Project omschrijving

Home » Reizen » Individuele rondreis noord Ethiopië met Danakil 20 dagen

Individuele rondreis noord Ethiopië met Danakil depressie 20 dagen 

Tijdens deze 20-daagse individuele rondreis zie je de mooiste plaatsen in het noorden van Ethiopië met als hoogtepunt de onherbergzame  Danakil depressie en een beklimming van de Erta Ale vulkaan.Deze reis kan worden geboekt zoals deze hier staat maar kan ook worden aangepast aan de wensen. Een uitbreiding met bijvoorbeeld Harar of een bezoek aan de stammen in het zuiden is zeker mogelijk.
Heb je wat minder tijd en wil je toch een goede indruk krijgen van het noorden van Ethiopie? Kijk dan bij onze 16-daagse individuele rondreis Noord-Ethiopië.

Hoogtepunten individuele rondreis noord Ethiopië met Danakil

 • De mysterieuze kerken van Lalibela
 • Slaap op de rand van een actieve vulkaan
 • Bezoek het unieke dorp Awramba
 • Ontmoetingen met troepen Gelada bavianen in de Simien Mountains
 • Ga eeuwen terug in de tijd in Axum
 • De kastelen in Gondar, het Camelot van Afrika

Beknopt reisschema individuele rondreis Ethiopië noord met Danakil

DAG 1 – Vlucht Brussel/Amsterdam-Addis Abeba  

DAG 2 – Aankomst Addis Abeba | vlucht naar Bahir Dar 

DAG 3- Bahir Dar | Boottocht Lake Tana en Blue Nile Falls

DAG 4 -Bahir Bar-Gondar | bezoek Awramba (200 km | 5 uur)

DAG 5 – Gondar  | Stadstour

DAG 6 – Gondar-Simien Mountains  (120 km/ 2 ½ uur)

DAG 7- Simien Mountains | trekking

DAG 8- Simien Mountains-Axum  (275 km | 7 uur)

DAG 9 – Axum | stadstour

DAG 10 – Axum -Gheralta | Yeha Tempel (130km | 5 uur)

DAG 11 Gheralta | Maryam en Daniel Korkor

DAG 12- Gheralta naar Mekele (115 km/ 2 uur)

DAG 13 –Mekele naar Erta Ale 

DAG 14- Erta Ale-Ahmed Ela

DAG 15- Ahmed Ela-Mekele

DAG 16- Mekele-Lalibela (350 km | 9 uur)

DAG 17- Lalibela | Kerken

DAG 18- Lalibela | Yemrehane Kristos en Asheten Maryam 

DAG 19- Vlucht Lalibela-Addis Abeba 

DAG 20- Vlucht Addis Abeba-Brussel/Amsterdam

Ethiopië noord met Danakil | van dag tot dag

DAG 1 – Vlucht Brussel/Amsterdam-Addis Abeba

Vertrek vanaf Amsterdam (met overstap) of Brussel (rechtstreeks) naar Addis Abeba met aankomst volgende ochtend.

DAG 2 – Aankomst Addis Abeba | vlucht naar Bahir Dar

Aangekomen in Addis Abeba stap je over op de aansluitende vlucht naar Bahir Dar waar je wordt opgewacht door de chauffeur voor de komende weken. De middag is vrij, tijd om te acclimatiseren en bij te komen van de reis. Bahir Dar is een prettige stad en een wandeling langs het Tana meer  is een leuke eerste kennismaking met Ethiopië!

ACCOMMODATIE : TANA HOTEL 

Blue Nile falls Bahir Dar

DAG 3- Bahir Dar | Boottocht Lake Tana en Blue Nile Falls

In de ochtend maak je een boottocht over het Tana meer en bezoekt de kerkjes en kloosters op de vele eilandjes. De eenvoudige gebouwtjes zijn aan de binnenkant prachtig beschilderd. Na de lunch  rij je naar Tis Abay en wandelt vanaf hier verder naar de Blue Nile Falls. De watervallen van de Blauwe Nijl zijn wel wat minder indrukwekkend geworden door de aanleg van een stuwdam maar als je geluk hebt is  het een indrukwekkend spektakel! 

DAG 4 -Bahir Bar-Gondar | bezoek Awramba (200 km | 5 uur)

Na het ontbijt gaat de reis verder richting het noorden en na een paar uur rijden kom je aan in Awramba. Dit is een heel bijzondere zelfvoorzienende gemeenschap waar iedereen gelijk is en geen onderscheid wordt gemaakt naar ras, geslacht of leeftijd. De dekens en kleden die hier worden geweven zijn prachtig en wellicht een mooi souvenir van Ethiopië!  Je krijgt uitleg over de gemeenschap, bezoekt de school, het bejaardentehuis (een unicum in Afrika!) en de weverij. Hierna rij je verder naar  Gondar. 

ACCOMMODATIE: FASIL LODGE 

DAG 5 – Gondar| Stadstour

Samen met de lokale gids ontdek je vandaag de schatten van het Camelot van Afrika  !
Gondar was de eerste hoofdstad van het Ethiopische Rijk dat begon in 1632 en ruim twee eeuwen standhield. Gedurende deze tijd zijn er twaalf kastelen gebouwd, waarvan nu de ruïnes van 6 nog te bezichtigen zijn. In Gondar vind je ook het bad van Fassilides, waar ook nu nog ieder jaar tijdens het Timkat festival duizenden pelgrims een bad nemen. In de middag bezoek je de Debre Birhan Selassie kerk, beroemd vanwege het beschilderde plafond met de honderden gezichten. Ga vanavond zeker eten bij het Four Sisters restaurant om de hoek van je hotel, heerlijke injera daar.

DAG 6 – Gondar-Simien Mountains  (120 km/ 2 ½ uur)

Vanochtend rij je  vanuit  Gondar  naar de hoogstgelegen lodge van Afrika: de Simien Lodge.  De middag is ter vrije besteding, geniet van de prachtige uitzichten of maak een korte wandeling in de omgeving. 

ACCOMMODATIE: SIMIEN LODGE 

Rondreis Ethiopië noord DanakilDAG 7- Simien Mountains | trekking

Vandaag maak je samen met een gids een trekking in het park. Je ziet de  indrukwekkende Jinbar Falls en wandelt naar Chenek. Een ontmoeting met de inheemse  Gelada Bavianen is bijna niet te missen, vaak is het mogelijk om tussen een grote groep te zitten en kun je ze van zeer dichtbij bewonderen.  De route en lengte van de trekking is in onderling overleg af te stemmen. 

DAG 8- Simien Mountains-Axum  (275 km | 7 uur)

De reis gaat verder naar Axum, een lange maar prachtige rit door een bijzonder indrukwekkend berglandschap.  Je verlaat het berglandschap van de Simien Mountains via een spectaculaire route! Onderweg is voldoende tijd voor het naken van foto’s en uiteraard wordt gestopt voor de lunch. Aankomst in Axum is aan het eind van de middag. 

ACCOMMODATIE: ARMAH HOTEL 

DAG 9 – Axum | stadstour

Samen met een lokale gids bezoek je vandaag de hoogtepunten van Axum. Axum is  een kleine stad, vol met monumenten die getuigen van haar glorierijke verleden zoals de enorme 2000 jaar oude obelisken.  De Ethiopische geschiedschrijving verhaalt dat de originele ark van het Verbond, gebouwd door Mozes in opdracht van God, in 900 voor Christus naar Ethiopië is gebracht door koning Menelik I. De Ark is naar verluidt  eerst 800 jaar verborgen geweest op een eiland in het Tana meer en werd daarna naar Axum verplaats waar zij sindsdien dag en nacht wordt bewaakt in een speciaal gebouwtje bij de kerk van St. Mary of Sion.

DAG 10 – Axum -Gheralta | Yeha Tempel (130km | 5 uur)rondreis Ethiopië noord Danakil

De reis gaat vandaag verder naar de Gheralta Lodge. Onderweg bezoekt je de Yeha Tempel. De tempel van de maan is het oudste nog bestaande gebouw van Afrika. Ondanks dat het ruim 2500 jaar oud is, is het nog in een redelijke staat. Het is gebouwd als tempel voor de Sabiaanse bevolking en na de invoering van het Christendom is het omgebouwd tot kerk. Er is een piepklein maar erg interessant museum naast (er kunnen maar 6 mensen tegelijk in) waar bijbels uit de 6e eeuw na Christus te vinden zijn. 

ACCOMMODATIE: GHERALTA LODGE 

DAG 11 Gheralta | Maryam en Daniel Korkor 

In de ochtend bezoek je  de bekendste rotskerken van Gheralta: Maryam en Daniel Korkor.  Houdt rekening met enkele behoorlijk steile paden en diepe afgronden, je kunt er ook voor kiezen om een wat meer eenvoudige wandeling te maken. 

DAG 12- Gheralta naar Mekele (115 km/ 2 uur)

Vanochtend kun je nog genieten van de mooie omgeving waarna je in de middag naar Mekele rijdt.  Na aankomst is er een briefing over de 3-daagse tour naar de Danakil depressie die de volgende ochtend begint. De chauffeur wacht in Mekele. 

ACCOMMODATIE: ATSE YOHANNES HOTEL 

rondreis Ethiopie noord DanakilDAG 13 –Mekele naar Erta Ale

Je begint vandaag vroeg  aan de reis naar Erta Ale. Je rijdt door een steeds veranderend landschap van gesmolten lava en puimsteenformaties met af en toe een kleine oase. Na een vroeg (eenvoudig) diner begin je rond 17:00 aan de klim van de vulkaan en na ongeveer 3 uur bereik je de kraterrand. Ertale betekent ‘het land van de boze geesten’ en de bewoners durfden eeuwenlang niet naar boven te klimmen. Pas toen de eerste mensen levend terugkwamen van hun tocht durfden ze mee te gaan. Bij het bereiken van de rand van de krater zie je een zee van magma die onophoudelijk golft tegen de randen van de krater. Je kampeert vannacht bij de kraterrand en heb dus voldoende tijd om te genieten van dit prachtige schouwspel.

*Deze tour is per in een internationale groep van maximaal 12 personen. Er wordt gekampeerd en alle maaltijden en water zijn inclusief

Dag 14- Erta Ale-Ahmed Ela

Vroeg in de ochtend, om ongeveer 05:30 begin je aan de afdaling naar Dodom. Beneden aangekomen geniet je van een ontbijt waarna je naar Ahmed Ela rijdt. Onderweg bezoek je het plaatsje Ragad bij Lake Asale waar mannen zout winnen door tegels van ruim 2 kilo uit de immense vlakte te hakken en ze hierna op de kamelen laden. In een lange karavaan vertrekken ze vervolgens door de woestijn naar Mekele.

Dag 15- Ahmed Ela-Mekele 

Je bezoekt vandaag een  van de meest bijzondere landschappen ter wereld. Vanuit de diepte van de aarde borrelen allerlei zouten en gassen naar boven in een caleidoscoop van onwaarschijnlijke kleuren, groene, gele, paarse en rode zoutkristallen die alsmaar groter en groter worden. Dit is Dallol, een vulkanisch gebied en tevens een van de heetste en minst levensvatbare  plekken op aarde, een onwerkelijke ervaring om hier rond te lopen. Aan het eind van de middag ben je  weer terug in Mekelle.

Dag 16- Mekele-Lalibela (350 km | 9 uur)

Een lange reisdag door een mooi berglandschap naar Lalibela. Aangekomen in het Zanseyoum Hotel  is een drankje op het dakterras zeer verdiend! 

ACCOMMODATIE: ZANSEYOUM HOTEL 

Dag 17- Lalibela | Kerken

Zeer terecht staat Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn gehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela. Vandaag bezoek je, samen met een lokale gids, de kerken en ga je genieten van de serene sfeer die hier heerst.  Ga vanavond zeker eten in Ben Abeba, dit restaurant is gevestigd in een zeer bijzonder gebouw en heeft het mooiste uitzicht van Lalibela

*De chauffeur begint vandaag aan de reis terug naar Addis Abeba (2 dagen) Vervoer wordt lokaal geregel

Dag 18- Lalibela | Yemrehane Kristos en Asheten Maryam  

De kerk van Yemrehane Kristos is een van de best bewaarde Axumitische kerken in Ethiopië en is vernoemd naar een Zagwe priester-koning en heilige uit de twaalfde eeuw.  De kerk ligt in een spectaculair landschap  in een grote natuurlijke grot op zo’n 35 km buiten Lalibela en is bijna een eeuw ouder was dan de uitgehouwen kerken van Lalibela. De muren van het gebouw werden gebouwd met afwisselende lagen verzonken houten balken en uitstekende gepleisterde steen, en de ramen zijn bedekt met gesneden kruisvormige roosters. Op de  heen-of terugweg bezoek je het Asheten Maryam klooster. Dit ligt net buiten Lalibela en kan alleen te voet worden bereikt. Dit is een (pittige) wandeling van ongeveer 2 uur, bij het klooster maak je kennis met de monniken die deze wandeling meerdere keren op ene dag maken. 

Dag 19- Vlucht Lalibela-Addis Abeba  

Aan het begin van de middag word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Addis Abeba.  In Addis Abeba kun je  eventueel nog, samen met de chauffeur, de Mercato bezoeken voor de laatste souvenirs.  Hierna geniet je van een traditioneel afscheidsdiner in een lokaal restaurant waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar huis. Vluchten vertrekken rond middernacht.  

Dag 20- Vlucht Addis Abeba-Brussel/Amsterdam 

Vertrek van de vlucht met Ethiopian Airlines naar Brussel (rechtstreeks) of Amsterdam (met overstap).

Reissom  20 dagen noord-Ethiopië inclusief Danakil depressie

Bij 2 personen :  € 3.150 p.p.
Bij 4 personen : € 2.485 p.p.

Maximaal aantal inzittenden per 4-wheeldrive  is 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Grotere groepen reizen per minivan (Danakil-tour is altijd per 4-wheeldrive)  Neem contact op voor een voor uw reisgezelschap op maat gemaakte offerte

INCLUSIEF

■ 19 dagen autohuur met Engelstalige chauffeur

■ Diensten van lokale Engelstalige gidsen 

■ Huur kampeermaterialen Danakil (tenten, slaapmatten, slaapzakken enz.)

■ 3-daagse tour Danakil (volpension) inclusief alle entreekosten, gidsen, beveiliging

■ Gebruik mobiele telefoon met Sim (lokale gesprekken)

■ Alle excursies inclusief entreekosten 

■ Accommodatie en daggeld voor de chauffeur 

■ Brandstofkosten voor de gehele reis 

■ Accommodatie  inclusief verzorging zoals aangegeven bij “accommodatie”

■ Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF

■ Internationale en binnenlandse vluchten. Alle vluchten op 1 ticket met Ethiopian Airlines vanaf € 750 p.p.

■ Overige maaltijden (reken op ongeveer ETB350 p.p. per dag voor lunch en diner)

■ Fooien aan gidsen en chauffeurs

■ Visa (E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant) 

■ Persoonlijke uitgaven

■ Reis- en annuleringsverzekering

■ Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel