Project omschrijving

Home » Reizen » Individuele rondreis Ethiopië noord 16 dagen

Rondreis Ethiopië noordIndividuele rondreis Ethiopië noord 16 dagen 

Tijdens deze individuele rondreis  naar noord Ethiopië zie je in een relatief korte tijd  de hoogtepunten van Ethiopië.

Het noorden van het land is bij iedereen het meest bekend. Hier vind je de beroemde ondergrondse kerken van Lalibela , de kastelen van Gondar , de obelisken van Axum en de eeuwenoude kloosters op de eilandjes in het Tana Meer.
Maar er zijn ook bijzondere onbekende plekjes te vinden zoals  de bijzondere gemeenschap van Awramba, een dorp waar iedereen gelijk is en er unieke sociale voorzieningen zijn die zijn weerga in Afrika niet kent. Verder is er ook een overnachting op de Lalibela Hudad , een hoog plateau net buiten Lalibela. Een overnachting hier is een onvergetelijke ervaring. Wil je ook de Danakil woestijn bezoeken? Kijk dan eens bij onze reis van 20 dagen naar het noorden. Dit is een voorbeeld, we maken de reis graag verder op maat voor jouw reisgezelschap!

Hoogtepunten individuele rondreis noord Ethiopië 16 dagen

 • Wandel door  de prachtige rotskerken van Lalibela
 • Ontmoet de Gelada Bavianen in de Simien Mountains
 • Geniet van de stilte op grote hoogte in de Lalibela Hudad
 • Voel je Camelot in de kastelen van Gondar
 • Verwonder je over de unieke Awramba gemeenschap
 • Bezoek het mysterieuze Axum

Vrijblijvende offerte voor een individuele rondreis noord Ethiopië

Bekijk het noorden eens op een iets andere manier en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor een op maat gemaakte individuele rondreis naar het noorden van Ethiopië !

Beknopt reisschema Ethiopië noord 16 dagen

DAG 1 Vlucht Amsterdam/Brussel- Addis Abeba 

DAG 2  Aankomst en stadstour Addis Abeba  

DAG 3  Van Addis Abeba naar Debre Markos | bezoek Debre Libanos (350 km/ 9 uur inclusief bezoek Debre Libanos)

DAG 4 Debre Markos – Bahir Dar (275 km/4 uur )

DAG 5 Bahir Dar | Boottocht Lake Tana en Blue Nile Falls

DAG 6 Bahir Dar – Gondar | bezoek Awramba (175 km/6hr)

DAG 7 Gondar | stadstour

DAG 8  Gondar – Simien Lodge 

DAG 9 Simien Mountains | Trekking

DAG 10 Simien Mountains – Axum (275 km | 6-7 uur)

DAG 11  Axum | stadstour  

DAG 12 Axum – Lalibela | bezoek eerste groep kerken

DAG 13 Lalibela | kerken en wandeling naar Hudad

DAG 14 –Lalibela |Trekking Hudad en Yemrehane Kristos

DAG 15 Lalibela – Addis Abeba  

DAG 16 Vlucht Addis Abeba-Brussel/Amsterdam

Van dag tot dag | Ethiopië noord 16 dagen

DAG 1 Vlucht Amsterdam/Brussel- Addis Abeba

Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel (rechtstreeks). Aankomst is de volgende ochtend.

Addis AbebaDAG 2  Aankomst en stadstour Addis Abeba

Transfer naar het hotel , nadat je je wat hebt opgefrist bezoek je samen met de chauffeur en lokale gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Addis Abeba. De Mercato, het recent geopende paleis van Menelik en uiteraard het museum met Lucy, ons aller voorouder.

DAG 3  Van Addis Abeba naar Debre Markos | bezoek Debre Libanos (350 km/ 9 uur inclusief bezoek Debre Libanos)

Je verlaat de stad via Entoto en rijdt het mooie landschap van de Amhara regio in. Onderweg bezoek je de kerk en het klooster van Debre Libanos, 1 van de heiligste plaatsen van Ethiopië. Vervolgens passeer je de kloof van de Blauwe Nijl, een indrukwekkend landschap wat vergelijkbaar is met de Grand Canyon. De slingerende weg brengt je helemaal naar de rivier en de temperatuur is hier zeker 10 graden hoger dan in de rest van de omgeving. Aan het einde van de middag kom je aan in Debre Markos.DAG 4 Debre Markos – Bahir Dar (275 km/4 uur )

Je rijdt vandaag verder naar Bahir Dar, een zeer prettige stad met brede straten omzoomd door palmbomen. De ligging aan het Tanameer en de gele bajajs (kleine 3-wiel taxi’s) maken het plaatje compleet. Bezoek vanmiddag de leuke markt in het centrum van de stad of maak een wandeling langs het Tana Meer.

DAG 5 Bahir Dar | Boottocht Lake Tana en Blue Nile Falls

In de ochtend maak je een boottocht over het Tana meer en bezoek je de kerkjes en kloosters op de vele eilandjes. De eenvoudige gebouwtjes zijn aan de binnenkant prachtig beschilderd. Na de lunch rijd je naar Tis Abay en wandel je verder naar de Blue Nile Falls, net na de regentijd zijn de watervallen op hun mooist!

DAG 6 Bahir Dar – Gondar | bezoek Awramba (175 km/6hr)

Na het ontbijt gaat de reis verder richting het noorden en na een paar uur rijden kom je aan in Awramba. Dit is een heel bijzondere gemeenschap waar iedereen gelijk is en heen onderscheid wordt gemaakt naar ras, geslacht of leeftijd. Het is een zelfvoorzienende gemeenschap. De dekens en kleden die hier worden geweven zijn prachtig en wellicht een mooi souvenir van Ethiopië. Je krijg uitleg over de gemeenschap, bezoek de school, het bejaardentehuis (een unicum in Afrika!) en de weverij. Hierna rijd je verder naar Gondar.

DAG 7 Gondar | stadstour

Samen met een lokale gids ontdek je vandaag de schatten van de Camelot van Afrika! Gondar was de eerste hoofdstad van het Ethiopische Rijk dat begon in 1632 en ruim twee eeuwen standhield. Gedurende deze tijd zijn er twaalf kastelen gebouwd, waarvan nu de ruïnes van 6 nog te bezichtigen zijn, samen met een lokale gids bezoek je de kastelen. In Gondar vind je ook het bad van Fassilides, waar ook nu nog ieder jaar tijdens het Timkat festival duizenden pelgrims een bad nemen. In de middag breng je een bezoek aan de Debre Birhan Selassie kerk. Deze kerk is bekend vanwege het prachtig beschilderde plafond met de vele gezichten die allemaal een andere kant uitkijken.

DAG 8  Gondar – Simien Lodge | middag vrij

In de ochtend vertrekt je naar de hoogstgelegen lodge van Afrika; de Simien Lodge. Na de nodige officiële handelingen in Debark rijd je verder het park in waar je incheckt in de Simien Lodge. De middag is ter vrije besteding

Simien MountainsDAG 9 Simien Mountains | Trekking

Vandaag maak je samen met een ervaren gids een mooie wandeling naar de indrukwekkende Jinbar Falls en Chenek en maak je vast en zeker kennis met de Gelada Bavianen! De route en lengte van de wandeling is in onderling overleg af te stemmen.

DAG 10 Simien Mountains – Axum (275 km | 6-7 uur)

De reis gaat verder naar Axum, een lange maar prachtige rit door een bijzonder indrukwekkend berglandschap van de Simien Mountains via een spectaculaire route! Onderweg is er voldoende tijd voor het maken van foto’s en uiteraard wordt gestopt voor de lunch. Aankomst in Axum is aan het eind van de middag.

DAG 11  Axum | stadstour

Samen met de lokale gids bezoek je vandaag de hoogtepunten van Axum. Axum is een kleine stad, vol met monumenten die getuigen van haar glorierijke verleden zoals de enorme 2000 jaar oude obelisken.  De Ethiopische geschiedschrijving verhaalt dat de originele ark van het Verbond, gebouwd door Mozes in opdracht van God, in 900 voor Christus naar Ethiopië is gebracht door koning Menelik I, de zoon van koning Salomon van Israël en koningin Saba van Ethiopië. De Ark is naar verluidt eerst 800 jaar verborgen geweest op een eiland in het Tana meer en werd daarna naar Axum verplaats waar zij sindsdien dag en nacht wordt bewaakt in een speciaal gebouwtje bij de kerk van St. Mary van Sion.

Rondreis Ethiopië noord DAG 12 Axum – Lalibela | bezoek eerste groep kerken

Je neemt afscheid van de chauffeur (hij rijdt terug naar Addis Abeba) en vliegt met een korte binnenlandse vlucht in de ochtend van Axum naar Lalibela.
Zeer terecht staat Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn gehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela, In de middag bezoek je, samen met een lokale gids, de eerste groep kerken . Alle vervoer is lokaal geregeld.

DAG 13 Lalibela | kerken en wandeling naar Hudad

In de ochtend bezoek je de tweede groep kerken, de serene sfeer in deze prachtige bouwwerken is bijzonder indrukwekkend. Na de lunch brengt de chauffeur je naar het startpunt van de wandeling en wandel je met een lokale gids naar de Hudad, een Eco-lodge gelegen op een plateau hoog boven Lalibela. De wandeling is pittig mede door de grote hoogte en duurt ongeveer 2 tot 2 ½ uur.  Boven aangekomen kun je genieten van het overweldigende uitzicht en de stilte op de Hudad. Vanavond eet je bij het kampvuur, zorg voor warme kleding, de temperatuur kan tot rond het vriespunt dalen!

DAG 14 –Lalibela |Trekking Hudad en Yemrehane Kristos

Vroeg op vandaag om te kunnen genieten van de zonsopgang waarna je een eenvoudig ontbijt krijgt met het mooiste uitzicht ooit! Na het ontbijt is er de een korte wandeling naar een nabijgelegen dorp. Hier maak je kennis  met het dagelijks leven op deze afgelegen plek. De inwoners van het dorpje nodigen je graag uit voor een kopje koffie in hun eenvoudige hut. Onderweg is het bijna zeker dat je grote groepen Gelada bavianen tegenkomt en raan het eind van de ochtend  wandel je weer naar beneden. In de middag bezoek je de de kerk van Yemrehane Kristos .

Dag 15 Vlucht Lalibela – Addis Abeba

Vanochtend kun je nog rondkijken in Lalibela waarna je naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar Addis Abeba.  Hier geniet je nog van een afscheidsdiner in een lokaal restaurant waarna je naar de luchthaven wordt gebracht voor je vlucht terug naar huis.

Dag 16 Vlucht Addis Abeba-Brussel/Amsterdam

Vertrek rond middernacht voor de vlucht met Ethiopian Airlines naar Brussel (rechtstreeks) of Amsterdam (met overstap)

Prijsindicatie  individuele reis noord Ethiopië 

De kosten van deze reis zijn gebaseerd op een eerder door ons uitgevoerde reis. Dit is een (goede) indicatie, vraag een vrijblijvende offerte aan voor jouw eigen reisgezelschap en data!

Bij 2 personen : vanaf € 2.145 p.p.
Bij 4 personen : vanaf € 1.625 p.p.

Maximaal aantal personen 4wheeldrive : 3  Bij meer personen wordt gebruik gemaakt van een minivan. Tijdens de festivals (kerst, Timkat) stijgen de prijzen van accommodaties en zal de prijs ongeveer € 150 p.p. duurder uitvallen

INCLUSIEF
o Alle vervoer per 4-wheeldrive/minivan  met Engelstalige chauffeur
o Hotels en maaltijden zoals aangegeven in het schema (onder voorbehoud van beschikbaarheid)
o Transfers bij aankomst en vertrek
o Accommodatie en maaltijden voor de chauffeur
o Brandstofkosten voor de gehele reis
o Lokale belastingen 10%
o Alle aangegeven excursies en tours met lokale gidsen inclusief entreekosten

EXCLUSIEF
o Internationale en binnenlandse vluchten (Ethiopian Airlines inclusief binnenlandse vluchten vanaf € 720 p.p.)
o Overige maaltijden
o Fooien aan gidsen en chauffeurs
o Kosten voor eventuele foto- en/of film permits
o Visa (bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant)
o Persoonlijke uitgaven
o Reis- en annuleringsverzekering
o Boekingskosten € 20 per boeking
o Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per boeking

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel