Project omschrijving

Home » Reizen » Familiereis Ethiopië 22 dagen

Kinderen LalibelaFamiliereis Ethiopië | 22 dagen noord en zuid 

Deze 22-daagse familievakantie is speciaal samengesteld voor actieve gezinnen met tieners en biedt een zeer afwisselend programma. De accommodaties zijn  comfortabel te noemen (kies zelf voor standaard of meer luxe) en veelal voorzien van Wifi.

Je bezoekt zowel noord als zuid, er zijn niet al te veel lange reisdagen en voor de ‘oversteek ‘ van noord naar zuid wordt gebruik gemaakt van twee korte binnenlandse vluchten. Reis je met wat jongere kinderen? Dan is onze familiereis Ethiopie zuid een goed uitgangspunt. Kijk ook bij onze reisinformatie, hier vind je handige tips voor een reis naar Ethiopië.

Hoogtepunten van deze familievakantie naar Ethiopie

 •  De klim naar Abuna Yemeta Guh voor echte waaghalzen
 • Dagtocht naar de onherbergzame Danakil woestijn
 • Dwalen door de ondergrondse kerken van Lalibela
 • Ontmoetingen met traditionele stammen
 • Meterslange Nijlkrokodillen in Lake Chamo
 • Relaxen aan het meer van Langano

Deze reis is een voorbeeld en wij maken graag een vrijblijvende en op maat gemaakte offerte voor jullie gezin!

Reisschema familiereis Ethiopië

DAG 1 Vlucht naar Addis Abeba

Vandaag vlieg je met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba. Met vertrek vanaf Brussel is dit een rechtstreekse vlucht, vanaf Amsterdam is er een overstap in een andere stad in Europa.

DAG 2 Aankomst Addis Abeba  | Vlucht Addis Abeba-Mekele en transfer naar Gheralta

Aankomst  met Ethiopian Airlines  op Bole Airport in Addis Abeba. Hier ga je door de immigratie en loopt vervolgens naar de nabijgelegen domestic terminal en stapt over op de vlucht naar Mekele, de bagage gaat automatisch door. Aangekomen in Mekele  worden jullie opgewacht door  de chauffeur voor het noorden en naar het hotel voor de komende twee nachten gebracht. (ongeveer 1 ½ uur). Vanmiddag is er tijd om te  genieten van de prachtige locatie en op eigen gelegenheid wat rond te kijken in de omgeving.

Accommodatie: Gheralta Lodge of Korkor Lodge

DAG 3 Gheralta | bezoek aan Maryam Korkor 

Vandaag kun je rustig de dag beginnen en in de middag wordt een bezoek gebracht aan Maryam Korkor, een van de bekendste rotskerken van Gheralta. Een hele klim en dan te bedenken dat de priesters deze klim vaak meerdere malen op een dag maken!

DAG 4 Gheralta | Abuna Yemeta Guh

Familievakantie EthiopieEen spectaculaire dag: de klim naar Abuna Yemeta Guh, deze rotskerk is allee te bereiken via een steile wand dus tijd om je klimkunsten te laten zien!  Het uitzicht vanaf de top is de mooiste beloning en na dit avontuur wordt verder gereden naar Mekele. Aangekomen in Mekele vindt een briefing plaats over de dagtocht naar Dallol.

Accommodatie: Asimba Guesthouse of Noble House Hotel

DAG 5 Dagtocht Danakil woestijn

Voor vandaag staat een lange dagtocht naar de Danakil woestijn  gepland. Vertrek is om 04:30 maar de landschappen die jullie vandaag gaan zien maken het vroege vertrek meer dan goed! De Danakil is ongekend mensonvriendelijk. Maar ook onwerkelijk prachtig. Het is hier altijd warm (of eigenlijk heet). Lees: met temperaturen overdag van boven de 50 ° C. En door de vulkanen zijn er diverse heetwaterbronnen. En zijn gevaarlijke gassen normaal. Maar als je je goed voorbereidt is er weinig aan de hand. Je vindt hier een woestijn, maar geen gewone. Rond 17:30 zijn jullie weer terug bij het hotel in Mekele en kun je terugkijken op een onvergetelijke dag.

DAG 6 Van Mekele naar Lalibela (450 km | 9 uur)

De reis gaat verder naar Lalibela, en lange maar mooie rit door een zeer indrukwekkend landschap! Onderweg is voldoende gelegenheid om te stoppen voor het maken van foto’s en voor de lunch. Er is ook genoeg te zien en te beleven met de vele mensen en dieren op de weg dus je hoeft je zeker niet vervelen.  Tegen de avond kom je aan in Lalibela waar je  kunt genieten van een diner op het dakterras van het Zanseyoum Hotel. Abebe, de eigenaar van het hotel en de oudste gids van Lalibela, heeft altijd wel een mooi verhaal.

Accommodatie: Zanseyoum Hotel of Top Twelve Hotel

DAG 7 Lalibela | bezoek aan het Asheten Maryam klooster 

Ochtend ter vrije besteding, even bijkomen van de lange reis gisteren  Rond 12:00 worden jullie opgehaald door de gids voor een wandeling naar het Asheten Maryam klooster.  Dit klooster is hooggelegen en het is een pittige wandeling van ongeveer 2 uur maar de uitzichten onderweg zijn prachtig! Ga vanavond eten in Ben Abeba, dit restaurant is gevestigd in een zeer bijzonder gebouw en heeft het mooiste uitzicht van Lalibela!

DAG 8 Lalibela | bezoek aan de kerken  

Zeer terecht staat Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn familievakantie Ethiopiegehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela. Vandaag worden de kerken bezocht, samen met een lokale gids.

DAG 9 Van Lalibela naar Bahir Dar (300 km | 6 uur  )

Met het vertrek uit Lalibela neem je afscheid van het indrukwekkende hooggebergte en komen we na wederom ene mooie rit aan in  Bahir Dar. Een zeer prettige stad met brede straten omzoomd door palmbomen. De ligging aan het Tanameer en de vele bajajs (kleine 3-wiel taxi’s) maken het plaatje compleet.

Accommodatie: Tana Hotel

DAG 10 Bahir Dar | Lake Tana en Blue Nile Falls 

In de ochtend een boottocht over het Tana meer met  bezoek aan  de kerkjes en kloosters op de vele eilandjes.  De eenvoudige gebouwtjes zijn aan de binnenkant prachtig beschilderd.  Na de boottocht is er een rit van ongeveer 1 uur  u naar Tis Abay waar u de watervallen van de Blauwe Nijl bezoekt, een prachtig spektakel!
Met een lokale gids wandel je  vervolgens naar Wonkshet Monastery waar de plaatselijke priester zorgt voor genezingen met het heilige water van de warmwaterbronnen.

Familievakantie Ethiopie

DAG 11  Vlucht Bahir Dar-Addis Abeba-Jinka

Twee korte binnenlandse vluchten brengen je vandaag van  Bahir Dar naar Jinka in het diepe zuiden van het land. DE eerste vlucht gaat naar Addis Abeba en hier wordt overgestapt op de aansluitende vlucht naar Jinka  .
Aangekomen in Jinka   wacht de chauffeur voor het zuiden jullie op en kun je in de middag even acclimatiseren in dit heel andere stukje Ethiopië!   

Accommodatie: Eyob Hotel of Eco Omo Lodge

DAG 12  Jinka | bezoek aan de Mursi stam  | naar Turmi (120 km | 3 uur)

Vroeg vertrek vanochtend voor een bezoek aan de Mursi.in het Mago National Park. Deze stam staat vooral bekend om de grote schotels die de vrouwen in hun lip dragen.
Wij proberen altijd om een zo authentiek mogelijk dorp te bezoeken maar hou er rekening mee dat de Mursi door het toegenomen toerisme vrij commercieel zijn ingesteld.  In de middag wordt verder gereden naar Turmi en afhankelijk van de reisdagen bezoek je nog een markt. In Turmi kun je kiezen tussen een verblijf in een leuke lodge of kamperen op de camping net buiten het dorp.

Familievakantie Ethiopie

Accommodatie: Buska Lodge of Paradise Lodge of camping

DAG 13 Turmi | bezoek aan de Dassanech stam 

Vanaf Turmi rij je naar Omorate aan de grens met Kenya voor een bezoek aan de bijzonder vriendelijke Dassanech.  De Dassanech zijn van oorsprong pastorale mensen, maar in de afgelopen jaren steeds vaker agro-pastoraal. Doordat ze gedurende de afgelopen 50-jaar een groot deel van hun land kwijt zijn geraakt, hebben ze veel van hun schapen, koeien en geiten verloren. Tegenwoordig bevinden de meeste Dassanech zich langs de Omo- rivier en het Turkana meer, hier proberen zij gewassen zoals sorghum, maïs en bonen te telen. Om bij de dorpen te komen steek je  de rivier over in een holle boomstam, een heel bijzondere ervaring!

Dag 14 Turmi | bezoek aan de Karo en Hamar stammen 

In de ochtend een bezoek aan de Karo, zij wonen in de dorpen rondom de Omo rivier en zijn zeer fotogeniek met de schilderingen op hun hele lichaam.  Rondom Turmi wonen de Hamar, zij staan bekend om de mooie kapsels van de vrouwen, welke ze maken met okerkleurige klei.  Bij Turmi zijn vele kleine dorpen en je maakt een mooie wandeling voor een persoonlijke kennismaking met deze mooie mensen.  De kinderen zijn altijd bijzonder geïnteresseerd in het mobieltje van bezoekende kinderen en dit levert unieke portretten op! 

Dag 15 Van Turmi naar Konso (275 km | 6 uur)

De reis gaat weer richting het noorden en na ongeveer 6 uur rijden kom je aan in de Kanta Lodge in Konso. Als er nog tijd is een bezoek aan het Waga museum een echte aanrader. De beeldjes die worden gebruikt op de graven zijn bijzonder levendig en misschien ook wel een beetje eng …

Accommodatie: Kanta Lodge

Dag 16 Bezoek Konso Village | naar Arba Minch (90 km | 2 uur) 

Vandaag wordt een  traditioneel Konso dorp bezocht.  De diverse Konso-dorpen en hun omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De woningen met hun takken-riet-en-gras daken zijn omheind door stenen muurtjes en hoge takken. Daartussen smalle steegjes, vaak amper een meter breed. Er zijn hogere huizen op palen, de mora, waar de jongens van het dorp samen slapen, zij moesten vroeger zorgen voor de verdediging.  In de middag is er een korte rit naar Arba Minch waar je kunt genieten van het heerlijke zwembad in de Paradise Lodge. 

Paradise Lodge Arba MinchDag 17 Arba Minch  | Boottocht Lake Chamo    

Na het ontbijt haalt de chauffeur u op voor een boottocht op het Chamo Meer. Hier woont een enorme populatie Nijlkrokodillen die de imposante lengte van 6 meter met gemak kunnen bereiken. Op de Crocodile Market liggen ze uitgebreid te zonnen! Onderweg maakt u ook vast kennis met de hier aanwezige nijlpaarden en de grote hoeveelheid prachtige vogels.  De middag is ter vrije besteding. 

Dag 18 Arba Minch  naar Langano (300 km | 6uur)

De laatste bestemming voor deze reis komt in zicht: het meer van Langano. Dit is het enige meer in  Ethiopië waarin kan worden gezwommen en laat je niet tegenhouden door de bruine kleur van het water! Deze komt vooral van de vele mineralen in het water en het meer is volkomen veilig om in te zwemmen. Jullie logeren in het mooie Sabana Beach Resort direct aan het meer.  In de tuinen zijn een grote hoeveelheid kleurige vogels te vinden. Een heerlijke plek om bij te komen van alle belevenissen en te genieten van zon, meer en strand! 

Dag 19 en 20 Langano | dagen ter vrije besteding 

Dagen ter vrije besteding. Optioneel is een bezoek mogelijk aan het Abiata Shalla National Park waar een grote kolonie flamingo’s woont. 

Dag 21 van Langano naar Addis Abeba (200 km | 4 uur)  | afscheidsdiner

De chauffeur haalt jullie na het ontbijt op voor het laatste stukje van de reis naar Addis Abeba. Het is nog mogelijk om te shoppen voor souvenirs waarna iedereen geniet van een traditionele afscheidsmaaltijd. Helaas moet dan afscheid worden genomen van het mooie Ethiopië. Jullie worden naar de luchthaven gebracht waar de vlucht naar huis rond middernacht vertrekt. 

Dag 22 Vlucht naar huis

Vlucht naar Amsterdam of Brussel met aankomst vroeg in de ochtend.

Prijsindicatie familievakantie Ethiopië | 22 dagen noord en zuid
(gebaseerd op zomer 2019)

Bij 4 personen: vanaf € 2.385  p.p.

Maximaal aantal personen per 4-wheeldrive: 4.
Voor grotere gezinnen wordt ook in het zuiden gebruik gemaakt van een minivan. Deze is niet geschikt voor een bezoek aan de Karo stam.

Neem contact op voor een voor uw gezin  op maat gemaakte offerte. Tijdens de festivals (kerst, Timkat) stijgen de prijzen van accommodaties en zal de prijs hoger uitvallen

INCLUSIEF 

 • Binnenlandse vluchten Bahir Dar-Addis Abeba-Arba Minch  Jinka-Addis Abeba 
 • 1-daagse Danakil tour
 • 10 dagen huur minivan met Engelstalige chauffeur (Noord) 
 • 12 dagen huur 4WD (Toyota Landcruiser) met Engelstalige chauffeur (zuid)
 • Diensten van lokale Engelstalige gidsen 
 • Gebruik mobiele telefoon met Sim (lokale gesprekken)
 • Alle excursies incl. entreekosten 
 • Accommodatie en daggeld voor gids en chauffeur 
 • Brandstofkosten voor de gehele reis 
 • 20 nachten accommodatie inclusief ontbijt 
 • Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF 

 • Internationale vluchten ( vanaf € 700 p.p. inclusief Addis Abeba-Bahir Dar) 
 • Overige maaltijden
 • Eventuele extra excursies 
 • Fooien aan gidsen en chauffeurs
 • Visa (E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant) 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 20 per boeking
 • Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur 
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

NEEM CONTACT OP