Project omschrijving

Home » Reizen » Familiereis zuid Ethiopië 19 dagen

Familiereis EthiopiëFamiliereis Ethiopië zuid 19 dagen

Deze familiereis naar zuid Ethiopië is een goede keus voor een reis met wat jongere kinderen. In het zuiden van Ethiopië kun je op zoek naar dieren, maken de kinderen kennis met leeftijdgenootjes van de diverse stammen en zijn er mogelijkheden om af en toe af te koelen in een zwembad of meer. De afstanden zijn wat minder groot dan in het noorden van Ethiopië en naast de leuke plaatsen voor de kinderen is in het zuiden van Ethiopië genoeg te zien en beleven voor de ouders. Ook zijn er (zeer) goede accommodaties te vinden waar het prettig vertoeven is met kinderen.
Kortom, het zuiden van Ethiopië is een fantastische bestemming voor avontuurlijke gezinnen en onze  familiereis van 19 dagen naar zuid Ethiopië is een mooi uitgangspunt voor een ideale vakantie met jouw gezin! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

Als je reist met Eshi Eco Travel draag je een steentje bij aan de ontwikkeling van Ethiopië. Wil je graag wat extra’s doen? Lees dan even de reisinformatie en het kopje ‘ Duurzaam Toerisme’. Wij werken samen met de NGO  Let Us Change en zij bieden diverse mogelijkheden voor ondersteuning van hun project voor straatkinderen in Awassa.

Hoogtepunten familiereis Ethiopië zuid 19 dagen

 • Griezelen bij de 6 meter lange Nijlkrokodillen tijdens een boottocht op het meer van Chamo
 • Kennismaken met kinderen van dezelfde leeftijd die in heel andere omstandigheden leven
 • De maraboes en pelikanen voeren op de vismarkt in Awassa
 • Lekker stoer rondrijden in een 4-wheeldrive
 • Zo af en toe gewoon lekker niets doen en zwemmen
 • Zien waar de koffie vandaan komt
 • Van heel dichtbij kennis maken met hyena’s in Yirgalem en wolven in de Bale Mountains

Reisschema familiereis Ethiopië zuid 19 dagen

DAG 1 – Vlucht Amsterdam/ Brussel-Addis Abeba 

Vertrek vanaf Amsterdam (met overstap) of Brussel (ook rechtstreeks mogelijk) naar Addis Abeba. De vlucht komt laat in de avond of vroeg de volgende ochtend aan. Bij  aankomst (vanavond of morgenochtend) word je opgewacht door de chauffeur en naar het hotel gebracht. 

ACCOMMODATIE: Addisinia hotel familiekamer  

Alemachen DAG 2-  Addis Abeba | stadstour en bezoek project Alemachen

Na het ontbijt maak je  kennis met de chauffeur waarna hij  zijn stad laat zien. In het National Museum is het skelet van Lucy, ons aller voorouder, zeker een bezoekje waard en ook de Mercato (de grootste markt van Oost-Afrika) zal grote indruk maken op jong en oud! Het is ook mogelijk om een bezoek te brengen aan Alemachen, een revalidatieproject voor gehandicapte kinderen. De daar aanwezige kinderen zijn altijd wel te vinden voor een potje voetbal met de bezoekers. Als jullie spullen zoals kleiding of speelgoed mee willen nemen zijn deze van harte welkom! 

DAG 3 -Addis Abeba-Ziway | boottocht op het meer (180 km | 3 1/2uur)

Vandaag verlaat je  Addis Abeba via de enige snelweg die het land rijk is en rij je in westelijke richting naar Mojo.  In Mojo gaat de reis zuidwaarts en rij je  langs de mooie meren van de Riftvallei naar Ziway. Hier wordt gelogeerd in het Haile Resort wat direct aan het meer is gelegen, een oase van rust na het drukke Addis Abeba.  In de middag is er een  een boottocht op het meer waar je  kennis maakt met de vele  nijlpaarden van Ziway en de prachtige vogels in en om het meer. 

ACCOMMODATIE: Haile Resort familiekamer   

DAG 4 – Ziway-Bale Goba (280 km| 6 uur)

De reis gaat verder naar Bale Goba, je verlaat de vlakke Riftvallei en als snel maakt deze plaats voor de eerste indrukwekkende bergen. Dit is de regio waar veel van ed Ethiopische langeafstandslopers vandaan komen. Aan het einde van de middag kom je  aan in het Wabe Shebelle Hotel in Bale Goba, een eenvoudig maar schoon hotel en de enige goede optie in deze plaats.

ACCOMMODATIE: Wabe Shebelle Hotel  2 kamers naast elkaar 

DAG 5 –Bale Mountains | op zoek naar de Ethiopische Wolf op het Sanetti Plateau

Vandaag maak je  nader  kennis met de zeer bijzondere hooglanden van Ethiopië en de vele bijzondere diersoorten die alleen hier voor komen.  Je rijdt omhoog over een spectaculaire weg naar het Sanetti plateau, een zeer surrealistisch landschap op 4000 meter hoogte en vraagt je af en toe vast af of je hier wel in Afrika bent. Op het Plateau ga je op zoek naar de Ethiopische wolf, de meest zeldzame wolf ter wereld, een prachtig dier! Na deze indrukwekkende belevenis  daal je  af naar het geheimzinnige Harenna Forest (denk: Lord of the Rings) waar je nog een wandeling maakt met een ervaren gids. Laat in de middag rij je weer over het Plateau terug naar Bale Goba.  Al met al een geweldige dag en wellicht het hoogtepunt van de familiereis naar zuid Ethiopië!

DAG 6- Van Bale Goba naar Awassa (220 km | 5 uur)

Vandaag gaat de reis verder naar Awassa. Onderweg wordt gestopt  bij het hoofdkwartier in Dinsho waar je een wandeling maakt en waar je vast en zeker kennis maakt met de wrattenzwijnen en de verschillende grote hertensoorten die hier leven.  Awassa  is een leuke relaxte stad gelegen aan het gelijknamige meer en na Bale Goba is het genieten in het mooie hotel met zwembad.  Geniet vanavond van een versgebakken tilapia in 1 van de gezellige kleine restaurantjes langs het meer.

ACCOMMODATIE: Haile Resort 2 kamers naast elkaar

DAG 7- Awassa | Fish Market en de warmwaterbronnen van Wondo Genet

In de ochtend bezoek je de Fish Market. Hier wordt de vangst van de ochtend aan de man gebracht en vaak ook direct bereid. Naast de lokale bevolking zijn ook de vele maraboes en pelikanen van de partij om een hapje mee te eten.  Hierna rij je naar Wondo Genet (ongeveer 30 km buiten Awassa), bekend om de warmwaterbronnen. Je maakt hier een wandeling van ongeveer 1 uur  door kleine dorpjes waar de lokale bevolking het altijd leuk vindt om bezoek te krijgen. Neem zwemspullen mee voor een duik in het heerlijk warme zwembad!

DAG 8 – Awassa-Yirgalem (80 km| 2 uur) | koffieceremonie en hyena’s

Een rustige dag vandaag, de rit naar Yirgalem is kort dus een kans om wat uit te slapen en nog even te genieten van het mooie hotel. De reis gaat verder richting het zuiden naar Yirgalem, dit plaatsje ligt ineen mooie groen landschap  en staat bekend om de koffie die hier wordt verbouwd. Julie onderkomen is prachtig gelegen en in de avond vindt een traditionele koffieceremonie plaats. De hyena’s uit het naastgelegen bos weten dit ook en komen iedere avond hun stukje vlees halen, een uniek schouwspel! 

ACCOMMODATIE: Aregash Lodge  familiekamer

DAG 9 – Yirgalem | op bezoek bij de Sidama
 

Rondom Yirgalem woont de Sidama stam, je maakt vandaag een wandeling naar een traditioneel dorp en de inwoners laten je graag zien hoe hun dagelijkse lever er uitziet. Hierna bezoek je een koffieplantage en kun je zien hoe de koffieboon zijn weg aflegt van de stuik naar jouw kopje koffie thuis. 

DAG 10- Yirgalem naar Konso (360 km | 8 uur)

De reis gaat al vroeg verder naar het zuiden en het landschap verandert van groene bergen in een droger savanne landschap. De eerste termietenheuvel worden al snel gespot en heel misschien kom je een zebra tegen. Het is een lange reis en  wegen in dit stuk van Ethiopië zijn niet zo heel erg best dus de rit duurt langer dan de meeste tijdens deze reis. Maar er is genoeg te zien onderweg en er is zeker tijd om te stoppen, voor  je het weet ben je op de bestemming van vandaag: Konso. 

ACCOMMODATIE: Kanta Lodge familiekamer   

Kinderen Konso stam Ethiopie

DAG 11 –Konso |  bezoek aan de Konso-dorpen en New York Canyon 

Je bent hier in de hoofdplaats van de Konso regio. De Konso-dorpen en hun omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De woningen met hun daken van takken, riet en gras omheind door stenen muurtjes en hoge takken. Daartussen lopen smalle steegjes, vaak amper een meter breed. Er zijn hogere huizen op palen waar de jongens van het dorp samen slapen, zij moesten vroeger zorgen voor de verdediging. Het zijn we de mooiste dorpen van Ethiopië en een genot om doorheen te lopen, ook door de zeer enthousiaste kinderen.  In de middag bezoek je New  York Canyon, een bizar landschap met rood gesteente en diepe afgronden. 

DAG 12 – Konso-Arba Minch (90 km | 2 uur) 

Een rustige dag vandaag, na een langzame start en een lekker ontbijt wordt verder gereden  naar Arba Minch. Hier neem je je intrek in de Paradise Lodge. Het uitzicht hier is geweldig en het zwembad is een fijne plek om even bij te komen van het reizen van de afgelopen dagen. De middag is dan ook vrij om te besteden aan het zwembad, een goed boek of een Ethiopisch biertje met uitzicht. 

ACCOMMODATIE: Paradise Lodge familiekamer  

Nijlpaard AwassaDAG 13 – Arba Minch | boottocht Lake Chamo en Nechisar NP  

Na het ontbijt haalt de chauffeur je op voor een boottocht op het Chamo Meer. Hier woont een enorme populatie Nijlkrokodillen die de imposante lengte van 6 meter met gemak kunnen bereiken. Op de zogenaamde Crocodile Market liggen ze uitgebreid te zonnen! Onderweg maak je ook vast kennis met de hier aanwezige nijlpaarden en de grote hoeveelheid prachtige vogels.  Bij goed weer wordt verder gevaren  het Nechisar National Park waar je met een ranger een wandelsafari maakt. Zebra’s zijn eigenlijk wel een garantie en met wat geluk zie je koedoes, dik diks en vele prachtige vogels.  

DAG 14 – Arba Minch | bezoek aan de Dorze stam in Chencha 

De Dorze leven hoog in de bergen net ten noorden van Arba Minch, de weg er naar toe zorgt voor schitterende uitzichten! Aangekomen in Chencha  maak je kennis met de bijzondere huizen die op bijenkorven lijken en zie je  hoe brood wordt gemaakt van enset (de valse bananenplant) en kun je de Dorze aan het werk zien, zij weven de mooiste stoffen van Ethiopië.  Uiteraard breng je  ook een toast uit met het zelf gebrouwen lokale alcohol (18+ 12). Na het bezoek maak je  samen met onze lokale gids Tarekegn een prachtige wandeling door de Guge Mountains en bezoek je de waterval die in de buurt ligt van het dorp. 

Langano EthiopieDAG 15- Arba Minch naar het meer van Langano (300 km | 6 uur)

Je rijdt vandaag naar de laatste bestemming van de reis: Langano. Hier neem je je intrek  in het zeer prettige Sabana Beach Resort. Dit hotel  is gelegen aan het meer van Langano, het enige meer in Ethiopië waar veilig kan worden gezwommen. (geen bilharzia of andere ziektes) Laat je  niet afschrikken door de bruine kleur van het water, dit komt dor de vele mineralen, maar zorg wel voor waterschoenen. Op de bodem liggen nogal wat stenen en dan zijn schoenen wel fijn. 

ACCOMMODATIE : Sabana Beach Resort familiekamer

DAG 16 – Langano| Abiata Shala National Park 

In de ochtend bezoek je  het Abiata Shalla National Park waar grote groepen flamingo’s en struisvogels  zijn te bewonderen. Ook de heetwaterbronnen zijn heel bijzonder: de lokale bevolking gebruikt ze om de was te doen en zelfs om eten te koken!  De middag is ter vrije besteding. 

DAG 17 – Langano | dag ter vrije besteding

Dag ter vrije besteding. Zon, meer en strand en nagenieten van een ongetwijfeld onvergetelijke  familiereis naar zuid Ethiopië!

DAG 18 – Langano-Addis Abeba (200 km | 4 uur)

In de ochtend rij je  in een rustig tempo terug naar Addis waar een dagkamer is gereserveerd in het Addisinia Hotel. Na aankomst kun je eventueel nog met de chauffeur op pad voor de aanschaf van de laatste souvenirs. ’s Avonds  geniet je nog van een afscheidsdiner in een lokaal restaurant waarna het helaas tijd is om afscheid te nemen van de chauffeur. Hij brengt jullie naar de luchthaven waar wordt ingecheckt voor de vlucht naar huis. 

DAG 19- Vlucht Addis Abeba-Amsterdam/Brussel

Vertrek van de vlucht naar huis. Alle vluchten vertrekken rond middernacht met aankomst in de (vroege) ochtend in Brussel of Amsterdam.

Prijsindicatie familiereis Ethiopië zuid 19 dagen

De kosten van deze reis zijn gebaseerd op de hotels zoals in het reisschema vermeld. Deze zijn over het algemeen redelijk luxe te noemen. Het is ook mogelijk om voor  meer eenvoudige hotels te kiezen waardoor de prijs per persoon lager wordt. Neem gerust contact op voor een op maat gemaakte offerte!

Bij 4 personen : vanaf € 1.830  p.p.

Maximaal aantal personen 4-wheeldrive : 2 volwassenen en 2 kinderen.   Bij een groter gezelschap wordt gebruik gemaakt van een minivan of 2 4-wheeldrives.

INCLUSIEF
o Alle vervoer per 4-wheeldrive/minivan  met Engelstalige chauffeur
o Hotels en maaltijden zoals aangegeven in het schema (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
o Transfers bij aankomst en vertrek
o Accommodatie en maaltijden voor de chauffeur
o Brandstofkosten voor de gehele reis
o Lokale belastingen 10%
o Alle aangegeven excursies en tours met lokale gidsen inclusief entreekosten

EXCLUSIEF
o Internationale en binnenlandse vluchten (vanaf € 450 p.p.)
o Overige maaltijden
o Fooien aan gidsen en chauffeurs
o Kosten voor eventuele foto- en/of film permits
o Visa (bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant)
o Persoonlijke uitgaven
o Reis- en annuleringsverzekering
o Boekingskosten € 20 per boeking
o Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per boeking

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Fotogalerij

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel