Trekkings Lalibela

Lalibela is vooral bekend vanwege de prachtige eeuwenoude rotskerken maar het landschap rondom deze plaats is ook prachtig! Lalibela is gelegen in het Lasta gebergte en dit gebergte is  minstens zo indrukwekkend als de veel bekendere (en drukker bezochte)  Simien Mountains . Net als in de Simien Mountains wonen hier grote groepen Gelada Bavianen en je komt deze zeker tegen tijdens de trekkings. Het aantal bezoekers is hier nog een stuk lager dan in de Simien Mountains en de lokale bevolking is enorm vriendelijk tegen de weinige toeristen die zij mogen begroeten.

Je maakt kennis met het dagelijkse leven in de bergen tijdens een meerdaagse trekking. Je slaapt in community guesthouse of bij de mensen thuis in een eenvoudige homestay en maakt zo kennis met de lokale bevolking en hun manier van leven. Ook zijn er enkele eenvoudige Eco Lodges die prachtig zijn gelegen en waar (iets) meer luxe is te vinden.

HOOGTEPUNTEN

 • Klim naar de top van Abune Yousef en geniet van het overweldigende uitzichten
 • Bezoek traditionele dorpen
 • Geniet van het ‘ weg-van-alles’ gevoel
 • Ontmoet grote troepen Gelada bavianen en observeer hun unieke gedrag
 • Luister naar de verhalen van de gidsen bij een heerlijk kampvuur
 • Neem uren de tijd voor een traditionele koffie ceremonie

Als je echt op zoek bent naar iets geheel anders en je heel ver weg wilt voelen van het jachtige Westerse leven zijn deze trekkings bijzonder geschikt!

Hoeveel dagen zijn de trekkings in Lalibela en kan een trekking  worden ingepast in een reis?

De trekkings variëren in duur van 2 tot 6 dagen en zijn geheel aan te passen aan de wensen. Je loopt samen met een Engelstalige gids en er gaan ezels mee voor de bagage. Je verblijft op basis van volpension en water is ongelimiteerd. Overnachtingen zijn in eenvoudige guesthouses of in homestays.

Meestal passen we de trekkings in in een langere reis naar het noorden van het land en bezoek je voorafgaand of aansluitend aan de trekking de kerken van Lalibela. Een combinatie met een bezoek aan de Danakil Depressie en de kerken van Gheralta maakt een complete reis van ongeveer 2 weken.

Kosten Lalibela trekkings

De kosten van de trekkings variëren en zijn afhankelijk van de gekozen route en het aantal dagen. Een gemiddelde is € 50 p.p. per dag en dit is gebaseerd op volpension.

Fotogalerij

Contact

  [recaptcha]

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg
  Bezoek op afspraak

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Ook via WhatsApp

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel