Project omschrijving

Home » Reizen » individuele luxe rondreis Ethiopië

Individuele luxe rondreis Ethiopië 27 dagen  

Tijdens deze individuele luxe rondreis Ethiopië zie je de hoogtepunten van het hele land. Deze reis is speciaal samengesteld voor iedereen die houdt van mooie, sfeervolle accommodaties en liever niet al teveel lange reisdagen heeft. Door het gebruik van meerdere (korte) binnenlandse vluchten is er meer tijd om iets langer op de verschillende plaatsten te blijven en krijg je dus een goede indruk van Ethiopië. De route in het noorden en zuiden rij je met je eigen privé-chauffeur, in Harar maken we gebruik van een uitstekende lokale chauffeur en gids die alles weten van dit bijzondere stukje Ethiopië. Deze individuele luxe rondreis Ethiopië is een echte aanrader voor iedereen die in alle comfort wil kennismaken met Ethiopië.

Het is ook mogelijk om deze reis te maken met verblijf in meer eenvoudige accommodaties, neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Kijk voor meer tips en informatie over reizen naar Ethiopie ook op onze pagina met reisinformatie.

Hoogtepunten individuele luxe rondreis Ethiopië 26 dagen

 • De mysterieuze kerken van Lalibela
 • De Gelada bavianen en overweldigende uitzichten in de Simien Mountains
 • Ga eeuwen terug in de tijd in Axum
 • Gondar, het Camelot van Afrika
 • De rotskerken van Gheralta
 • Harar: het Mekka van Afrika
 • Ontmoetingen met de stammen in de Omo Vallei

DAG 1 – Vlucht Brussel/Amsterdam-Addis Abeba  

Vertrek vanaf Amsterdam (met overstap) of Brussel (rechtstreeks) naar Addis Abeba met aankomst volgende ochtend.

Stadstour Addis Abeba

DAG 2 – Addis Abeba | Stadstour   

Na aankomst is er tijd om wat te acclimatiseren en voor een eerste kennismaking met Ethiopië. Na een rustige start bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Addis Abeba: de grootste openluchtmarkt van oost-Afrika, de Mercato, het National Museum waar je kennis maakt met het skelet van ons aller voorouder Lucy en Entoto Mountain. Hier zie je de vrouwen die schijnbaar moeiteloos met grote bossen brandhout van soms wel 50 kilo op hun rug terug lopen naar de stad. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht over deze enorme metropool.

ACCOMMODATIE : CAPITAL HOTEL AND SPA 

DAG 3- Vlucht Addis Abeba-Gondar | Stadstour Gondar 

Met een korte binnenlandse vlucht reis je in 1 uur naar Gondar. Na aankomst ontdek je samen met de lokale gids de schatten van het Camelot van Afrika  !
Gondar was de eerste hoofdstad van het Ethiopische Rijk dat begon in 1632 en ruim twee eeuwen standhield. Gedurende deze tijd zijn er twaalf kastelen gebouwd, waarvan nu de ruïnes van 6 nog te bezichtigen zijn. In Gondar vind je ook het bad van Fassilides, waar ook nu nog ieder jaar tijdens het Timkat festival duizenden pelgrims een bad nemen. In de middag bezoek je de Debre Birhan Selassie kerk, beroemd vanwege het beschilderde plafond met de honderden gezichten. 

ACCOMMODATIE: GONDAR HILLS RESORT

Gondar hoogtepunten

DAG 4 -Gondar-Simien Mountains (120 km | 2 1/2 uur)

Vanochtend rij je  vanuit  Gondar  naar de hoogstgelegen lodge van Afrika: de Simien Lodge.  De middag is ter vrije besteding, geniet van de prachtige uitzichten of maak een korte wandeling in de omgeving. 

ACCOMMODATIE: SIMIEN LODGE  

DAG 5 – Simien Mountains | trekking

Vandaag maak je samen met een gids een trekking in het park. Je ziet de  indrukwekkende Jinbar Falls en wandelt naar Chenek. Een ontmoeting met de inheemse  Gelada Bavianen is bijna niet te missen, vaak is het mogelijk om tussen een grote groep te zitten en kun je ze van zeer dichtbij bewonderen.  De route en lengte van de trekking is in onderling overleg af te stemmen. 

DAG 6- Simien Mountains-Axum (275 km | 7 uur)

De reis gaat verder naar Axum, een lange maar prachtige rit door een bijzonder indrukwekkend berglandschap.  Je verlaat het berglandschap van de Simien Mountains via een spectaculaire route! Onderweg is voldoende tijd voor het naken van foto’s en uiteraard wordt gestopt voor de lunch. Aankomst in Axum is aan het eind van de middag. 

ACCOMMODATIE: SABEAN INTERNATIONAL HOTEL 

Bezienswaardigheden Ethiopië

DAG 7 – Axum | stadstour

Samen met een lokale gids bezoek je vandaag de hoogtepunten van Axum. Axum is  een kleine stad, vol met monumenten die getuigen van haar glorierijke verleden zoals de enorme 2000 jaar oude obelisken.  De Ethiopische geschiedschrijving verhaalt dat de originele ark van het Verbond, gebouwd door Mozes in opdracht van God, in 900 voor Christus naar Ethiopië is gebracht door koning Menelik I. De Ark is naar verluidt  eerst 800 jaar verborgen geweest op een eiland in het Tana meer en werd daarna naar Axum verplaats waar zij sindsdien dag en nacht wordt bewaakt in een speciaal gebouwtje bij de kerk van St. Mary of Sion.

DAG 8 – Axum -Gheralta | Yeha Tempel (130km | 5 uur) 

De reis gaat vandaag verder naar het Gheralta gebergte. Onderweg bezoekt je de Yeha Tempel. De tempel van de maan is het oudste nog bestaande bouwwerk van Afrika. Ondanks dat het ruim 2500 jaar oud is, is het nog in een redelijke staat. Het is gebouwd als tempel voor de Sabiaanse bevolking en na de invoering van het Christendom is het omgebouwd tot kerk. Er is een piepklein maar erg interessant museum naast (er kunnen maar 6 mensen tegelijk in) waar bijbels uit de 6e eeuw na Christus te vinden zijn. Vanavond wordt overnacht in de prachtige Korkor Lodge, vanaf het terras heb je een uniek uitzicht op het Gheralta gebergte. 

ACCOMMODATIE: KORKOR LODGE (all-inclusive)

Gheralta

DAG 9 Gheralta | Maryam en Daniel Korkor 

In de ochtend bezoek je  de bekendste rotskerken van Gheralta: Maryam en Daniel Korkor.  Houdt rekening met enkele behoorlijk steile paden en diepe afgronden, je kunt er ook voor kiezen om een wat meer eenvoudige wandeling te maken of een meer uitdagende klim naar Abuna Yemata Guh. Alles is in overleg met de gids. 

DAG 10- Gheralta naar Mekele (115 km/ 2 uur)

Vanochtend kun je nog genieten van de mooie omgeving waarna je in de middag naar Mekele rijdt.  Na aankomst is er een briefing over de 2-daagse tour naar de Danakil depressie die de volgende ochtend begint. De chauffeur wacht in Mekele. 

ACCOMMODATIE: ATSE YOHANNES HOTEL 

DAG 11 –Mekele naar Ahmed Ela   

In de ochtend word je opgehaald door de chauffeurs voor een verkenning van de  Danakildepressie, In Berhale wordt gestopt voor de lunch en hier wordt ook al  het papierwerk in orde wordt gebracht.   Hierna wordt verder gereden naar Ahmed Ela  en onderweg is er kans op het zien van de zoutkaravaans van de Afar en hun kamelen.   In de  buurt van Ahmed Ela wordt het basiskamp opgezet, vanavond wordt genoten van de  zonsondergang over het zoutmeer van Asale waarna u in uw tent kruipt voor een nacht onder de (vele) sterren!
*Deze tour is per in een internationale groep van maximaal 12 personen. Er wordt gekampeerd en alle maaltijden en water zijn inclusief

Dag 12- Ahmed Ela-Mekele 

Je bezoekt vandaag een  van de meest bijzondere landschappen ter wereld. Vanuit de diepte van de aarde borrelen allerlei zouten en gassen naar boven in een caleidoscoop van onwaarschijnlijke kleuren, groene, gele, paarse en rode zoutkristallen die alsmaar groter en groter worden. Dit is Dallol, een vulkanisch gebied en tevens een van de heetste en minst levensvatbare  plekken op aarde, een onwerkelijke ervaring om hier rond te lopen. Aan het eind van de middag ben je  weer terug in Mekelle.

Dag 13- Mekele-Lalibela (350 km | 9 uur)

Een lange reisdag door een mooi berglandschap naar Lalibela. Aangekomen in het Lalibela  is een drankje met prachtig uitzicht zeer verdiend! 

ACCOMMODATIE: MARIBELA HOTEL  

Lalibela

Dag 14- Lalibela | Kerken 

Zeer terecht staat Lalibela op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Lalibela bestaat uit een verzameling kerken die allen uit de rotsen zijn gehouwen. De kerken stammen uit de 12e en 13e eeuw en zijn gebouwd tijdens de heerschappij van koning Lalibela. Vandaag bezoek je, samen met een lokale gids, de kerken en ga je genieten van de serene sfeer die hier heerst.  Ga vanavond zeker eten in Ben Abeba, dit restaurant is gevestigd in een zeer bijzonder gebouw en heeft het mooiste uitzicht van Lalibela

*De chauffeur begint vandaag aan de reis terug naar Addis Abeba (2 dagen) Vervoer wordt lokaal geregeld

Dag 15- Lalibela | Yemrehane Kristos en Asheten Maryam  

De kerk van Yemrehane Kristos is een van de best bewaarde Axumitische kerken in Ethiopië en is vernoemd naar een Zagwe priester-koning en heilige uit de twaalfde eeuw.  De kerk ligt in een spectaculair landschap  in een grote natuurlijke grot op zo’n 35 km buiten Lalibela en is bijna een eeuw ouder was dan de uitgehouwen kerken van Lalibela. De muren van het gebouw werden gebouwd met afwisselende lagen verzonken houten balken en uitstekende gepleisterde steen, en de ramen zijn bedekt met gesneden kruisvormige roosters. Op de  heen-of terugweg bezoek je het Asheten Maryam klooster. Dit ligt net buiten Lalibela en kan alleen te voet worden bereikt. Dit is een (pittige) wandeling van ongeveer 2 uur, bij het klooster maak je kennis met de monniken die deze wandeling meerdere keren op ene dag maken. 

Dag 16- Vlucht Lalibela-Addis Abeba-Dire Dawa

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Dire Dawa (met overstap in Addis Abeba, totale reistijd is ongeveer 4 uur) Aangekomen in Dire Dawa word je opgewacht door de lokale chauffeur en naar het  guesthouse in Harar gebracht.
*Het guesthouse is zeer eenvoudig maar een bijzonder leuke en authentieke ervaring! 

ACCOMMODATIE: ROWDA WABER GUESTHOUSE   

Bezienswaardigheden Ethiopië Harar

Dag 17- Harar | stadstour en hyena-mannen 

Samen met de gids bekijk je vandaag Harar.  Harar is een heel bijzondere stad en het is een belevenis om rond te dwalen door de nauwe straatjes en de kleurrijke markten. In Harar waan je jezelf regelmatig in een geheel ander deel van de wereld!  Vanavond is er een bezoek aan de Hyena-mannen van Harar. Zij voederen iedere dag de hyena’s die rondom de stad wonen en dit levert een uniek (en soms wat beangstigend) schouwspel op.  Met een beetje geluk kun je zelf ook van heel dichtbij kennismaken met de (best vriendelijke) hyena’s.

Dag 18- Vlucht Dire Dawa-Addis Abeba-Arba Minch 

Een reisdag van oost naar zuid Ethiopië, je wordt naar de luchthaven van Dire Dawa gebracht en vliegt met overstap in Addis naar Arba Minch. De totale reistijd is ongeveer 4 uur. In Arba Minch maak je kennis met de chauffeur voor het zuiden en kun je in de middag genieten van het unieke uitzicht over de meren van de Riftvallei.  

ACCOMMODATIE: PARADISE LODGE

Dag 19- Arba Minch | Dorze stam 

In de ochtend bezoek je de  Dorze stam in het dorp Chencha. De Dorze leven hoog in de bergen net ten noorden van Arba Minch.  Je  maakt kennis met de bijzondere huizen die op bijenkorven lijken en ziet hoe brood wordt gemaakt van enset (de valse bananenplant) Uiteraard breng je  ook een toast uit met het zelf gebrouwen lokale alcohol 😊. In de middag maak  u samen met onze lokale gids Tarekegn, een trotse Dorze-man, een prachtige wandeling door de omgeving. Een niet te missen ervaring! 


Dag 20- Arba Minch -Konso | boottocht Lake Chamo (90 km| 2 uur)

Je verlaat Arba Minch en rijdt de Omo Vallei in richting Konso.  Onderweg maak je een boottocht op het Chamo meer. Hier woont een enorme populatie nijlkrokodillen die de imposante lengte van 6 meter kunnen bereiken. Naast de krokodillen kent het meer een grote verscheidenheid aan vogels en de vele nijlpaarden zijn ook eenvoudig te spotten. Na de boottocht reis je verder naar Konso. 

Dag 21- Konso Villages-Turmi (200 km | 5 uur)

Na het ontbijt bezoek je een Konso dorp.  De diverse Konso-dorpen en hun omgeving staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.  De woningen met hun takken-riet-en-gras daken zijn omheind door stenen muurtjes en hoge takken. Daartussen smalle steegjes, vaak amper een meter breed. Er zijn hogere huizen op palen, de mora, waar de jongens van het dorp samen slapen, zij moesten vroeger zorgen voor de verdediging.  Wat ons betreft de mooiste dorpjes van de Omo Vallei! In de middag gaat de reis verder naar het diepe zuiden en kom je aan in Turmi. 

ACCOMMODATIE: BUSKA LODGE  

Groepsreis Ethiopië zuid

Dag 22- Turmi | Dassanech stam bij Omorate (70 km enkele reis | 2 uur)

Vanochtend vertrek je  al vroeg naar Omorate aan de grens met Kenia. Hier woont de Dassanech stam. De Dassanech zijn van oorsprong pastorale mensen, maar in de afgelopen jaren steeds vaker agro-pastoraal. Doordat ze gedurende de afgelopen 50-jaar een groot deel van hun land kwijt zijn geraakt, hebben ze veel van hun schapen, koeien en geiten verloren. Tegenwoordig bevinden de meeste Dassanech zich langs de Omo- rivier en het Turkana meer, hier proberen zij gewassen zoals sorghum, maïs en bonen te telen.  Om bij de dorpen te komen steek je de Omo-rivier over in een holle boomstam, een heel bijzondere ervaring!

Dag 23- Turmi | Karo en Hamar stammen (70 km enkele reis | 2 uur)

In de ochtend bezoek je de Karo, zij zijn bekend vanwege de mooie lichaamsbeschilderingen, je bezoekt het dorp Dus aan de Omo rivier. Vanmiddag staat in het teken van de Hamar stam. Je maakt samen met een lokale gids een wandeling naar een wat meer afgelegen dorp wat niet met de auto bereikbaar is. Dit zorgt ervoor dat er hier veel minder toeristen komen dan in de makkelijk bereikbare dorpen. Met een beetje geluk is er  een Bull-jumping ceremonie, dit is meestal pas enkele dagen vooraf bekend en desgewenst kan het programma  hierop worden aangepast. 

Dag 24- Turmi-Jinka (120 Km| 3 uur)

De vertrektijd is vandaag in overleg, de reis naar Jinka is kort en wellicht is het (afhankelijk van de data) mogelijk om een markt te bezoeken in Jinka, Dimeka of Key Afer. Na aankomst in Jinka is het mogelijk om het etnografisch museum in Jinka te bezoeken. 

ACCOMMODATIE: ECO OMO LODGE   

Dag 25- Jinka | Mursi stam in het Mago National Park  

Vroeg in de ochtend rijd je het Mago National Park in voor een bezoek aan de Mursi stam. Deze stam staat bekend vanwege de schotels in de lippen en is wellicht de bekendste stam van de Omo vallei. Mede door de toegenomen aandacht is deze stam dan ook helaas de meest commerciële geworden. Je rijdt dan ook wat dieper het park in om een bezoek te brengen aan een wat meer authentiek dorp waar minder bezoekers komen en nemen ruim de tijd voor de kennismaking.

Dag 26- Vlucht Jinka-Addis Abeba | afscheidsdiner en transfer naar de luchthaven   

Vroeg in de middag vertrekt de vlucht van ongeveer 1 uur naar Addis Abeba. Hier is nog een dagkamer in een eenvoudig hotel nabij de luchthaven gereserveerd zodat je je wat kunt opfrissen voor de terugvlucht.  Je geniet van een traditioneel afscheidsdiner met onze lokale vertegenwoordigster Selam waarna je  afscheid moeten nemen en  naar de luchthaven worden gebracht. De vluchten vertrekken allemaal rond middernacht, helaas het einde van een onvergetelijke reis!

Dag 27- Vlucht Addis Abeba-Brussel/Amsterdam    

Aankomst in Brussel of Amsterdam.

   

 

 

 

.

Reissom luxe rondreis Ethiopië 27 dagen

Bij 2 personen :  vanaf € 4.775 p.p.

Maximaal aantal inzittenden per 4-wheeldrive  is 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen. Grotere groepen reizen per minivan (Danakil-tour is altijd per 4-wheeldrive)  Neem contact op voor een voor uw reisgezelschap op maat gemaakte offert

Deze reissom is inclusief

 • Binnenlandse vluchten Addis-Gondar Lalibela-Addis-Dire Dawa-Addis-Arba Minch  € 275 p.p. (gebaseerd op korting als wordt gevlogen met Ethiopian Airlines )  
 •  26 dagen huur 4WD met Engelstalige chauffeur
 •  Diensten van lokale Engelstalige gidsen 
 • Lokaal transport Dire Dawa-Harar-Dire Dawa
 • 2-daagse tour Dallol (volpension) inclusief alle entreekosten, gidsen, beveiliging op basis van volpension
 • Gebruik mobiele telefoon met Sim (lokale gesprekken)
 • Alle excursies incl. entreekosten ongeveer € 500 p.p. 
 • Accommodatie en daggeld voor de chauffeur 
 • Brandstofkosten voor de gehele reis 
 • Accommodatie  inclusief ontbijt (Korkor Lodge all-inclusive)
 • Lokale belastingen 10 %

Deze reissom is exclusief

 • Internationale vluchten inclusief Jinka-Addis Abeba (vanaf € 750 p.p.)
 • Overige maaltijden (reken op ongeveer ETB350 / € 10 p.p. per dag voor lunch en diner) 
 • Eventuele extra excursies 
 • Fooien aan gidsen en chauffeurs
 • Visa (E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant) 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur tot € 12.500 (voor hogere bedragen wordt een extra bijdrage van € 15 berekend)
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel