DE GEZICHTEN ACHTER ESHI

Eshi Eco Travel is de droom van Marjolein Penning en haar Ethiopische partner Adane Telila

Hi, ik ben Marjolein Penning

Mijn liefde voor Ethiopië ontstond toen ik het land in 2004 bezocht voor de adoptie van mijn jongste dochter Fasika, in de jaren voorafgaand was ik ook al 2 maal afgereisd naar China waar mijn dochter Zoé (1998) en zoon Kieran (2000) zijn geboren.
In 2006 besloot ik mijn passie voor reizen en ervaring met het adoptieproces te combineren: ik richtte samen met een vriendin Lotus Tours op, een reisorganisatie gespecialiseerd in rootsreizen voor geadopteerde kinderen en hun familie . Een mooi bedrijf waarmee wij samen nog steeds veel gezinnen helpen met het realiseren van de mooiste en meest bijzondere reis van hun leven. Tijdens deze jaren heb ik, samen met mijn kinderen, veel gereisd, uiteraard ook naar Ethiopië!

Eshi Eco Travel

In 2014 leerde ik tijdens een reis naar het noorden van Ethiopië mijn huidige partner Adane kennen en begon er langzaam een idee te groeien voor een andere reisorganisatie voor Ethiopië. Samen met Adane kwam ik tot de conclusie dat de reeds bestaande organisaties veelal de ‘standaard ‘ tours op het programma zetten en  dat de lokale bevolking hier  weinig baat bij heeft. Dat moest toch ook anders kunnen?
In 2015 ben ik dan ook, samen met Adane en naast Lotus Tours, gestart met Eshi Eco Travel. Ik run de ‘Nederlandse’ kant van het bedrijf en Adane coördineert de reizen vanuit Addis Abeba. Met Eshi Eco Travel leveren wij op deze manier een directe bijdrage aan de lokale economie. Dit allemaal ook met de gedachte om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het mooiste en meest unieke land van Afrika! Beide bedrijven zijn mij zeer lief en ik zie Eshi als mijn ‘jongste kindje ‘.

Onze medewerkers

Adane heeft vanaf het begin zorg gedragen voor de uitvoering van de reizen in Ethiopië. Inmiddels is dit grotendeels in handen van Selam, onze steun en toeverlaat op het kantoor in Addis. Daarnaast werken wij samen met een uitgebreid team van freelance chauffeurs, lokale gidsen en hotels. Je bent dus altijd verzekerd van een uitstekende begeleiding ter plekke!

NEEM CONTACT OP

Wij werken met lokale partners, de winst blijft in het land

Wij werken  rechtstreeks samen met lokale partners waardoor de opbrengst van de reizen terecht komt waar het hoort. Er zijn geen tussenpersonen en waar mogelijk maken wij gebruik van accommodaties die werken met hart voor de bevolking.  Ik reis zeer regelmatig naar het land en blijf zo goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, Adane woont en werkt nog steeds in Addis Abeba en dat betekent dus dat er ter plekke altijd een uitstekend aanspreekpunt is!

Samen hopen wij met de reizen van Eshi een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de armste gebieden in Ethiopië en ervoor te zorgen dat ook het onbekende Ethiopië meer in beeld komt.

Community-based toerisme, authentieke ontmoetingen met de lokale bevolking

De lokale bevolking is actief bij onze reizen betrokken. Zo wordt er tijdens trekkings overnacht in community guesthouses. De gidsen tijdens de trekkings zijn allemaal geboren en getogen in het gebied waar ze werken en hebben dus de beste verhalen te vertellen. Dit levert niet alleen een inkomen op, het geeft mensen  ook de kans om capaciteiten en vaardigheden te ontwikkelen, toerisme kan een prima manier van ontwikkelingshulp zijn! De chauffeurs worden allemaal rechtstreeks ingehuurd en betaald en wij zorgen voor een eerlijk loon.

Waar komt de naam Eshi vandaan?

Het Amhaarse woord Eshi (spreek uit: usji) betekent letterlijk “oké”.
Maar eigenlijk betekent het veel meer dan dat: Eshi hoor je zó vaak dat het onderdeel is geworden van de Ethiopische cultuur. Het kan een bevestiging zijn, een gevoel dat iemand naar je luistert of gewoon een zacht uitgesproken woordje om te laten weten dat je er nog bent en weet waar de ander het over heeft.
Bij het bedenken van een naam voor ons bedrijf  kwamen wij dan ook uit op Eshi, niet alleen vanwege het feit dat je het zo vaak hoort maar ook omdat onze reizen in meerdere opzichten oké zijn !

Met een gerust gevoel op reis

Eshi Eco Travel is aangesloten bij het GGTO. Het  GGTO staat er voor garant dat je het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgt indien de reisorganisatie in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór het vertrek maar ook tijdens het verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens het  verblijf jouw terugreis indien wij, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorg dragen. Door ons  wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van € 15 per boeking in rekening gebracht. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

  HET TEAM VAN ESHI

  Maak kennis met de vaste en freelance medewerkers van Eshi in Nederland en Addis Abeba

  (Deze pagina is in ontwikkeling, nog niet alle chauffeurs zijn toegevoegd!)

  Marjolein Penning

  Marjolein Penning

  Kantoor Nederland

  Ik neem alle aanvragen in behandeling en zorg met mijn kennis van het land voor het ultieme reisschema. Ik bezoek Ethiopië minimaal twee keer per jaar en ben altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  Ik ben  het aanspreekpunt voor en na de reis en ook tijdens de reis sta ik  in noodgevallen voor je klaar.

  Adane Telila

  Chauffeur en kantoor Addis

  Adane is mijn partner, coördinator van het kantoor en de vaste chauffeur van Eshi.  Hij is al vele jaren werkzaam als chauffeur en heeft een grote kennis van het land. Naast zijn uitstekende vaardigheden als chauffeur en probleemoplosser is hij ook een enthousiaste vogelaar en de ideale gids voor een vogelreis. Hij assisteert Selam bij de boekingen en de uitvoering van de reizen en is met zijn vele contacten een onmisbare schakel binnen het bedrijf.

  Selamawit Zewdu

  Kantoor Addis Abeba

  Onze onmisbare rots in de branding is Selam. Zij zorgt voor alle boekingen en  bevestigingen en is de contactpersoon voor de reizigers in het land. Een echte probleemoplosser die altijd snel reageert en alleen in de juiste banen leidt. We zijn heel blij met haar!

  Daarnaast is zij een geweldige  gids en begeleidt zij met regelmaat de reizen van onze gasten.

  Anteneh

  Freelance chauffeur

  Anteneh rijdt met zijn minivan regelmatig tours voor iets grotere groepen, vaak samen met Selam als gids. Met zijn 13 jaar ervaring ben je zeker van een veilige reis.

  Hij is 35 jaar en trots op zijn twee zoontjes. Of hij nu naar het noorden of het zuiden reist, hij geniet van iedere tour!

  Tarekegn Bogale

  Gids Dorze

  Tarekegn is de vaste gids voor Doze. Hij heeft een grote kennis van de eeuwenoude rituelen en gebruiken van de Dorze en neemt je graag mee op een meerdaagse trekking door het gebied.

  Een bezoek aan de markt in Chencha en een kennismaking met de lokale bevolking wordt met hem een onvergetelijke ervaring. Wij werken graag met hem samen!

  Thomas

  Freelance chauffeur

  Wie per 4-wheeldrive reist heeft kans om Thomas te treffen. Een prima chauffeur die met zijn 10 jaar ervaring uitstekend zorg draagt voor zijn gasten.

  Hij is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Hij geniet het meest van de natuur en de parken in het zuiden van het land.

  Gebrehiwot Alamrew (Gebra)

  Freelance chauffeur

  Gebra uit Bahir Dar  is 35 jaar en heeft ruim 15 jaar chauffeur-ervaring .
  Hij is het bezit van een mooie high-roof Toyota minivan, voor grotere groepen (en soms ook voor kleine gezelschappen) onze eerste keus voor een reis door het noorden van het land.

  Zijn kennis en passie ligt in de noordelijke regio en het liefst brengt hij tijd door in de natuur van de Simien Mountains. In zijn vrije tijd geniet hij van het gezelschap van vrienden en familie.

  ONZE PARTNERS

  Wij werken samen met enkele kleinschalige reisorganisaties in Ethiopië en met een team van free-lance chauffeurs.Zij zorgen samen met ons voor de mooiste belevenissen!