Tips en tricks voor het aanvragen van een visum voor Ethiopië. Wat zijn de mogelijkheden, wat heb je nodig en waar en wanneer vraag je het aan?

LET OP! Wij zijn een reisorganisatie en geven op deze pagina advies en de laatste updates over het aanvragen van een visum voor Ethiopië. Visa moet je zelf online  aanvragen, wij kunnen hier niet in bemiddelen. Bellen naar ons over de visumaanvraag als je geen reis bij ons hebt geboekt heeft dan ook geen zin!
Alle informatie over de visumaanvraag vind je in deze blog, als je problemen hebt met de aanvraag dien je rechtstreeks contact op te nemen met INVEA in Addis Abeba :+251 (11) 1553899 of support@evisa.gov.et. 

Update 26 april 2022

De enige optie op het moment is het aanvragen van een online E-visum.  E-visa worden sinds half  januari weer afgegeven, soms al binnen een dag en andere keren duurt het wat langer.
Het is dan ook van belang om het visum ruim op tijd aan te vragen via de officiële website  https://www.evisa.gov.et./
Het visum wordt afgegeven met als startdatum de datum van aankomst in Ethiopië dus het is geen probleem om het enkele weken voorafgaand aan de reis aan te vragen. Lees verderop in deze blog de uitgebreide instructies voor E-visa.

!! Het is niet mogelijk om een visum aan te vragen bij de ambassade of een visum bij aankomst te verkrijgen.

Update 20 december 2021

Er worden momenteel geen e-visa uitgegeven. De aanvraag kan worden ingediend via de officiële website en je ontvangt wel een bevestiging van de aanvraag en de betaling.  Helaas volgt er na de aanvraag geen visum. Telefonisch is het kantoor in Addis Abeba niet te bereiken en op e-mails komt geen reactie. Het is onduidelijk waar het probleem ligt dus wij kunnen momenteel ook geen inschatting maken of en wanneer de uitgifte van de visa wordt hervat.
Bij de ambassade in Brussel wordt verwezen naar de e-visa website en ook zij weten niet wat het probleem is. Zodra er nieuws is zullen wij deze pagina bijwerken.

Update 2 september 2021

Goed nieuws, e-visa  kunnen weer worden aangevraagd via de website van de overheid
https://www.evisa.gov.et.

UPDATE JULI 2021

Het is momenteel NIET mogelijk om een e-visum of een visum bij aankomst te verkrijgen. De enige mogelijkheid is een aanvraag te doen bij de ambassade in Den Haag of in Brussel.

Visum voor Ethiopië, is dat nodig? En wat kost dat?

Jazeker, iedere bezoeker vanuit Nederland of België heeft een visum voor Ethiopië nodig en de kosten variëren van  ongeveer € 50 tot € 70.  Je paspoort moet  tot minimaal 6 maanden na het eind van de reis geldig zijn. In deze blog informatie over welke visa er zijn, waar en hoe je deze aanvraagt en hoe de procedure is bij aankomst.

Welke visa zijn er voor een reis naar Ethiopië?

Er zijn zakelijke en toeristenvisa voor Ethiopië.  Vanwege de aard van deze website ga ik alleen verder in op de toeristenvisa.Er zijn twee soorten toeristenvisa: een visum voor 30 dagen en als je reis langer is een visum voor 90 dagen. Verder kun je kiezen voor single -of multiple-entry.
Er zijn op het moment (december 2019) 3 mogelijkheden voor de vosumaanvraag die ik hier zal bespreken

 1. Visum Ethiopië bij aankomst (VOA oftewel visa on arrival)visum bij aankomst Ethiopie

  Het is nog altijd mogelijk om een visum Ethiopië bij aankomst op Bole airport te kopen, het gaat dan alleen om een single-entry visum voor 30 dagen. Dit is de meest eenvoudige optie en raad ik  aan als je niet direct doorvliegt met een binnenlandse vlucht. Na aankomst vindt je de loketten voor de VOA links van de paspoortcontrole. De lengte van de rij voor de loketten is afhankelijk van het tijdstip. Laat in de avond is het meestal niet zo druk en wacht je hooguit een half uur, vroeg in de ochtend komen er veel vluchten aan en kan het soms wel een uur duren voordat je aan de beurt bent.
  Zorg dat je  $50 of €50 p.p. contact bij je hebt , creditcard worden wel geaccepteerd maar 9 van de 10 keer werkt het apparaat niet. Verder zijn er geen vereisten, je levert je paspoort in, loopt door naar de achterkant van de loketten waar je weer in de rij gaat staan. Na enige tijd wordt je geroepen, betaal je de kosten en kun je naar de bagagebanden. Simpel!

 2. E-visum Ethiopië

  Visum Ethiopië aanvragen

  De officiële website van de Ethiopische overheid

  Als je direct door vliegt naar een binnenlandse bestemming en niet al teveel tijd hebt voor de overstap is het handig om een E-visum Ethiopië aan te vragen. Ook voor een langere reis is het E-visum een uitkomst , er zijn E-visa voor 30 ($52) en voor 90 ($ 72) dagen. Ook hier geldt: alleen single-entry.
  !!! Uiteraard zijn er  veel creatieve criminelen die proberen een slaatje te slaan uit onwetende toeristen dus er zijn heel wat nep-websites in omloop. Dit is de enige juiste website: https://www.evisa.gov.et.Voor de aanvraag heb je een pasfoto  en een creditcard nodig, zorg dat je deze bij de hand hebt, en volg de instructies. De kosten zijn $ 50 dus gelijk aan het VOA. Meestal ontvang je de bevestiging en het E-visum binnen enkele uren in je mailbox. Bij aankomst kun je door naar de loketten voor E-visa en ontvang je een stempel in je paspoort.  Het E-visum is alleen geldig als je binnenkomt op Bole airport in Addis Abeba !

 3. Visum Ethiopië aanvragen bij de ambassade

  Als je niet via Bole airport het land in komt  of een multiple-entry visum voor Ethiopië nodig hebt kun je nog altijd terecht bij de ambassade in Den Haag of Brussel. Uitbesteden kan ook, wij hebben goede ervaringen met Visumdienst Breda.

Ben je nog op zoek naar een mooie reis naar Ethiopië ?  Doe dan inspiratie op bij onze reizen en lees ook even verder bij onze uitgebreide reisinformatie . Alle reizen zijn voorbeelden , wij maken graag een reis op maat voor jouw reisgezelschap. Neem hiervoor contact op via e-mail  of bel ons op 06-3003 2660.

Groetjes,

M: marjolein@eshitravel.nl

T: 06-3003 2660