Verlenging van de reis en excursies Djibouti

Naast Ethiopië bieden wij als verlenging van de reis een verblijf met excursies in Djibouti. Het kleine en onbekende Djibouti heeft stranden en een aantal bijzondere bezienswaardigheden en is een leuke afsluiting of aanvulling op een reis naar Ethiopië.

Djibouti, gelegen aan de Rode Zee, staat bekend als een van de heetste landen ter wereld en het bestaat voor een groot deel uit woestijn. In het oosten van het land bevinden zich smalle kustvlaktes en een kustlijn met veel prachtige witte zandstranden, met name rondom de Golf van Tadjoura. Het noorden van het land is bergachtig en de bevolking leeft nog zeer traditioneel.
De toeristen die het land bezoeken komen hier vooral om te duiken, want langs de 300 kilometer lange kustlijn bevinden zich een aantal prachtige duiklocaties en in de wintermaanden is snorkelen en duiken met walvishaaien een niet te missen ervaring!

Djibouti-stad is een levendige havenstad met oude koloniale gebouwen en gebouwen met een Arabische stijl. De stad heeft een bijzondere haven, een aantal mooie stranden en vele marktjes, waaronder een erg leuke kamelenmarkt. Ook Maskali en Moucha, twee eilanden voor de kust van Djibouti, zijn interessant. Je vind hier namelijk prachtige stranden en je kunt er erg goed snorkelen. Meer landinwaarts, bij de grens met Ethiopië, ligt Lac Abbé. Hier zie je vulkanisch gesteente in allerlei vormen. Ook is het een broedplaats voor allerlei soorten vogels zoals de flamingo, pelikaan en de ibis. In de omgeving van het meer vind je een aantal warmwaterbronnen waar vooral nomaden gebruik van maken. En dan is er nog Lac Assal, het laagste puntje van het Afrikaanse continent en het heetste plekje ter wereld. De slapende vulkanen en het zwarte lavazand steken erg mooi af tegen het witte kalksteen bij het meer.

Djibouti staat verder bekend als relatief veilig in vergelijking met de omliggende landen. Kortom, een ideale plaats om de batterij even op te laden na een reis door Ethiopië.

Vliegen of per trein naar Djibouti

Er zijn dagelijkse vluchten naar Djibouti vanuit Addis Abeba, sinds eind 2018 is het ook mogelijk om per trein van Addis Abeba naar Djibouti te reizen. Dit is een zeer bijzondere ervaring , alleen geschikt voor flexibele reizigers die tegen een stootje kunnen. Lees alles over deze treinreis op de website van seat 61.

Verlenging Excursies Djibouti walvishaaien

Excursie Walvishaaien Djibouti

vanaf € 650 p.p. bij 2 personen (3 dagen)

Een paar dagen relaxen aan het strand in Djibouti en dan ook nog kennis maken met walvishaaien. Een geweldige afsluiting van een reis naar Ethiopië! Het zwemmen met deze gigantische wezens is een waanzinnige ervaring en het mooie aan Djibouti…

Verlenging excursies Djibouti

Excursie  Lac Abbé, Lac Assal en Tadjourah 3 dagen

Vanaf € 1.250 p.p.

Tijdens deze 3-daagse excursie vanuit Djibouti-stad bezoek je Lac Assal, Lac Abbe en de oudste stad van Djibouti: Tadjourah. Deze stad staat bekend om haar witgekalkte gebouwen en de prachtige stranden…

verlenging excursies Djibouti

Lac Abbé en Lac Assal excursie 2 dagen

Vanaf € 450 p.p.

Tijdens deze 2-daagse excursie vanuit Djibouti-stad bezoek je de twee meest interessante bezienswaardigheden in Djibouti. Lac Assal is het laagste punt op het Afrikaanse continent (153 meter onder zeeniveau)…