Project omschrijving

Home » Reizen » Individuele rondreis zuid Ethiopië 21 dagen

Individuele rondreis Ethiopië zuid 21 dagen

Tijdens deze individuele rondreis naar zuid Ethiopië zie je de meest bijzondere plaatsen en verblijf je in de mooiste lodges in  het zuiden van het land .

Reizen naar de Omo vallei

Het hoogtepunt van de reis  is de Omo-vallei , een gebied met een enorme diversiteit aan stammen. Door het toegenomen toerisme is het soms lastig om op een rustige manier kennis te maken met deze bijzondere mensen en hun unieke manier van leven. In deze reis is gekozen voor een verblijf bij de wat minder bekende Dorze stam  ten noorden van Arba Minch en een bezoek aan Konso en Turmi waar de Hamar centraal staan. Je bezoekt de dorpen van deze stam tijdens een wandeling en komt zo in de wat minder druk bezochte dorpen, een garantie voor een mooie ervaring. Afhankelijk van de reisdata is een bezoek aan een of meerdere markten mogelijk. Naast het diepe zuiden van het land bezoek je ook de indrukwekkende Bale Mountains en het Awash National Park. Wil je meer informatie over de praktische zaken rondom een reis naar Ethiopië? Deze vind je op onze pagina met reisinformatie.

Hoogtepunten van deze individuele rondreis zuid Ethiopië

 • Bezoek de hyena-grotten in Awash National Park
 • Geniet van de unieke natuur en wolven in de Bale Mountains
 • Maak kennis met verschillende stammen in het zuiden van Ethiopië
 • Breng een toast uit met de Dorze stam
 • Verblijf in de mooiste lodges van het zuiden
 • Ontmoet de Hamar stam tijdens een wandeling van dorp naar dorp
 • Kom heerlijk bij aan het mooie meer van Langano

Vrijblijvende offerte voor een individuele rondreis zuid Ethiopië 

Deze reis kan worden geboekt zoals deze hier staat maar kan ook worden aangepast aan de wensen. Een uitbreiding met bijvoorbeeld Jinka (Benna, Ari en Mursi) is zeker mogelijk. Neem contact op om de wensen door te spreken.

Individuele rondreis zuid Ethiopië 21 dagen | van dag tot dag

DAG 1 – Vlucht naar Addis Abeba

Vertrek vanaf Amsterdam of Brussel naar Addis Abeba met aankomst laat in de avond of de volgende ochtend , afhankelijk van de maatschappij waar mee wordt gevlogen. Bij aankomst staat de transfer klaar voor de transfer naar het hotel.

DAG 2 – Stadstour Addis Abeba

Vandaag bezoek je samen met de chauffeur en lokale gids de belangrijkste bezienswaardigheden van Addis Abeba. Het Museum met ons aller voorouder Lucy mag uiteraard niet ontbreken en je gaat genieten van de drukte op de Mercato, de grootste openluchtmarkt van Afrika. Ook staat een bezoek aan het  keizerlijke Paleis van Menelik II op het programma. Vanavond eet je bij een lokaal gezin , zij maken een overheerlijke injerra maaltijd klaar in hun eigen huis!

Awash National ParkDAG 3 – Van Addis Abeba naar Awash National park (220km| 5 uur)

Vanochtend verlaten we de stad via de enige snelweg van het land en al snel kom je aan in Bishoftu waar een koffie-stop wordt gemaakt met een geweldig uitzicht op een van de kratermeren in dit gebied. Vervolgens gaat de reis verder en verandert het landschap al snel van glooiende heuvels naar uitgestrekte savanne. In Awash logeer je in de Awash Falls Lodge, deze ligt direct naast de waterval, het contrast met  het drukke Addis Abeba is enorm!

DAG 4- Awash National Park | hotsprings en hyena’s

Vanochtend vroeg ontdek je, samen met een ranger, het Awash NP. In dit park is geen groot wild te vinden maar wel grote kuddes Oryx en een enorme verscheidenheid aan vogels. Je rijdt naar de warmwaterbronnen aan de andere kant van het park waar je met wat geluk grote groepen bavianen op de omringende kliffen kunt zien. Bij de hotsprings komen de mensen van de Afar regelmatig langs voor een warm bad en kun je zelf ook een (warme) duik nemen.  Rond lunchtijd ben je weer terug in de lodge. Als de schemering valt neemt de chauffeur je mee voor een bezoek aan de hyena grotten, hier kun je genieten van een grote groep hyena’s die allemaal tegelijk tevoorschijn komen.

DAG 5 -Awash National Park naar Bale Goba (450 km | 9 uur)

Een vrij  lange reisdag vandaag, van Awash naar de Bale Mountains over de Bekoji vlaktes. Dit is de regio waar de Ethiopische langeafstandslopers vandaan komen en de landschappen worden steeds indrukwekkender. Aan het eind van de middag kom je  aan in het Wabe Shebelle Hotel in Bale Goba waar wordt overnacht. Probeer hier zeker de injera, erg lekker!

DAG 6 – Bale Goba | Sanetti Plateau en naar de Bale Mountain LodgeIndividuele rondreis Ethiopië zuid

Vanochtend vroeg vertrek je uit Bale Goba en gaat de weg omhoog naar het Sanetti Plateau. Dit plateau ligt op 4000 meter hoogte en het landschap is surrealistisch te noemen. Uitgestrekte vlaktes, alpiene plantengroei en als toetje de Ethiopische wolf. Deze zeldzame verschijning is hier nog steeds goed te spotten en een ontmoeting is onvergetelijk. Aan het eind van het plateau daal je af naar het Harenna  Forest waar de Bale Mountain Lodge is gelegen. Een unieke lodge op een unieke plek, na aankomst is een drankje bij het haardvuur zeer welkom!

DAG 7 – Bale Mountain lodge  

Vandaag kun je een keuze maken uit de activiteiten die worden aangeboden in de Lodge. Het is mogelijk om een wandeling maken met een lokale gids of een bezoek brengen aan een nabijgelegen dorp en kennis maken met de lokale bevolking.

DAG 8- Bale Mountains via Dinsho naar Awassa (320 km | 6 uur)

Vanochtend gaat de reis verder naar Dinsho, het hoofdkwartier van het park. Hier maak je een 2 uur durende wandeling en zie je zeker de endemische Mountain Nyala en de Menelik’s Bushbuck. Aan het eind van de middag kom je aan in Awassa, een fijne stad aan het gelijknamige meer. Neem vanavond zeker een gebakken tilapia in een van de vele restaurantjes aan de oever!

Bezienswaardigheden EthiopiëDAG 9- Awassa | Fishmarket en Wondo Genet

In de ochtend bezoek je de Fish Market. Hier wordt de vangst van de ochtend aan de man gebracht en vaak ook direct bereid. Naast de lokale bevolking zijn ook de vele maraboes en pelikanen van de partij om een hapje mee te eten. Na het bezoek aan de markt rij je naar Wondo Genet, bekend om de warmwaterbronnen, je maakt hier een wandeling van ongeveer 1 uur.  Na afloop is er tijd voor voor een duik in het heerlijk warme zwembad dus neem de zwemkleding mee!

DAG 10 – Awassa naar Dorze (250 km | 5 uur)

De reis gaat vanochtend verder naar het zuiden en na een mooie rit door de Riftvallei kom je aan in de hooggelegen Dorze Lodge. Deze lodge zorgt voor werkgelegenheid voor de mensen van de Dorze stam en ligt op een unieke plek, het uitzicht ver de meren Chamo en abaya is werkelijk onvergetelijk!

DAG 11 – Dorze | bezoek Chencha en trekking  

In de ochtend bezoek je de Dorze stam in het dorp Chencha. De Dorze leven hoog in de bergen net ten noorden van Arba Minch.  Je maakt kennis met de bijzondere huizen die op bijenkorven lijken en ziet hoe brood wordt gemaakt van enset (de valse bananenplant). Uiteraard breng je ook een toast uit met het zelf gebrouwen lokale alcohol 😊. In de middag maak je samen met onze lokale gids Tarekegn, een trotse Dorze-man, een prachtige wandeling door de omgeving. Een niet te missen ervaring!

DAG 12 Van Dorze naar Konso | Konso Villages (120km | 3 uur)

Rondreis Ethiopië zuid

Vanochtend verlaat je de Dorze en via Arba Minch gaat de reis verder naar de volgende stam: de Konso. De diverse Konso-dorpen en hun omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  De woningen met hun daken van riet en takken zijn omheind door stenen muurtjes en hoge takken. Daartussen smalle steegjes, van vaak amper een meter breed. Er zijn hogere huizen op palen, de mora, waar de jongens van het dorp samen slapen. Zij moesten vroeger zorgen voor de verdediging.  Na aankomst in de Kanta Lodge bezoek je een of meerdere dorpen, wat ons betreft de mooiste dorpjes van de Omo Vallei!

DAG 13- Konso naar Turmi | (185 km | 4 uur)

Je gaat vandaag op weg naar het diepe zuiden van het land. Het landschap verandert in een uitgestrekte savanne en onderweg maak je al snel kennis met de vele verschillende stammen van deze regio. Onderweg is gelegenheid om te stoppen bij een van de vele kleurrijke markten (afhankelijk van de data, zie de blog over marktdagen in de Omo Vallei) en na aankomst in de Buska Lodge kunt je eventueel nog een wandeling maken in de omgeving!

DAG 14 –Turmi | Hamar

Vandaag staat in het teken van de Hamar stam. Je maakt samen met een lokale gids een wandeling naar een wat meer afgelegen dorp wat alleen te voet  bereikbaar is. Dit zorgt ervoor dat er hier veel minder toeristen komen dan in de makkelijk bereikbare dorpen. Met een beetje geluk is er een Bull-jumping ceremonie, dit is meestal pas enkele dagen vooraf bekend en desgewenst kan het programma hierop worden aangepast.

Dassanech Dag 15- Turmi | Dassanech

Vanochtend vertrek je  al vroeg naar Omorate aan de grens met Kenia. Hier woont de Dassanech stam. De Dassanech zijn van oorsprong pastorale mensen, maar in de afgelopen jaren steeds vaker agro-pastoraal. Doordat ze gedurende de afgelopen 50-jaar een groot deel van hun land kwijt zijn geraakt, hebben ze veel van hun schapen, koeien en geiten verloren. Tegenwoordig bevinden de meeste Dassanech zich langs de Omo- rivier en het Turkana meer, hier proberen zij gewassen zoals sorghum, maïs en bonen te telen.  Om bij de dorpen te komen steek je de Omo-rivier over in een holle boomstam, een heel bijzondere ervaring!

Dag 16- Turmi naar Arba Minch (275Km | 5 uur)

De reis gaat vandaag weer naar het noorden en je  rijdt naar Arba Minch. Voordat je  vertrekt is een bezoek aan de kleurrijke markt van Turmi een echte aanrader!  In Arba Minch neem je je intrek in de Paradise Lodge. Een schitterend gelegen hotel waar je  heerlijk kunt genieten van het uitzicht en ook een duik kunt nemen in het zwembad.

Dag 17- Arba Minch | Boottocht Lake Chamo

Na het ontbijt haalt de chauffeur je op voor een boottocht op het Chamo Meer. Hier woont een enorme populatie Nijlkrokodillen die de imposante lengte van 6 meter met gemak kunnen bereiken. Op de Crocodile Market liggen ze uitgebreid te zonnen! Onderweg maak je  ook vast kennis met de hier aanwezige nijlpaarden en de grote hoeveelheid prachtige vogels. De middag is ter vrije besteding.

Dag 18- Arba Minch naar Langano (300km | 6 uur)

Vandaag reis je verder naar de Hara Langano Eco Lodge. Deze lodge  is gelegen aan het meer van Langano, het enige meer in Ethiopië zonder bilharzia en waar kan worden gezwommen. De lodge ligt in een prachtig gebied met een enorme rijkdom aan vogels. De Colobus apen bij het restaurant staan garant voor vermaak en de nijlpaarden zijn dagelijks te zien.

Dag 19- Hara Langano

Dag ter vrije besteding, genieten van de rust en de prachtige natuur en nagenieten van een mooie reis!

Dag 20- Langano naar Addis Abeba (200 km | 5 uur) afscheidsdiner

In de loop van de dag reis je terug naar Addis Abeba.  Na aankomst in Addis geniet je nog van een traditioneel afscheidsdiner in een lokaal restaurant waarna u naar de luchthaven wordt gebracht voor de vlucht naar huis. De meeste vluchten vertrekken rond middernacht.

Dag 21- Vlucht naar huis

Vlucht en aankomst in Amsterdam of Brussel.

ADDIS ABEBA
Lobelia Hotel

AWASH

Awash Falls Lodge

BALE GOBA

Wabe Shebelle Hotel

BALE MOUNTAINS RIRA

Bale Mountain Lodge All inclusive

AWASSA

Lewi Resort Hawassa

DORZE

Dorze Lodge

KONSO
Kanta Lodge

TURMI
Buska Lodge

ARBA MINCH
Paradise Lodge

LANGANO
Hara Langano Eco Lodge

PRIJS  19 dagen zuid-Ethiopië en Awash

Bij 2 personen :  € 3.595 p.p. *

*Zonder verblijf in de Bale Mountain Lodge is de prijs € 2.995 p.p.

Maximaal aantal inzittenden per auto is 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen.

Voor grotere groepen is een minivan mogelijk, in de Bale Mountains wordt gebruikt gemaakt van lokaal vervoer voor de reis over het Sanetti Plateau. Neem contact op voor een voor uw reisgezelschap op maat gemaakte offerte.

INCLUSIEF

■ 18 dagen autohuur (4-wheeldrive) met Engelstalige chauffeur
■ Diensten van lokale Engelstalige gidsen
■ Transfers bij aankomst en vertrek
■ Alle aangeven tours en excursies incl. entreekosten
■ Accommodatie en daggeld voor de chauffeur
■ Brandstofkosten voor de gehele reis
■ 17 nachten accommodatie inclusief verzorging zoals aangegeven bij “accommodatie”
■ Gebruik mobiele telefoon met lokale SIM-kaart
■ Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF
■ Internationale vluchten (vanaf € 450 p.p.)
■ Overige maaltijden(reken op ongeveer ETB350/ € 10 p.p. per dag voor lunch en diner)
■ Eventuele extra excursies
■ Fooien aan gidsen en chauffeurs
■ Visa (Vooraf als E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 )
■ Persoonlijke uitgaven
■ Reis- en annuleringsverzekering
■ Boekingskosten € 20 per boeking
■ Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur tot € 10.000

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel