Wij zien veel belangstelling voor onze website maar de aanvragen en boekingen druppelen maar mondjesmaat binnen. Ontzettend jammer omdat het inmiddels weer prima mogelijk is om veilig te reizen naar Ethiopië. Ik kan me voorstellen dat er door de vele negatieve berichtgeving over Ethiopië een niet helemaal juist beeld is ontstaan van het land. Negatief nieuws wordt nu eenmaal sneller opgepikt dan positief nieuws. Dus bij deze een blog waarin we eens aandacht gaan schenken aan de positieve kant van Ethiopië en waarin we enkele misverstanden uit de weg gaan ruimen.

Kun je veilig reizen naar Ethiopië? Er is daar toch een burgeroorlog aan de gang?

in november 2020 is een burgeroorlog ontstaan tussen de heersende regering van Abiy Ahmed en de voormalige leiders, de TPLF. Dit heeft ertoe geleid dat Tigray (de noordelijkste provincie van Ethiopië) voor lange tijd afgesloten is geweest van de buitenwereld.  In juli 2021 veroverde de TPLF grote stukken land buiten Tigray (waaronder Lalibela en gedeeltes van de Simien Mountains) en rukten zelfs op richting Addis Abeba. Aan het eind van het jaar zijn zij met een tegenoffensief terug gedrongen naar Tigray en inmiddels zijn er vredesonderhandelingen gestart.
Het is een zeer gecompliceerd conflict, als je meer wilt weten over het ontstaan van dit conflict en over de geschiedenis raad ik je het boek ‘Money,Blood and Consciense’ aan.

Tigray is nog steeds niet te bereizen maar de overige gebieden in het noorden zijn gelukkig weer open voor het toerisme. Gondar, de Simien Mountains en Lalibela: naar al deze gebieden in het noorden van Ethiopië kun je weer veilig reizen. We hopen op goed nieuws voor Tigray in 2023! In mei 2022 reisde ik voor het eerst sinds 2020 weer naar het noorden , een kort verslag van mijn ervaringen en waarom je vooral nu moet reizen  lees je in deze blog over Lalibela .

 

Ethiopië? Daar is toch grote droogte en een hongersnood? Daar ga je geen vakantie vieren!

kun je veilig reizen naar EthiopiëDat is eigenlijk wel de meest gestelde vraag/ opmerking als ik mensen vertel dat ik reizen naar Ethiopië organiseer. Wie kent niet de beelden uit de jaren ’80?  En ook nu  horen we weer vaak over de grote droogte en hongersnood in het oosten van Afrika. Die is er ook zeker maar de meeste mensen weten niet dat Ethiopië een enorm groot land is en dat de droge gebieden maar een gedeelte van Ethiopië beslaan. Er zijn ook heel veel gebieden zijn waar het momenteel overvloedig regent en door de hoogte van het land zijn de temperaturen vaak zeer gematigd (rond de 20-25 graden). In een groot gedeelte van het land kun je dan ook landschappen zoals de foto hiernaast vinden, zeker in het regenseizoen wat loopt van juni t/m september. Kijk hier eens voor de weersvooruitzichten van Addis Abeba, je ziet dan dat het er zeker niet heet en droog is. De droogste gebieden zijn Afar en Somaliland, met uitzondering van de Danakil zijn deze gebieden ook niet de meest interessante voor toeristen.
Bedenk dat iedere toerist zorgt voor inkomsten en met die inkomsten en de belastingen die worden betaald kan er worden gewerkt aan het bestrijden van de honger en armoede.

Ethiopië? Wat is daar nu te zien? Is dat niet een hele grote woestijn?

Nee het is zeker geen hele grote woestijn! Ethiopië is een bergachtig land met een enorme diversiteit aan landschappen en een bevolking die bestaat uit vele verschillende stammen, allemaal met hun eigen tradities. Het is ook uniek omdat het nooit gekoloniseerd is geweest en de eigen tradities in stand zijn gebleven. Het Ethiopisch orthodoxe geloof heeft gezorgd voor bouwwerken die je nergens anders vindt en in de Omo Vallei vind je een grote diversiteit aan stammen die ieder hun eigen leefwijze hebben.

Wil je meer weten over wat Ethiopië zo uniek maakt? Lees dan de blog ’10 redenen om Ethiopië te bezoeken’ en kijk bij de bezienswaardigheden om een globaal overzicht te krijgen van alles wat Ethiopië te bieden heeft.

Veilig reizen naar Ethiopië

Veilig reizen in Ethiopië, hoe is dat dan?

Als je een reis bij ons boekt kun je er zeker van zijn dat jouw reis veilig wordt uitgevoerd. Je reist in een comfortabele 4-wheeldrive (of minivan, afhankelijk van het reisgezelschap en de bestemming) met een van onze zeer ervaren Engelstalige chauffeurs. Zij reizen al jaren rond met toeristen, kennen ieder gebied en hebben een groot netwerk. Als je tijdens de reis nog iets wil wijzigen of als je vraagtekens hebt bij een bepaalde bestemming kun je altijd bij hen terecht voor aanpassingen. Zij doen er alles aan om jouw reis helemaal goed en veilig te laten verlopen zodat je met de mooiste herinneringen weer naar huis gaat.
Ethiopië is onbekend maar voor iedereen die geweest is geldt hetzelfde: je komt terug met een koffer vol mooie en onuitwisbare herinneringen.

Kijk ook eens bij de ervaringen van onze reizigers op Reisorakel, we hebben een mooie score van 9,6!

Ja, ik wil veilig op reis naar Ethiopië!

Wij maken iedere reis op maat maar op deze website vind je een groot aanbod aan voorbeeldreizen die je kunt gebruiken ter inspiratie voor jouw reis. Als je het offerteformulier invult of ons mailt of belt gaan wij aan de slag met jouw wensen en ontvang je een vrijblijvende offerte.
De mensen in Ethiopië kijken uit naar jouw komst. We hopen je snel te zien in het mooiste land van Afrika!

marjolein@eshitravel.nl