natuurlijk ook door de regentijd, die soms wel vervelend was)en bergachtig.

Ook de mensen waren erg vriendelijk. Al het bedelen was wel eens vervelend, maar de meesten waren gelukkig niet erg opdringerig. De eerste periode heb ik voornamelijk de cultuur bekeken in het noorden, de tweede helft dus natuur in Bonga e.o.

De Kaffa regio is prachtig. We hadden een hele leuke lokale gids! Ik heb hem beloofd hem bij jou aan te bevelen. Hij was heel behulpzaam, vertelde veel en was aangenaam gezelschap. Hij heeft alleen middelbare school en zou graag verder willen leren. Ik zei hem dat het enige wat ik voor hem kan doen is hem bij jou aanbevelen en vragen of jij ergens mogelijkheden voor sponsoring o.i.d. ziet. Bij deze dus.
De hot spring en de wandeling door het woud naar de koffie oorsprong waren erg leuk.

Ik vond de thee plantage niet veel toevoegen. Het was leuk om te zien, maar ik vond het de reis niet waard, omdat er verder geen activiteiten op en rond de velden waren. Het hotel van de eerste twee nachten was niet zo leuk. Het was nog niet helemaal klaar. Het had ramen met zicht op een blinde muur en je kon na 7 uur niet meer alleen naar buiten. Het hotel van 3e en 4e nacht was goed.

Wenchi en het slapen bij een familie was een heel bijzondere  ervaring! Ik ben in Wenchi nog geïnterviewd voor de Ethiopische televisie. Een Eritrese leerling van mijn school kwam in de vakantie al zappend op YouTube toevallig het filmpje van de televisie tegen!

Al met al een hele mooie reis en prachtige ervaring!! Een land om iedereen aan te bevelen en om nog eens terug te komen. Maar dan wacht ik totdat ik in een andere periode kan en niet weer in het regenseizoen.

Laura Melchior , augustus 2019 | 6 dagen Kafa
We schrijven met veel plezier een kleine review. Wij gingen deze zomer met ons gezin op reis naar Ethiopië. We wilden graag kennismaken met de cultuur en natuur van Zuid-Ethiopië.
Het was heel fijn dat we op voorhand telefonisch onze verwachtingen en wensen konden bespreken met Marjolein. Er werd veel variatie ingebouwd en genoeg kindvriendelijke activiteiten. Onze kinderen waren 11 en 14 jaar.
We waren aangenaam verrast dat er zoveel dieren te bewonderen waren: nijlpaarden, krokodillen, apen, prachtige vogels,…en de landschappen zijn adembenemend.
Dankzij de aanwezigheid van onze chauffeur/gids en de diverse lokale gidsen voelden we ons steeds veilig en goed omringd.
De locaties die er voor ons uitsprongen waren: het Lewi resort in Awassa (minigolf tussen de apen, zwemmen, prachtig zicht, lekker eten, boottocht naar de nijlpaarden), de  camping in Turmi (dankzij de perfecte organisatie en het lekker eten!) en nadien de Paradise Lodge in Arba Minch (zwembad, restaurant, uitzicht). Maar ook de Aregash Lodge en het Sabana Beach resort waren super.
De boeiendste lokale gids was console Denote uit Konso. Hij was een gepensioneerde leraar uit Mecheke, maar zijn Engels was zeer goed en hij kon de cultuur van de Konso prachtig overbrengen. Ook Alex in Yirgalem maakte van ons bezoek aan de Sidama een unieke beleving. De gids in Dimeka was ook een aanrader.

Ten slotte alleen maar lof voor onze chauffeur Adane!  Hij is  een heel zorgzame, vrolijke man en daarnaast ook een rustige en attente kindervriend, we hadden ons geen betere gids kunnen wensen om ons wegwijs te maken in Ethiopië.

We zijn heel blij dat we voor Eshi gekozen hebben voor dit avontuur. Alles was prima georganiseerd en Ethiopië is een prachtige, authentieke bestemming in Afrika.
We komen zeker nog eens terug.
Groeten,
Patrick, Finn, Elise en Ann
PS: onze dochter schreef op de camping in Turmi in haar dagboek I love Ethiopië 😉
Familie Jacobs juli 2019 | 19 dagen rondreis zuid

Wat een afwisselend land is Ethiopië! We hebben al veel van de wereld gezien en dachten dat we ons niet meer zo snel zouden verwonderen maar Ethiopië overtrof de verwachtingen. Tijdens onze reis hebben we genoten van de prachtige natuur, de bijzondere cultuur, de eeuwenoude architectuur en de geweldige mensen. In het noorden de vriendelijke bevolking, vaak in het wit en altijd op pad met ezel en, de mannen, met de typische stok. Geen probleem als we een religieuze bijeenkomst wilden bijwonen in een van de prachtige kerken. In het zuiden de vele kleurrijke stammen met hun eigen cultuur, tradities, kleding en haardracht. De markten in zowel het noorden als het zuiden waren een lust voor het oog. Heel bijzonder ook om in redelijke rust een aantal dorpen te bezoeken. Een hoogtepunt was de indrukwekkende ceremonie rond de bull jumping die we mochten meemaken. 

De reis was goed gebalanceerd met gelukkig maar een paar lange reisdagen. Prima keuze om in het noorden 2 keer te vliegen

Een groot pluspunt vonden wij het betrekken van de lokale gidsen bij deze reis zodat de lokale bevolking ook voordeel heeft van onze aanwezigheid. Datzelfde geldt voor het bezoeken van de dorpen; prima dat er vooraf  entrée en fotogeld wordt betaald! Onze chauffeurs Adane en Abiy deden er alles aan om het ons naar de zin te maken en dat is gelukt! Ze waren flexibel en deden ook wat extra’s als wij dat wilden en het programma het toeliet. We raden iedereen aan om deze reis met Eshi te maken!

4 enthousiaste Ethiopië reizigers (liever geen namen op de website)

A .en M. + A.+ C. maart 2019 | 27 dagen noord en zuid
Met heel veel plezier kijken wij terug op een fantastische drie weken in Ethiopië. Marjolein heeft heel goed aangevoeld wat wij leuk zouden vinden en heeft een mooi programma in elkaar gezet. Snel na aankomst in Addis Abeba vlogen we door naar Mekele en daar troffen we onze chauffeur Temesgen die ons naar korkor logde in Hawzien bracht; wat een prachtige magische plek, we waren er graag wat langer gebleven.
Vandaar  een lange, maar prachtige reis door de bergen op weg naar Lalibela. Dit is een plek om niet te missen vanwege het groot aantal kerken dat uit de rotsen is gehouwen; fascinerend. En toen kwam het mooiste. Twee uur klimmen en daar was de Hudad-lodge. Hoog in de bergen liggen daar zeer smaakvol ingerichte lodges met een geweldige staff die het ons zeer naar onze zin hebben gemaakt. Het zicht op de bergen en de vele wilde dieren is weergaloos.
Van daaruit weer cultuur opsnuiven in Gondar om vervolgens weer de bergen in te gaan en te wandelen tussen de bavianen in het Simien gebergte. We verbleven hoog in de bergen in de Simien lodge, is zeker een aanrader. Daarna naar het Tanameer en verbleven in  Tim en Kim village, dat was lekker twee dagen bijkomen en prima zwemmen in het meer.
Na twee dagen naar de andere kant van het meer en daar verbleven we 1 nacht in het Tana hotel (mooie plek). Ondanks die plek beviel dit hotel ons niet zo en verkasten we naar het vlakbij gelegen geweldige Kuriftu resort. Van hieruit vertrok Temesgen de chauffeur naar Addis Abeba en wij vlogen die afstand. Vervolgens twee dagen in het fascinerende Addis doorgebracht, waar voor ieder wat wils is. In de laatste week aangekomen hadden we besloten wat rust te nemen aan de meren ten zuiden van Addis en met name de afsluiting in het Hara Langano resort was een goede keuze. Veel vogels, nijlpaarden, vooral niets doen en genieten van de mooie uitzichten. Beter konden we onze reis niet afsluiten. Helaas zaten daarmee de drie weken er op en vertrokken we weer naar Addis voor onze terugreis naarAmsterdam.
Wij wisten niet zo goed waar we aan begonnen toen we onze reis naar Ethiopië boekten, maar wat een goede keuze. Het aanbod aan zowel cultuur als natuur is zeer groot, de bevolking is superaardig en het klimaat is zeer aangenaam. Onze reis was mede door onze chauffeur Temesgen om niet te vergeten. Buiten dat hij enorm aardig, betrokken, hulpvaardig en goedlachs is is hij ook een goed chauffeur bij wie wij ons ondanks het hectische verkeer geen moment onveilig hebben gevoeld. Wat ons betreft zijn wij nog niet klaar in/met Ethiopië en zien uit naar de volgende keer.
Paul&Paul
Paul & Paul ( Waarts), Februari 2019 | 22 dagen noord en zuid
reis naar Ethiopië gezin

Hoi Marjolein,

We hebben een onvergetelijke reis gehad in Ethiopië ! Wat een mooi land en zo anders dan verwacht. Mooie natuur en zo’n lieve mensen.

We hebben allemaal genoten. Mede ook door de super begeleiding van Selam en Anteneh. Ze stonden altijd klaar. Anteneh heeft zelfs in de Dorze Lodge onze hele hut inclusief bed onderzocht, of er geen spinnen zaten (ivm mijn spinnenangst). Zo lief. We hebben zoveel mooie plekken gezien.

Het enige wat een beetje lastig was. Was het eten, we zijn allemaal wel een beetje ziek geweest. Maar mischien ook wel omdat we daar juist ook wel bang voor waren om ziek te worden.

Alleen Dem heeft nergens last van gehad. Namens ons allemaal, heel hartelijk bedankt voor de organisatie. We kunnen dit iedereen aanbevelen !

Heel veel groetjes uit Neer,

Pieter, Gerdie en Dem Derikx

Families Derikx en Vaes , December 2018 | 14 dagen rondreis Zuid

Ethiopië smaakt zeker naar meer!

Wij hebben een fantastische reis gemaakt langs het Historisch Circuit in het noorden van Ethiopië, met een zijtripje naar de Danakil Depressie. Wij zijn trage reizigers, die graag overal wat langer blijven om stadjes en hun omgeving te ontdekken, wandeltochten te doen en met de lokale bevolking een babbeltje te slaan. Eshi Eco Travel kon deze reis perfect op maat en naar onze wensen maken. Samen met de altijd goedlachse Adane, onze chauffeur, hebben wij veel plezier gemaakt, leuke mensen bij koffie ceremonies ontmoet, in kleine dorpjes gestopt waar nieuwsgierige kinderen ons omringden, en wandelingen gemaakt doorheen fantastische natuur of naar afgelegen bergkloosters. Kortom, een reis met de perfecte mix van cultuur, natuur, lekker eten en leuke ontmoetingen! Thanks, Marjolein en Adane!

Kurt en May van Bouchout, November 2018 | 21 dagen noord

“Mogen we morgen terug?”, dat is onze samenvatting van een heerlijke reis in een prachtig land. We hebben genoten van de enorme diversiteit aan natuur: woestijngebied, uitgestrekte tarwevelden, bergen met talloze groentinten, indrukwekkende rotsformaties, meren en watervallen, kale hoogvlakten met mossen en vele grijstinten, een surrealistisch bruin en geel landschap van ijzer en zwavel in de Danakil depressie met verderop de zoutvlaktes en het zwarte gesteente van de vulkaan. De diversiteit aan tradities, kleding, kleuren, huizen etcetera.  Voortgekomen uit een bijzondere (stammen)cultuur, vroegere koninkrijken en oude en nieuwe handelsroutes.

Ethiopië heeft ons verrast en we willen graag nog meer zien van dit land. Deze keer waren we 31 dagen op pad. Deels met binnenlandse vluchten, openbaar vervoer (bus en minivan) en een groot deel met Toyota Landcruisers met chauffeurs die echt moeite deden om te stoppen op plekken waar groepsreizen niet stoppen (dat ene marktje ‘om de hoek’, even proeven van die ene onbekende vrucht, de tip voor een bijzondere lunchplek, even uitstappen en lopend over de brug in plaats van rijdend zodat je echt voelt hoe je de rivier passeert, etc). Couleur locale met een verhaal! We hebben in mooi gelegen hotels gelogeerd in schone kamers die met recht de titel “room with a view” mogen voeren! Alle logistiek was uitstekend verzorgd en geregeld door Marjolein en haar team in Ethiopië, ook als er tijdens de reis wat moest worden aangepast. Het is een absolute aanrader!

Ineke en Paul

Paul Manders en Ineke Brands , Oktober-november 2018 | 31 dagen noord en zuid
In september 2018 zijn wij, een groep van 5,  met Eshi Eco Travel naar Ethiopië geweest. Het is werkelijk een geweldige reis geworden, die zich net als het land Ethiopië niet laat vergelijken met andere reizen naar verre bestemmingen die we hebben gemaakt. Eigenlijk kunnen we zeggen dat de tweeënhalve weken in Noord-Ethiopië een aaneenschakeling van hoogtepunten zijn geweest. Na onze aankomst in Addis Abeba zijn we met een binnenlandse vlucht meteen doorgevlogen naar Bahir Dar. De weg vanaf de airport brengt je daar direct in een andere wereld. Overal mensen die vaak blootsvoets hun vee hoeden, karretjes die door ezels getrokken worden, hutjes van klei en stro. Bijbelse taferelen haast. Met onze chauffeur Adane en zijn comfortabele privé-bus verkennen we de omgeving. Op Lake Tana ontmoeten we een visser in zijn papyrusbootje, omringd door pelikanen. Op een van de eilandjes komen we in kloosters met prachtige muurschilderingen. Via de indrukwekkende Blue Nile waterval rijden we naar Gondar met zijn kastelen. Vanuit Gondar doen we Simien Mountains aan, waar we ons langdurig tussen groepen Gelada bavianen bevinden. Een onvergetelijke ervaring. We vervolgen onze reis en rijden door prachtige landschappen met imponerend mooie vergezichten. Het noordelijk deel van Ethiopië is ongelooflijk groen en de veelgehoorde stelling over dit deel van het land dat alles dor en droog is, is tijdens dit seizoen in ieder geval een grote misvatting. In Lalibela zien we de wereldberoemde rotskerken. Vanuit Mekele start het meest spectaculaire gedeelte van onze trip, een driedaagse trip naar de Danakil Depressie, de heetste plek op aarde. Daar zien we in Dallol zoutvlaktes, een bizar gekleurd landschap als gevolg van allerlei zwavelzuren en mineralen, en maken we een zware hike naar de actieve Erte Ale vulkaan. En dat alles onder extreem hoge temperaturen en met zeer beperkte faciliteiten. We reizen via Addis door naar Bale Mountains en sluiten onze reis af in het mooie Awassa waar we in de omgeving vele bijzondere vogelsoorten spotten.

Na onze terugkomst in Nederland hebben we echt even moeten bijkomen van de onvergetelijke indrukken die we hebben opgedaan, het gevoel is ditmaal veel intenser dan anders. Ethiopië is namelijk best een heftig land gebleken. Tijdens onze reis was het er politiek onrustig en dat leidde tot de nodige politie controles, waarbij onze bus en bagage regelmatig gecheckt werden. De afstanden zijn daarnaast groot en je rijdt veelal over landelijke wegen, soms zelfs onverhard. Overal lopen mensen en dieren op de weg en je moet dus rekening houden met lange reisdagen. Daar krijg je wel wat voor terug want de landschappen onderweg zijn werkelijk fenomenaal.

Er is veel armoede en nog weinig toerisme. De faciliteiten zijn beperkt en van een hotel zonder warm water moet je niet gek staan te kijken. Je bent als toerist een ware bezienswaardigheid. En natuurlijk ook een lopende geldautomaat die misschien best wat kan missen. Dat voelt soms ongemakkelijk wamt je wordt werkelijk overal omgeven door locals. Maar geef ze eens ongelijk. Wat zou jij doen als je niets hebt?
De hoogteverschillen zijn ook een factor om rekening mee te houden, net als de temperatuurverschillen. Zo sta je in de frisse Simien Mountains op 3 km hoogte tussen de apen en ligt de gloeiend hete Danakil Depressie meer dan 100 meter onder de zeespiegel. Dat doet wat met je lijf, zeker als je je flink moet inspannen. De trip naar Danakil is al met al fysiek zwaar maar ontzettend goed geregeld. Met unieke openluchtovernachtingen en een kok die met beperkte middelen keer op keer een feestmaal weet te bereiden.
Dit alles maakt dat Ethiopië in onze ogen wel reizen 2.0 genoemd mag worden. Maar we hadden het voor geen goud willen missen. Eshi Eco Travel heeft als enige reisorganisatie goed naar onze wensen willen luisteren en een prachtige reis op maat gemaakt, tegen een goede prijs. En ze maken in Ethiopië alleen gebruik van locals, die daarmee profijt hebben van het toerisme. Iets dat ons erg aanspreekt.
De chauffeur die ons door het land heeft gereden, gunnen we iedereen. Wat een geweldige vent is Adane, voor ons veel meer dan een chauffeur. Sympathiek, gezellig, goed Engels sprekend, vogelkenner, regelneef,  kenner van land en cultuur. En redder in nood als we tegen onvoorziene probleempjes aanliepen. We zullen hem nooit vergeten.
Zijn er dan helemaal geen verbeterpunten? Jazeker. De reisafstanden zijn aanmerkelijk langer dan tevoren aangegeven en dus ben je veel langer onderweg dan verwacht. Dit zorgt ervoor dat je flexibel moet zijn en dat soms het programma omgegooid moet worden. Ook is een lunch overdag geen vanzelfsprekendheid en is er niet zoals bij ons overal een supermarkt of tankstation om eten en drinken aan te schaffen. Daar moet je wel op inspelen want een reis als deze op een hongerige maag is geen goed idee.Tenslotte bleek een enkele keer een hotelkamer niet geboekt en was Eshi niet direct te bereiken. Maar dankzij Adane werd dat keurig opgelost. Het zijn relatief geringe ongemakken die we wel willen benoemen maar die geen afbreuk doen aan onze herinneringen aan deze fantastische reis vol hoogtepunten.
Familie Zijdemans , September 2018 | 16 dagen noord en Bale Mountains
Ervaringen met Eshi Eco travel
Beste Marjolein,

Ik wil je graag bedanken voor het organiseren van onze reis afgelopen maand. 
We hebben een fantastische tijd gehad en het was overal even mooi en de mensen zo vriendelijk. 
Ook hebben we op een paar buien na altijd heerlijk weer gehad.
We voelden ons meteen thuis vanaf de eerste dag, deels omdat het platte land in vele opzichten heel vergelijkbaar 
is met de Dominicaanse Republiek en deels omdat iedereen ons zo lief behandelde en het leuk vonden dat de kinderen 
half Ethiopisch waren. De chauffeur was heel goed en heeft enorm zijn best gedaan en stond altijd voor ons klaar. 
Het was een goed idee om zowel Noord als Zuid te doen want het geeft een goed beeld over het land. 
Noorden heel indrukwekkend en groen en het zuiden met alle parken en dieren. 
We hopen zeker nog een keer terug te gaan.Nogmaals heel erg bedankt!

Groetjes,
Jetta
Jetta van den Berg en kinderen, Juli 2018 | 24 dagen noord en zuid
Ervaringen met Eshi Eco Travel

Allereerst hartelijk dank voor de fantastische trip door Ethiopië, die je voor ons hebt georganiseerd. Het was een onvergetelijke ervaring en we nemen heel veel mooie en authentieke herinneringen mee naar huis. We moeten zeker nog eens terug voor het noorden. Adane had ons al een mogelijke rondtrip met veel hiking in Simien gebergte voorgesteld. Hij heeft trouwens een prachtige invulling gegeven aan het reisprogramma. Hij had maar een half woord van ons nodig om links of rechts een aanpassinkje te maken, hij rijdt heel veilig, stuurt de lokale gidsen heel goed aan. Een fijne gids !

Onze enige opmerking (en misschien moet ik zeggen, mijn enige opmerking, mijn reisgenootjes hebben misschien nog andere suggesties), is de terugweg van het zuiden naar het noorden: dat was dezelfde weg terug als in het heengaan, en dat was een beetje jammer. Daar zien we wel mogelijkheden om bijvoorbeeld de overnachting in Butajira (Adane had voor ons naar Hossana aangepast) te schrappen en te vervangen door een wandeling + camping bij de watervallen, die hij ons de voorlaatste dag liet zien. En misschien is het natuurpark van Awasse ook wel een leuk alternatief voor de terugweg. Maar hoe dan ook, was het een schitterende reis

Kathleen, Hilde, Lydie en Dorothée , Juli 2018 | 16 dagen zuid met Dorze trekking
ervaringen Eshi Eco Travel

We zijn weer thuis. Moe maar voldaan. Onze verwende Nederlandse lijven zijn niet helemaal bestand tegen het leven in Ethiopië. Prachtige reis gehad. Mede dankzij Selam en Antana. Wat een toppers!

Het was enorm spannend om naar Ethiopië op vakantie/rootsreis te gaan met 2 pubers, maar door de hulp van Eshi Eco Travel, is het allemaal fantastisch gegaan! Goeie informatie vooraf, prachtig programma samengesteld en alle wensen zijn bespreekbaar. Eshi doet alles om de reiziger te ontzorgen en de mooiste plekjes van Ethiopië onder de aandacht te brengen. Top! Ze krijgen van mij een dikke 10!

Familie de Visser , Rondreis zuid juli 2018

Ik zag dat je onze foto’s en eerste ervaringen al gezien/gehoord hebt, zowel via FB, alsook via Selam en Adane.
Ik/we hebben vaak gezegd: wat bijzonder! En dat is het. Voor mij natuurlijk extra, gezien de aanloop er naar toe en ook de paar dagen met Gideon en Selam op “roadtrip” waren voor mij een onvergetelijke ervaring.
Op de Facebook pagina van Heidi zijn schitterende foto’s te zien  !

Mark van den Biggelaar en Heidi Verwijst , maart 2018 | 9 dagen Omo-Vallei
Ervaringen met Eshi Eco Travel

Je hebt ons een onvergetelijke reis en vakantie in Ethiopië bezorgd, niet in de laatste plaats dankzij Adane! Wat een schitterend land, wat een vriendelijke mensen! En wat hebben we genoten van de stammen (Dorzo, Mursi, Dassanech, Karo, Hamer, Konso). Indrukwekkend!

We hebben veel met een chauffeur en gids gereisd in ZO-Azië, maar Adane is de beste chauffeur die we ooit gehad hebben. We waren zo onder de indruk van zijn ‘zorg’ voor de arme bevolking in Zuid-Ethiopië, dat we meermalen T-shirts, water en pencils op markten hebben gekocht om aan kinderen uit te delen. Zijn service was zo goed dat we zelfs op een gegeven moment in een dorpje, alleen met hem en gelukkig(!) zonder gids, inkopen voor thuis (stoffen, sjaals ed.) konden doen. Dit was echt de meest bijzondere reis die we ooit hebben gemaakt.

Bovendien troffen we het omdat we zowel het Timkat als de Bull Jumping konden meemaken. Saskia heeft 1500 foto’s en 56 filmpjes gemaakt! set reisschema was prima ondanks de extreem hoge temperaturen tot tegen de 40 graden en onmogelijke wegen. De lodges waren uitstekend, m.u.v. het Eyob hotel en het Yabelo Motel.

Cees en Saskia Jonker, Januari 2018 | 17 dagen zuid met Omo Vallei
Ervaringen met Eshi Eco Travel

My husband and I are looking back on a fantastic trip through Ethiopia. Thank you Marjolein from Eshi Eco Travel. Also a special thanks to our drivers Daniel and Adane for your company, safe driving and your stories. Happy memories! Thanks for having us. We enjoyed the beautiful hardworking people, the landscapes, the religions, the rituals and traditions even the traffic.

Hetty Brunt , Juli - augustus 2017 | 25 dagen noord en zuid

Matias, Roy en ik hebben een hele bijzondere reis gemaakt naar Ethiopië. Marjolein heeft een prachtige reis voor ons samengesteld, waarbij diverse bezoeken aan de familie konden combineren met een tocht door het schitterende zuidelijke deel van Ethiopië. A big thank you to Yacob a fantastic Guide and Driver, who became our friend !

Susanne Rakels, Juli 2017 | 18 dagen zuid

“In februari 2017 hebben we een rondreis  van twee weken door het zuiden van Ethiopië gemaakt. Het was absoluut een onvergetelijke ervaring! Zo zijn we bijvoorbeeld in een holle boomstam de Omo-rivier overgestoken, hebben we een biertje gedronken met de mannen van de Karo-stam, en stonden we op 4000 meter hoogte oog in oog met een bijna uitgestorven Ethiopische wolf. Iedere dag was er wel weer een nieuwe verrassing… We zijn blij dat we voor Eshi Travel gekozen hebben, want alles was perfect georganiseerd. Onze gids had niet alleen heel veel ervaring, maar was ook ontzettend aardig en kon bovendien binnen een kwartier een lekke band verwisselen. Als we de kans krijgen, gaan we zeker nog een keertje terug, want Ethiopië staat intussen op ons lijstje met favoriete reisbestemmingen!”

Vince Corona en Karin van Puffelen , Februari 2017 | 18 dagen zuid en Omo Vallei

Beste Marjolein, voor zover ik het kan volgen, verloopt de reis uitstekend. Helina is dolblij met driver Adane die bij alles behulpzaam is en die het ook mogelijk maakt om ontspannen met de biologische familie om te gaan. Ik heb echt de indruk dat dit de reis van haar leven is. Dank voor al je goede en snelle service, ongekend!

Familie Douma , December 2016 roots dochter Helina en rondreis zuid

ESHI ECO TRAVEL

Reizen met net dat beetje meer.

NEEM CONTACT OP