Project omschrijving

Home » Reizen » Wandelreis 21 dagen Simien en Bale Mountains

Wandelreis Simien en Bale Mountains

Hou je van wandelen en dan het liefst in de bergen? Dan is Ethiopië de ideale bestemming! Tijdens deze wandelreis bezoek je de Bale en Simien Mountains waar meerdaagse trekkings worden gemaakt . Daarnaast bezoek je ook de hoogtepunten van Ethiopië: de niet te missen kerken van Lalibela, de kastelen van Gondar en de kloosters van Bahir Dar. Een geweldige reis met veel afwisseling! Uiteraard maken wij deze reis ook graag verder op maat voor jouw reisgezelschap.

Hoogtepunten wandelreis Simien en Bale Mountians

 • De klim naar Ras Dashen , met 4.550 m. de hoogste berg van het land
 • Dwaal door de ondergrondse kerken van Lalibela
 • Wandel en kampeer in het  Afro Alpiene landschap van het  Sanetti Plateau
 • Kampeer in het mysterieuze Harenna Forest
 • Onvergetelijke ontmoetingen met Gelada bavianen en de Ethiopische wolf

Reisschema wandelreis 21 dagen | Simien en Bale Mountains

DAG 1 Vlucht Brussel/Amsterdam-Addis Abeba

Vertrek vanaf Brussel (rechtstreeks) of Amsterdam (overstap in Wenen of Frankfurt) met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba.

DAG 2 Aankomst Addis Abeba  | Vlucht Addis Abeba-Lalibela
Aankomst op Bole Airport in Addis Abeba. Hier ga je door de immigratie en loopt vervolgens naar de nabijgelegen domestic terminal en stapt over op de vlucht naar Lalibela, de bagage gaat automatisch door. Aangekomen in Lalibela  worden jullie opgewacht door  de chauffeur en naar het hotel gebracht. Aankomst is rond 9 uur en in de middag kan alvast de eerste groep kerken worden bezocht of kun je wat rondkijken in deze bijzondere plaats en uitrusten van de lange reis.  

Accommodatie: Zanseyoum Hotel 

Kerk LalibelaDAG 3 Lalibela  | bezoek aan de kerken  

Zeer terecht staat Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn gehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela. Vandaag bezoek je, samen met een lokale gids, de kerken zul je  u genieten van de serene sfeer die hier heerst.  Ga vanavond eens eten in Ben Abeba, dit restaurant is gevestigd in een zeer bijzonder gebouw en heeft het mooiste uitzicht van Lalibela!

DAG 4 Lalibela  | trekking naar het Asheten Maryam klooster 

Samen met de gids wandel je  vandaag naar het Asheten Maryam klooster. Dit klooster is hooggelegen en het is een pittige wandeling van ongeveer 2 uur maar de uitzichten onderweg zijn adembenemend en onvergetelijk. Bij het klooster maak je kennis met de priesters die hier wonen en de klim omhoog soms twee keer op een dag maken. Na dit bezoek wandel je nog wat verder door het prachtige Lasta gebergte en bent aan het eind van de middag terug in het hotel. 

DAG 5 Van Lalibela naar Gondar (350 km | 7 uur)

De reis gaat  per minivan verder naar Gondar, een lange maar prachtige rit door een bijzonder indrukwekkend berglandschap.  Aankomst in Gondar is tegen de avond. Je hotel ligt direct naast de kastelen en om de hoek van het leukste restaurant van Gondar: de Four Sisters. 

Accommodatie: Fasil Lodge 

DAG 6 Gondar | kastelen, baden en kerken

Samen met de lokale gids ontdek je vandaag de schatten van het Camelot van Afrika  !
Gondar was de eerste hoofdstad van het Ethiopische Rijk dat begon in 1632. Gedurende deze tijd zijn er twaalf kastelen gebouwd, waarvan nu de ruïnes van 6 nog te bezichtigen zijn. In Gondar vind je ook het bad van Fassilides, waar ook nu nog ieder jaar tijdens het Timkat festival duizenden pelgrims een bad nemen. In de middag breng je  een bezoek aan de Debre Birhan Selassie kerk. Deze kerk is bekend vanwege het prachtig beschilderde plafond met de vele gezichten die allemaal een andere kant uitkijken 

DAG 7 Gondar naar de Simien  Mountains | trekking naar Sankaber   

Vanochtend vroeg vertrek vanuit Gondar naar de Simien Mountains, de reistijd is ongeveer 2 uur.   In Debark wordt het  bezoek geregeld bij het parkkantoor waarna het park in wordt gereden.  De trekking begint bij  Buyit Ras waar vandaag gewandeld wordt naar Sankaber. Onderweg is eer een geweldig uitzicht op het landschap en de eindeloze bergkammen, en de kans op een ontmoeting met Gelada bavianen is groot!  Aangekomen in Sankaber is het kamp al klaar voor de eerste nacht, de komende dagen wordt gekampeerd en verzorging is tijdens de trekking op basis van volpension. 

DAG 8 Simien Mountains | trekking van Sankaber naar Geech  

Vanaf Sankaber begin je met een wandeling langs de bergkam en kijk je uit over de uitlopers van de heuvelrug en 800 meter naar beneden. Vanaf de bergkam daal je af in het dal en kun je de Jinbar rivier zien die in de Geech Abyss duikt. Na enige tijd bij de waterval loop je  verder naar het dorp Geech waar wordt overnacht.

DAG 9 Simien Mountains | trekking van Geech naar Chennek 

Na het ontbijt begin je  aan een 7-8 uur durende wandeling. Onderweg passeer je  Imet Gogo. Hier is een hoogte van 3.926m bereikt. Op dit hoogte- en uitkijkpunt kun je de canyon beneden, verre bergkammen, en de schijnbaar nooit eindigende valleien zien. Na Imet Gogo wandel je  naar het uitzichtpunt bij de Innateye vallei op een hoogte van 4.070m.  Hier is de lunch waarna wordt afgedaald naar Chennek (3.600m) waar wordt overnacht. 

DAG 10 Simien Mountains | trekking Chennek -Buwahit piek  

Ontbijt op de camping en dan een wandeling van 2 uur naar de Buwahit piek. Hier sta je op de op een na hoogste top van het Simiengebergte (4.430 m). Met wat geluk kun je hier de  Walia Ibex en de Ethiopische Wolf  zien.  Na de piek wandel je terug naar Chennek voor de lunch waarna je naar de hoogstgelegen lodge van Afrika wordt gebracht: de Simien Lodge.  Hier kun je even heerlijk bijkomen van de trekking en genieten van het uitzicht. 

DAG 11  Simien Mountains-Bahir Dar (300 km | 6 uur)

Na het ontbijt word je  opgehaald door de chauffeur en gaat de reis per minivan verder richting Bahir Dar. Na een paar uur rijden kom je aan in Awramba. Dit is een heel bijzondere gemeenschap waar iedereen gelijk is en geen onderscheid wordt gemaakt naar ras, geslacht of leeftijd. Het is een geheel zelfvoorzienende gemeenschap. De dekens en kleden die hier worden geweven zijn prachtig en wellicht een mooi souvenir van Ethiopië! Je krijgt uitleg over de gemeenschap, bezoekt de school, het bejaardentehuis (een unicum in Afrika!) en de weverij. Na dit bezoek wordt verder gereden naar Bahir Dar. Het Tana Hotel is weliswaar wat verouderd maar de unieke ligging aan het meer en de prachtige tuin met de vele vogels maakt veel goed! 

Accommodatie: Tana Hotel 

DAG 12  Bahir Dar | Kloosters Lake Tana en Blue Nile Falls

In de ochtend maak je een boottocht over het Tana meer en bezoekt de kerkjes en kloosters op de vele eilandjes. De eenvoudige gebouwtjes zijn aan de binnenkant prachtig beschilderd. Na de lunch  rij je naar Tis Abay en wandel je vanaf daar verder naar de Blue Nile Falls.  Net na de regentijd  zijn de watervallen op hun mooist, in andere maanden is het een beetje afwachten wat naar beneden valt. Vanavond wordt overnacht op de Blue Nile campsite direct naast de waterval. Een prachtige ervaring!

Accommodatie: tent op Blue Nile Campsite 

DAG 13 Tis Abay  | Wandeling en in de middag naar Debre Markos (250 km/ 4uur)  

Wordt vanochtend wakker van het geraas van de waterval en geniet van een lekker ontbijt. Na het ontbijt is er een wandeling met ene lokale gids naar een nabijgelegen warmwaterbron. Deze bronnen staan bekend om hun genezende werking en van heinde en verre komen de mensen hiernaartoe voor genezing. In de middag wordt verder gereden naar Debre Markos, een handige tussenstop op de lange weg naar Addis Abeba. 

Dag 14 Debre Markos-Addis Abeba | Bezoek Debre Libanos (300 km | 7 uur) 

Vertrek vanuit Debre Markos voor de tweede helft van de rot naar Addis Abeba.   Onderweg bezoek je de kerk en het klooster van Debre Libanos, 1 van de heiligste plaatsen van Ethiopië. Je passeert u de kloof van de Blauwe Nijl, een indrukwekkend landschap wat vergelijkbaar is met de Grand Canyon! De slingerende weg brengt je helemaal naar de rivier en de temperatuur is hier zeker 10 graden hoger dan in de rest van de omgeving. Aan het eind van de middag rijd je via Entoto Mountain Addis Abeba in. 

Dag 15 Addis Abeba-Guassa (375 km | 8 uur) | trekking Guassa-Dinsho

Je vertrekt vandaag vroeg per 4-wheeldrive  vanuit Addis Abeba naar de Bale Mountains. Hier aangekomen start de  eerste trekking vanaf Guassa naar Dinsho. De chauffeur rijdt alvast door naar Dinsho en zorgt dat het kamp voor de eerste nacht al klaar staat. De komende dagen wordt gekampeerd en verzorging is op basis van volpension.

Dag 16 Bale Mountains | trekking Dinsho-Sodota  

Je  loopt vandaag van Dinsho naar Sodota, een trekking van ongeveer 6 uur die eerst door de mooie bossen van Dinsho gaat. Hier wonen veel endemische diersoorten waaronder de Menelik Bushbucks en de Mountain Nyala’s. Omdat er nog niet veel toerisme is in dit gebied zijn de dieren erg nieuwsgierig en kun je ze van redelijk dichtbij bewonderen! 

Dag 17 Bale Mountains | trekking Sodota-Wassama     

De trekking gaat verder naar Wassama, deze gaat door Mararo Valley waar veel lammergieren hun nest hebben. Er is vandaag ook al een kans om de Ethiopische wolf te zien en de trekking duurt ongeveer 7-8 uur.  

Dag 18 Bale Mountains |  Harenna Forest  

Een volle dag trekking in Harenna Forest, u rijdt per auto naar de diverse plaatsen die het mooist zijn voor een wandeling, alles in overleg!

Dag 19 Bale Mountains naar Langano (250 km | 5 uur) 

Je verlaat de Bale Mountains en rijdt (weer over het Sanetti Plateau) naar de Hara Langano Eco Lodge. Deze Eco Lodge is gelegen aan het meer van Langano, het enige meer in Ethiopië waar geen bilharzia in voorkomt en waar kan worden gezwommen. De lodge ligt in een prachtig gebied met een enorme rijkdom aan vogels. De Colobus apen bij het restaurant staan garant voor vermaak en de nijlpaarden zijn dagelijks te zien.  

Dag 20 Langano | dag ter vrije besteding

Een heerlijke dag om uit te rusten en na te genieten van de mooie reis en de vele belevenissen. Geniet van het uitzicht met een mooi boek of maak een wandeling in de omgeving. 

Dag 21 Langano naar Addis Abeba   

Vandaag staat de terugreis naar Addis Abeba op het programma, een rit van ongeveer 4 uur. Als je in de ochtend vertrekt is er in de middag nog tijd om inkopen te doen op de Mercato of om een bezoek te brengen aan de het Museum waar je ons aller voorouder Lucy kunt bewonderen. In de avond geniet je van een traditioneel afscheidsdiner waarna je naar de luchthaven wordt gebracht .

Dag 21 Langano naar Addis Abeba 

Net na middernacht vertrek je met Ethiopian Airlines  naar Brussel (rechtstreeks) of Amsterdam (overstap) met aankomst (vroeg) in de ochtend.

Prijsindicatie 21-daagse wandelreis Simien en Bale Mountains

De prijs van deze reis  is gebaseerd op een reis die al eerder door ons is uitgevoerd in het najaar van 2019. Dit is een (goede) indicatie  en we maken graag een op maat gemaakte offerte voor uw reisgezelschap. Ook de route en de hotels kunnen worden aangepast.

Bij 4 personen: € 2.530 p.p.

Maximaal aantal volwassenen per 4-wheeldrive: 3.  

Tijdens de festivals (kerst, Timkat) stijgen de prijzen van accommodaties en zal de prijs ongeveer € 100 p.p. duurder uitvallen

INCLUSIEF

 • 7 dagen huur minivan met Engelstalige chauffeur (Lalibela-Gondar Simien-Bahir Dar-Addis Abeba)
 • 8 dagen huur 2 4-wheeldrives met Engelstalige chauffeurs (trekkings Simien en reis zuiden) 
 • 4 dagen huur 1 4-wheeldrive met Engelstalige chauffeur (dag 8,9, 21+22)
 • Huur kampeermaterialen (tenten, slaapmatten, slaapzakken enz.)
 • 4-daagse trekking Simien Mountains (volpension)
 • 4-daagse trekking Bale Mountains (volpension) 
 • Kok, scouts, lokale gidsen, entreekosten tijdens de trekkings in Simien en Bale
 • Gebruik mobiele telefoon met Sim (lokale gesprekken)
 • Alle excursies incl. entreekosten 
 • Accommodatie en daggeld voor de chauffeurs 
 • Brandstofkosten voor de gehele reis 
 • Accommodaties en verzorging zoals vermeld in het reisschema
 • Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten (Ethiopian Airlines vanaf Amsterdam of Brussel vanaf € 650 p.p. inclusief de binnenlandse vlucht naar Lalibela)
 • Overige maaltijden (reken op ongeveer ETB350 p.p. per dag voor lunch en diner) 
 • Eventuele extra excursies 
 • Fooien aan gidsen en chauffeurs
 • Visa (E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant) 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20 per boeking
 • Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis