Project omschrijving

Home » Reizen » Vogelreis Ethiopië individueel 19 dagen

Vogelreis Ethiopië Vogelreis Ethiopië individueel 19 dagen

Ethiopië is een geweldig land voor een vogelreis. Het land kent een enorme verscheidenheid en rijkdom aan vogels waarvan velen alleen in Ethiopië voorkomen. Wij kennen de mooiste routes langs de plaatsen met de grootste populaties, grotendeels in het zuiden van het land. De reis wordt op maat voor je samengesteld en ook tijdens de reis is er voldoende ruimte om het reisschema aan te passen of te wijzigen. Wij werken samen met ervaren lokale gidsen met een grote kennis van de aanwezige vogelsoorten. U kunt ervoor kiezen om te reizen met vogelgids of met alleen een chauffeur die een goede basiskennis heeft van de vele vogelsoorten in het land. Op de diverse locaties verzorgen wij dan, waar nodig, een lokale vogelgids

Kijk eens hier voor een volledige lijst van de vogelsoorten in Ethiopië.

Hoogtepunten vogelreis Ethiopie individueel 19 dagen

 • Bewonder de gigantische lammergieren in actie bij Debre Libanos en Ankober
 • Zoek de illustere Prine Ruspoli Turaco bij Negele Borena
 • De enorme rijkdom aan watervogels bij de meren van de Riftvallei
 • Awash National Park , hier zijn zo’n 380 verschillende soorten bekend
 • Geniet van de rust in de Hara Langano Eco Lodge
 • Maak kennis met de vriendelijke bevolking

Deze reis is een voorbeeld en te boeken zoals beschreven maar kan helemaal worden aangepast aan de wensen . Ook is het mogelijk om aansluitend of voorafgaand de culturele schatten het noorden te ontdekken, bijvoorbeeld met onze 16-daagse reis Noord

Waarom een vogelreis naar Ethiopië met Eshi Eco Travel?

 • Birdwatching met ervaren en bevlogen locals
 • Bezoek ook de minder bekende gebieden van Ethiopië
 • Chauffeurs met vogelkennis zodat u ook zonder (kostbare) gids kunt reizen
 • Volledig op maat te maken en uit te breiden met andere bezienswaardigheden
 • Te boeken vanaf 1 persoon

Reisschema vogelreis Ethiopië individueel 19 dagen

DAG 1 – Vlucht Amsterdam/ Brussel-Addis Abeba

Vertrek vanaf Amsterdam (met overstap) of Brussel (ook rechtstreeks mogelijk) naar Addis Abeba. Uw vlucht komt laat in de avond of vroeg de volgende ochtend aan. Als u vanavond aankomt wordt u opgewacht door de chauffeur en naar uw hotel gebracht. 

ACCOMMODATIE: Lobelia Hotel 

DAG 2-  Addis Abeba-Debre Libanos (120 km | 3 uur)

U verlaat de stad via Entoto en rijdt het mooie landschap van de Amhara regio in naar Debre Libanos. Hier bezoekt u na aankomst de kerk en het klooster en gaat u op zoek naar de vele inheemse vogelsoorten die hier te vinden zijn.  We hebben een korte stop na 20 km en zien wellicht  de Zwartvleugelplevier, Wheatear, Tawny Eagle, Pectoral-patched Cisticola en enkele anderen. Rond het klooster en de kloof verwachten we een paar inheemse soorten te zien, zoals de White-billed Starling, Abyssinian Woodpecker, Black-headed Forest Oriole, Ruppell’s en White-winged Cliff Chats. De rivierkloof zelf is zeer productief voor roofvogels. De Lammergeyer, de adelaar van Verreaux, Lanner Falcon en Slechtvalk zijn enkele die we misschien zien.

ACCOMMODATIE: C-Lale Resort in Fiche 

DAG 3 -Debre Libanos-Debre Birhan (130 km | 5 uur)

Een vroege start vandaag naar een plaats waar we twee  soorten frankolijnen, Erckel’s en Hardwood’s, bij zonsopgang kunnen horen en zien. Andere soorten om naar uit te kijken hier zijn Hemprich’s Hornbill, de twee soorten Cliff-Chats: Mocking en White-winged. White-billed Starlings, Yellow-rumped Seedeater en Cinnamon-breasted Buntings.
Al vogelend daalt  u af naar de Jemmu River, diep in de vallei. Hier krijgt u  een serie typisch Afrikaanse watervogels te zien zoals Zwartkopreiger, Hamerkop, Wooly-necked Stork en  African Fish-Eagle. Vanavond overnacht u in Debre Birhan. 

ACCOMMODATIE: Eva Hotel 

DAG 4 – Debre Birhan-Ankober (60 km| 2 uur)

Een rustige dag vandaag, de rit naar Ankober is niet ver, zo´n 2 uur rijden en na aankomst in de hoog gelegen Ankober Lodge kunt u in overleg de omgeving bekijken of later in de middag op zoek gaan naar de vele vogels in de omgeving.

ACCOMMODATIE : Ankober Lodge  

DAG 5 –Ankober-Awash Falls Lodge (150 km | 6 uur inclusief stops)

Voor vandaag staat een mooie rit op het programma naar Awash. Deze route (de koffiekaravaanroute) is nog maar sinds kort geopend voor het verkeer en u daalt af vanuit de hooglanden (3000 meter) af naar de droge savannes van Awash.
! Alleen mogelijk bij droog weer! Bij regen wordt de route aangepast 

ACCOMMODATIE: Awash Falls Lodge  

DAG 6- Vogelen in Awash National Park

Een volle dag met de gids in het park. In het park is een zeer grote verscheidenheid aan vogels te vinden. Meer dan 380 vogelsoorten zijn hier te vinden: kastanje-bellied en Lichtenstein’s zandhoen, drie-bandige Courser, oranje-bellied papegaai, staalblauwe en stro-staart Whydah, Rosy-patched klauwier, Great Grey Shrike, Kori Bustard , Buff-crested en Hartlaub’s Bustards, grijze winterkoninkzanger, groen-gevleugelde pytilia, geelsnavelkoekhoorn, wit-onder ogen zien scops uil, parel-gevlekte uil, Ruppell’s en zwartkop wevers, zwaluwstaart vlieger, Bateleur, Lappet- onder ogen gezien en Egyptische Gieren, Shikra, Gabar Goshawk, Rood-gevleugelde Bush-leeuwerik, Ashy Cisticola, Pygmy Sunbird, spechten, Gray-headed Batis en Somali Fiscal behoren tot de vogels die dit mooie park bewonen. 

DAG 7- Awash-Sodere (150 km | 3 uur)

U verlaat vandaag Awash en rijdt naar Sodere  waar u overnacht in het Sodere Resort. In de middag maakt u een wandeling over het terrein van het resort waar zo’n 10 inheemse vogelsoorten zijn te vinden. 

ACCOMMODATIE: Sodere Resort  

DAG 8 – Sodere-Bale Goba (320 km | 7 uur)

Een vrij  lange reisdag vandaag, u rijdt naar  de Bale Mountains over de Bekoji vlaktes. Dit is de regio waar de Ethiopische langeafstandslopers vandaan komen. Aan het einde van de middag komt u aan in het Wabe Shebelle Hotel in Bale Goba waar u vanavond  overnacht. 

ACCOMMODATIE: Wabe Shebelle Hotel 

DAG 9 – Bale Goba-Rira

U rijdt vandaag over het indrukwekkende Sanetti Plateau naar het (zeer eenvoudige) guesthouse in het kleine dorp Rira in de Harenna Forest. Hier maakt u na aankomst nog een mooie wandeling. 

ACCOMMODATIE: Lokaal Guesthouse   

DAG 10- Rira-Negele Borena (220 km | 5 uur)

Dec reis gaat verder naar Negele Borena. Onderweg gaan we op zoek naar de zeldzame Prince Ruspoli’s Turaco.  

ACCOMMODATIE: Tracon G. Guesthouse   

DAG 11 – Vogelen in Negele Borena 

Een volle dag in Negele Borena, we gaan vooral op zoek naar de Sidamo Lark die aanwezig is in dit gebied.

DAG 12 – Negele Borena-Yabelo (270 KM | 7 uur) 

Een rit door een prachtig landschap vandaag, u rijdt van Negele Borena naar Yabello.
Het grootste gedeelte van deze weg is onverhard, de rit zal een wat langer dan gemiddelde tijd in beslag nemen. 

ACCOMMODATIE: Yabelo Motel   

DAG 13 – Vogelen rondom Yabelo

Het gebied rondom Yabelo kent een zeer grote verscheidenheid aan vogels die zich verbergen in de stekelige struiken. Enkele van de hier  voorkomende soorten: De Gray-headed Weavers, Banded Parisoma, D’Arnaud’s Barbet, Abyssinian Scimitar bill, Black breasted Barbet, Shelly’s en Golden breasted Starlings, Rufus Sparrow, Pale Flycatcher, Bare Face Go-away bird en de endemische Witstaartzwaluw.

DAG 14 – Yabelo-Awassa (300 km | 6 uur)

U rijdt vandaag van Yabelo richting de meren van de Riftvallei. Vanavond overnacht u in de leuke stad Awassa, heerlijke vis eten aan het meer!  

ACCOMMODATIE: Zebra Guesthouse    

DAG 15- Awassa | Fishmarket en Wondo Genet

In de ochtend bezoekt u de Fish Market. Hier wordt de vangst van de ochtend aan de man gebracht en vaak ook direct bereid. Naast de lokale bevolking zijn ook de vele maraboes en pelikanen van de partij om een hapje mee te eten. Hierna rijdt u naar Wondo Genet, bekend om de warmwaterbronnen, u maakt hier een wandeling van ongeveer 1 uur en zult vele bijzondere vogelsoorten zien. Neem zwemspullen mee voor een duik in het heerlijk warme zwembad.

DAG 16 – Awassa-Hara Langano (80 km| 2 uur)

De laatste bestemming van uw reis komt in zicht, de Hara Langano Lodge. Deze Eco Lodge is gelegen aan het meer van Langano, het enige meer waar kan worden gezwommen. Onderweg bezoekt u nog het Abiata Shalla National Park waar grote groepen flamingo’s zijn te bewonderen. De lodge ligt in een prachtig gebied met een enorme rijkdom aan vogels. De Colobus apen bij het restaurant staan garant voor vermaak en de nijlpaarden zijn dagelijks te zien. 

ACCOMMODATIE : Hara Langano Eco Lodge   

DAG 17 – Hara Langano | vrije dag

Dag ter vrije besteding, u kunt genieten van de prachtige natuur en de vele vogels of een mooie wandeling maken. 

DAG 18 – Langano-Addis Abeba (200 km | 4 uur)Langano Ethiopie

In de ochtend maakt u een boottocht over Lake Ziway en gebruikt u de lunch bij de Liben Lodge In de loop van de dag rijdt u in een rustig tempo terug naar Addis.  Hier geniet u nog van een afscheidsdiner in een lokaal restaurant waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht naar huis.

DAG 19- Vlucht Addis Abeba-Amsterdam/Brussel 

Vertrek van uw vlucht naar huis. Alle vluchten vertrekken rond middernacht met aankomst in de (vroege) ochtend in Brussel of Amsterdam 

.

Prijsindicatie 19-daagse individuele vogelreis Ethiopië (chauffeur met vogelkennis)

Bij 1 persoon    :  vanaf € 3.950 p.p.
Bij 2 personen : vanaf € 2.680  p.p.

Maximaal aantal personen per auto zonder vogelgids : 3 (als er met gids wordt gereisd kunnen er maximaal 2 personen mee)

Neem contact op voor een op maat gemaakte offerte, dit is een reis die eerder door ons is verzorgd in februari 2020 en er zijn uiteraard veel meer mogelijkheden.   De chauffeur heeft dan een gedegen basiskennis van de vele vogelsoorten en zal zeker in staat zijn om de meeste vogelsoorten te ontdekken. De gemiddelde kosten voor een officieel vogelgids met licentie liggen rond de  $ 200 per dag. Wij kennen ook meerdere niet-officiële gidsen met een enorm grote kennis, zij zijn goedkoper ($ 100 per dag) en minstens zo goed. Neem even contact op voor de mogelijkheden.

INCLUSIEF
o 17 dagen vervoer per 4-wheeldrive/minivan  met Engelstalige chauffeur met vogelkennis
o Hotels en maaltijden zoals aangegeven in het schema (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
o Transfers bij aankomst en vertrek
o Accommodatie en maaltijden voor de chauffeur
o Brandstofkosten voor de gehele reis
o Lokale belastingen 10%
o Entreekosten en lokale vogelgidsen voor de parken

EXCLUSIEF
o Internationale  vluchten (vanaf € 450 in het laagseizoen met Lufthansa of Turkish Airlines, wij kijken graag )
o Overige maaltijden
o Fooien aan gidsen en chauffeurs
o Kosten voor eventuele foto- en/of film permits
o Visa (bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant)
o Persoonlijke uitgaven
o Reis- en annuleringsverzekering
o Boekingskosten € 20 per boeking
o Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per boeking

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Fotogalerij

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg
  Bezoek op afspraak

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Ook via WhatsApp

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel