Home » Reizen » Individuele rondreis Danakil en Erta Ale via Semera

Individuele rondreis Danakil met Erta Ale via Semera | 6 dagen 

Een individuele rondreis van 6 dagen naar de Danakil depressie en Erta Ale via Semera. Op het moment is een reis  via Semera de enige route naar dit unieke gebied , reizen via Mekele is niet mogelijk vanwege de onrusten in Tigray. Je vliegt naar en van Semera waarna je met een chauffeur het gebied gaat verkennen. De kosten voor reizen in de Danakil zijn hoog vanwege de vele noodzakelijke vergunningen en veiligheidsmaatregelen, tijdens deze reis zijn deze allemaal inbegrepen.

Het is eventueel mogelijk om deze reis te combineren met een bezoek aan het zuiden van het land of het noorden zonder de Tigra regio. Buiten Tigray zijn de toeristische gebieden veilig om te bezoeken

Kijk ter inspiratie eens bij onze 16-daagse individuele rondreis Noord-Ethiopië. Deze reis is aan te passen naar een iets kortere reis zonder Axum.

Hoogtepunten rondreis Danakil via Semera

 • Slaap op de rand van een actieve vulkaan
 • Zie de onwerkelijke landschappen van Dallol
 • Maak kennis met de Afar
 • De zoutmeren van de Afar regio
 • Slaap onder een onvergetelijke sterrenhemel in een van de meest afgelegen gebieden ter wereld

Beknopt reisschema rondreis Danakil via Semera | 6 dagen 

DAG 1 – Vlucht Addis Abeba-Semera | naar Afdera met bezoek aan Lake Afdera  

DAG 2 – Afdera-Erta Ale | beklimming en overnachting 

DAG 3- Erta Ale-Ahmed Ela 

DAG 4 – Bezoek aan Dallol | naar Afdera 

DAG 5 – Naar Semera met bezoek aan Afar dorp 

DAG 6 – Vlucht Semera-Addis Abeba

DAG 1 – Vlucht Addis Abeba-Semera | naar Afdera (200 km | 4uur)

Vroeg in de ochtend (07:00) vertrekt de vlucht vanuit Addis Abeba naar Semera. Hier aangekomen maak je kennis met de chauffeur voor de komende dagen en vertrek je naar Afdera. Hier kom je rond lunchtijd aan waarna je even kunt opfrissen in het (eenvoudige) hotel en genieten van een vers bereide lunch. Na de lunch bezoek je samen met de gids Lake Afdera, een enorm zoutmeer. Dichtbij het meer zijn enkele warmwaterbronnen waar je even heerlijk kunt genieten van het warme water.
Diner is in het hotel en vanavond slaap je buiten onder een indrukwekkende sterrenhemel.

ACCOMMODATIE : Lokaal hotel 

DAG 2- Afdera- Erta Ale | Beklimming en overnachting op Erta Ale  (100 km | 2 uur)

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Erta Ale , dit is niet al te ver weg maar onderweg worden er diverse scouts en veiligheidsmensen opgepikt dus de reis zal wat langer duren dan je zou verwachten. Bij Erta Ale wacht het kamp en wordt een eenvoudige lunch klaargemaakt en na de lunch is er gelegenheid om te voet de omgeving te verkennen. Aan het eind van de middag begint de trek naar de top van de vulkaan, deze zal ongeveer twee uur in beslag nemen. Op de rand van de vulkaan is het kamp opgezet en na aankomst wordt het diner omhoog gebracht door de kamelen. Een onvergetelijk etentje met uitzicht op de kolkende massa lava! Het kamp bestaat uit bedden en wederom slaap je onder een prachtige avondhemel, deze keer opgelicht door de lavazee van de vulkaan. 

ACCOMMODATIE: Kamperen 

DAG 3 -Erta Ale-Ahmed Ela | zonsondergang bij het zoutmeer (150 km-5uur)

Rond 5 uur beginnen we aan de afdaling en beneden aangekomen genieten we van een welverdiend ontbijt. Hierna start de rit naar het onherbergzame plaatsje Ahmed Ela. De weg is grotendeels onverhard en dit verklaart de lange reistijd , van de 150 km is zo’n 90 km onverhard. Je rijdt door een bizar landschap van uitgestrekte lavavelden en  zult je verbazen over het feit dat mensen hier kunnen overleven.
Nadat de spullen zijn afgezet bij de openlucht kampeerplek voor vandaag rijd je verder naar het zoutmeer waar je kunt genieten van een indrukwekkende zonsondergang. Na een heerlijk diner kruip je vroeg onder je lakens , morgen weer een vroege start!

ACCOMMODATIE: Kamperen Ahmed Ela 

DAG 4 – Ahmed Ela | Bezoek aan Dallol | naar Afdera (200 km| 5 uur)

Om 4 uur gaat de wekker en na het ontbijt rijd je over het zoutmeer naar een van de meest bizarre landschappen op aarde : Dallol. De vroege start is nodig vanwege de temperaturen die soms gemakkelijk 50 graden kunnen bereiken. Tegen de tijd dat de zon opkomt ben je op bestemming en wandel je door de kleurige, borrelende, bruisende en soms ook stinkende velden van Dallol. DE ervaring is niet te omschrijven , je moet het gezien hebben ! Hierna maak je kennis met de Afar die in de bizar hoge temperaturen aan de slag zijn met het winnen van zout en met wat gelukkig zie je de karavaans met kamelen die de blokken zout naar Mekele vervoeren. De laatste jaren wordt het zout steeds vaker met vrachtwagens vervoerd wat minder pittoresk is maar wel een enorme verbetering oplevert voor de leefomstandigheden van de Afar. Na een bad in het zoutmeer reis je in de middag terug naar Afdera waar je tegen de avond aankomt en weer overnacht in een lokaal hotel. 

DAG 5 – Afdera-Semera | Bezoek aan Afar dorp Afambo 

Vertrek vanuit Afdera naar Semera. Na aankomst rijd je verder naar Afambo , dit dorpje ligt aan de Awash rivier en je maakt kennis met de Afar die hier voornamelijk leven van de landbouw. Een lokale familie laat graag hun huis zien en kunnen meer vertellen over het leven in dit afgelegen gebied. De overnachting is in een lokaal hotel in Semera (afhankelijk van beschikbaarheid) 

DAG 6 – Vlucht Semera-Addis Abeba 

De chauffeur zorgt voor de transfer naar de luchthaven van Semera , de vlucht naar Addis Abeba vertrekt om 09:00. Na aankomst in Addis Abeba verzorg je zelf het vervoer en de accommodatie, uiteraard kunnen wij ook een hotel voor je boeken.  

Reissom Danakil met Erta Ale  via Semera | 6 dagen

Bij 2 personen :  € 2.275 p.p.
Bij 4 personen : € 1.795 p.p.

Maximaal aantal inzittenden per 4-wheeldrive  is 4 volwassenen  Neem contact op voor een voor jouw  reisgezelschap op maat gemaakte offerte!

INCLUSIEF

■ Autohuur (4wheeldrive) met Engelstalige chauffeur (deze komt uit Addis Abeba)

■ Diensten van lokale Engelstalige gidsen 

■ Huur kampeermaterialen (tenten, slaapmatten, slaapzakken enz.)

■ Tour Danakil  inclusief alle entreekosten, gidsen en beveiliging

■ Gebruik mobiele telefoon met Sim (lokale gesprekken)

■ Alle excursies inclusief entreekosten 

■ Accommodatie en daggeld voor de chauffeur 

■ Brandstofkosten voor de gehele reis 

■ Accommodatie , alles op basis van volpension inclusief drinkwater 

■ Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF

■ Internationale en binnenlandse vluchten.Neem contact op voor de tarieven

■ Dranken

■ Fooien aan gidsen en chauffeurs

■ Visa (E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant) 

■ Persoonlijke uitgaven

■ Reis- en annuleringsverzekering

■ Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel