Project omschrijving

Home » Reizen » Natuurreis Ethiopië 21 dagen

Natuurreis Ethiopië Natuurreis naar Ethiopië 21 dagen

Tijdens deze unieke natuurreis naar Ethiopië ontdek je de natuur in het hele land en maak je kennis met de bijzondere diersoorten die alleen in Ethiopië zijn te vinden. De natuur in Ethiopië is zeer gevarieerd en in 3 weken tijd maak je kennis met het hooggebergte van de Simien Mountains, de savanne van Awash, het nevelwoud in Chebera Churchura en de meren in de Rift Vallei. Overal maak je kennis met de diersoorten die alleen voorkomen in Ethiopië , de Gelada bavianen, de Ethiopische wolf en nog veel meer. Een bijzonder afwisselende onvergetelijke  reis! De AWF (African Wildlife Foundation) heeft enkele interessante artikelen over de Gelada Bavianen en de Ethiopische wolf op hun website.

Wil je naast de prachtige natuur van de Simien en Bale Mountains ook de culturele hoogtepunten van Ethiopië zien? Dan is onze wandelreis van 21 dagen misschien een goede keus, kijk ook eens verder bij al onze reizen!

Hoogtepunten natuurreis Ethiopië 21 dagen

 • Wordt omringd door grazende  Gelada Bavianen in de Simien Mountains
 • Sta oog in oog met woudolifanten in Chebera Churchura
 • Spot de meest zeldzame wolf in de wereld: de Ethiopische Wolf
 • Wandelen in het Bale Mountains National Park met gegarandeerde ontmoetingen met Mountain Nyala’s en Menelik’s Bushbuck
 • Geniet van de luxe en unieke ligging van de Bale Mountains Lodge
 • Kampeer in de wildernis van het Chebera Churchura National Park

Reisschema natuurreis Ethiopië 21 dagen

DAG 1 Vlucht Amsterdam of Brussel naar Addis Abeba

Vertrek vanaf Brussel (rechtstreeks) of Amsterdam (met overstap) naar Addis Abeba. Aankomst is de volgende ochtend. Voor deze reis is een vlucht met Ethiopian Airlines de beste optie vanwege de doorvlucht naar Gondar en de korting op de overige binnenlandse vluchten.

DAG 2 Aankomst Addis Abeba  | Vlucht Addis Abeba-Gondar transfer naar Simien Mountains NP 

Vroege aankomst met Ethiopian Airlines  op Bole Airport in Addis Abeba. Hier gaat u door de immigratie en loopt vervolgens naar de nabijgelegen domestic terminal en stapt over op de vlucht naar Gondar. Aangekomen in Gondar wordt u opgewacht door  de chauffeur en reist u in ongeveer 2 uur  verder naar  de hoogst gelegen lodge van Afrika: de Simien Lodge.  Vanmiddag is er tijd om te  genieten van de prachtige locatie en op eigen gelegenheid wat rond te kijken in de omgeving.

Accommodatie: Simien Lodge incl. ontbijt

DAG 3 Simien Mountains | Gelada bavianen en Walia Ibex

Samen met een lokale gids en een scout gaat u op zoek naar de eerste inheemse diersoorten van Ethiopië: de Gelada bavianen en de Walia ibex. De eerste is meestal snel gespot maar voor de Walia ibex moet heel wat meer moeite worden gedaan. Zij leven voornamelijk op grote hoogte dus er zal moeten worden geklommen.  Met een dosis  geluk ziet u ook de Ethiopische wolf, al is deze eenvoudiger te vinden in de Bale Mountains.

DAG 4 Simien Mountains | Jinbar Falls 

Nog een volle dag om te genieten van de prachtige natuur in de Simien Mountains, na een vroege start (in de tuin van de  lodge ziet u in de ochtend regelmatig Gelada bavianen) wandelt u naar de Jinbar Falls, een indrukwekkende waterval die van grote hoogte naar beneden valt. In dit gebied zijn ook veel lammergieren te vinden, deze enorme vogels hebben een ingenieuze manier gevonden om aan hun lievelingsmaal te komen. Ze laten botten van zeer grote hoogte op stenen vallen waarna ze de stukjes kunnen eten. Laat in de middag rijdt u naar de Mayleko Lodge waar u vanavond overnacht , deze lodge ligt dichtbij de luchthaven van Gondar.

Accommodatie: Mayleko Lodge incl. ontbijt

DAG 5 Vlucht Gondar-Addis Abeba-Jimma

Vroeg in de ochtend vliegt u via Addis Abeba naar Jimma in het zuidwesten van Ethiopië. Aankomst in Jima is rond het middaguur. De chauffeur voor de rest van de reis wacht u hier op en brengt u naar het comfortabele Central Hotel. In de middag kunt u een kijkje nemen bij de dam , een paradijs voor vogelliefhebbers en er zijn ook zeer regelmatig nijlpaarden te zien.

Accommodatie: Central Hotel incl. ontbijt

DAG 6 Jimma naar Chebera Churchura NP (120 km | 4 uur)

U rijdt vandaag naar het onbekende, maar o zo mooie Chebera Churchura National Park. De weg naar het park is slecht maar de omgeving maakt heel veel goed. Hoe dichter u bij het park komt hoe groener het wordt. Reken op een rit van ongeveer 4 uur. In Chebera Churchura wordt  eenvoudig gekampeerd bij het hoofdkwartier van het park. De nabijgelegen rivier is uw douche voor de komende dagen. Er is een mooiere kampeerplaats  in het park maar deze is nog niet geschikt vanwege het ontbreken van goede beveiliging tegen de woud-olifanten die her in grote getale voorkomen .Verblijf is op basis van volpension, er reist een kok mee die eenvoudige maaltijden zal bereiden. Het is ook mogelijk om een (zeer eenvoudige) injera -maaltijd te krijgen in het dorp Chebera. Op een van de avonden eet u dan ook in het dorp, een goede stimulans voor de lokale economie!

Accommodatie: camping volpension (eenvoudige maaltijden)

DAG 7 Chebera Churchura NP | Meka en Erka Forest en hotsprings 

In de ochtend wandelt u naar Meka en Erka forest , dit is het gebied waar de Afrikaanse woudolifant, buffels en nijlpaarden veelvuldig voorkomen. er wordt gelopen onder begeleiding van ervaren gidsen en scouts. De lunch is op de camping waarna u in de middag een bezoek brengt aan de hotsprings . Hier is een grote hoeveelheid vogels te vinden. 

DAG 8 Chebera Churchura NP | Bulo Lake 

Het te bezoeken gebied is vandaag de Borbo waterval en Bulo Lake, wederom een gebied met een grote verscheidenheid aan kleinere dieren en vogels. De lunch is een picknick waarna u in de middag per auto een rit maakt over de onverharde weg die hoog langs het park is aangelegd. Vanaf deze weg heeft u een magnifiek uitzicht over het hele park. 

DAG 9 Chebera Churchura naar Sodo  (250 km | 7 uur)

U verlaat het park en rijdt over een mooie maar vrij slechte weg naar Sodo. De landschappen zijn erg mooi maar houdt u er rekening mee dat het door de staat van de weg een wat oncomfortabele rit kan zijn. Aangekomen in Sodo kunt u genieten van de luxe van een echte douche en een heerlijk zacht bed.

Accommodatie: Lewi Resort Sodo incl. ontbijt

DAG 10 Bezoek aan het Maze NP 

Vanuit Sodo is er vandaag een bezoek aan het onbekende en afgelegen  Maze National Park. Dit park wordt nog maar weinig bezocht en is vooral bekend vanwege het endemische Swayne’s Hartebeest. 

DAG 11  Van Sodo naar de Bale Mountains (385 km | 8 uur)

Vroeg vertrek vanuit Sodo voor de rit naar de Bale Mountains. De reis gaat via Shashemene en Bale Goba over het Sanetti Plateau naar wat zonder twijfel de mooiste lodge van Ethiopië is: de Bale Mountains Lodge. Deze is gelegen bij het kleine plaatsje Rira in een ontzettend mooi stuk natuur. Geniet na aankomst van een drankje bij het haardvuur en van de wrattenzwijnen en bavianen op het stuk grond voor de lodge. 

Accommodatie: Bale Mountains Lodge all-inclusive

DAG 12  Bale Mountains  | wolven op het Sanetti Plateau

Vanuit de lodge rijdt u naar het Sanetti Plateau waar u op zoek gaat naar de zeldzame Ethiopische wolf. Meestal hoeft u niet lang te zoeken en al snel ziet u de wolven rennen op zoek naar hun prooi. Een bijzonder indrukwekkende ontmoeting, zeker in combinatie met het bizarre landschap op 4000 meter hoogte.

DAG 13 Bale Mountains | Harenna Forest

U maakt vandaag een mooie wandeling door het mysterieuze Harenna Forest . De eeuwenoude bomen begroeid met mos geven een heel bijzondere sfeer , u zult onder de indruk zijn van de stilte die alleen onderbroeken wordt door de geluiden van de vele vogels. Dit is ook het gebied waar de Bale monkey woont, wederom een inheemse soort . 

Dag 14 Bale Mountains naar Langano 

Vanuit de Bale Mountains rijdt u weer in de richting van de Riftvallei. Onderweg wordt nog gestopt voor een wandeling bij het hoofdkwartier van het park in DInsho. Hier zijn de Mountain nyala’s en Menelik Bushbucks goed te bewonderen , het zijn prachtige elegante dieren.Aan het eind van de middag komt u aan in bij het meer van Langano. De Hara Langano Eco  Lodge ligt in een mooi en zeer vogelrijk gebied.

Accommodatie: Hara Langano Eco Lodge incl. ontbijt

Dag 15 Langano | vogels spotten 

In de ochtend gaat u samen met een ervaren vogelgids op zoek naar de vele bijzondere vogelsoorten in de tuinen van de lodge. De middag is ter vrije besteding, het is mogelijk om een verkoelende duik te nemen in het meer. Geniet van de grote groep Colobusapen in de bomen bij het restaurant .

Dag 16 Langano | boottocht 

Vanochtend maakt u een boottocht op het meer , de Lodge heeft een ‘ eigen ‘populatie nijlpaarden die u van redelijk dichtbij kunt bewonderen. Vanmiddag kunt u genieten van de rust en de stilte bij uw huisje, een heerlijk rustpunt in de reis! 

Dag 17 Langano naar Awash NP (300 km | 6 uur)

Vanochtend vertrekt u naar de laatste bestemming van deze reis: het Awash National Park. Dit park ligt in het oosten van het land en onderweg ziet u het landschap veranderen naar uitgestrekte savanne, een heel andere wereld! Aan het eind van de middag komt u aan bij de Awash Falls Lodge waar u direct naast de waterval logeert. 

Accommodatie: Awash Falls Lodge incl. ontbijt

Dag 18 Awash National Park | Hotsprings en hyena’s

Vanochtend vroeg ontdekt u het Awash National Park. In dit park is geen groot wild te vinden maar wel grote kuddes Oryx en een enorme verscheidenheid aan vogels. U rijdt naar de warmwaterbronnen waar u met wat geluk grote groepen mantelbavianen op de omringende kliffen kunt zien. Rond lunchtijd bent u weer terug in de lodge en in de middag kunt u een wandeling maken langs de rivier of genieten van het geweldige uitzicht vanaf het restaurant. Als de schemering valt neemt de chauffeur u mee voor een bezoek aan de hyena grotten, hier ziet u een grote groep hyena’s die allemaal tegelijk tevoorschijn komen, vergezeld door enkele wrattenzwijnen, weer een zeer bijzondere ervaring.

Dag 19 Awash National Park | Vogels spotten bij de Doho Lodge

Een volle dag in het park, op zoek naar de vele vogelsoorten. U rijdt naar de omgeving van de Doho Lodge waar weer heel andere soorten te vinden zijn.

Dag 20 van Awash naar Addis Abeba (200 km | 4 uur)  | vlucht naar huis

De chauffeur haalt u na het ontbijt op voor het laatste stukje van de reis naar Addis Abeba. Het is nog mogelijk om te shoppen voor souvenirs waarna iedereen geniet van een traditionele afscheidsmaaltijd. Helaas moet  dan afscheid worden genomen van het mooie Ethiopië. U wordt naar de luchthaven gebracht waar de vlucht naar huis rond middernacht vertrekt.

Dag 21 Vlucht Addis Abeba-Brussel/ Amsterdam

Vlucht naar Brussel (rechtstreeks) of Amsterdam (met overstap).

Gebaseerd op de prijzen van 2019, wij maken graag een offerte op maat voor uw reisgezelschap!

Bij 2 personen : vanaf € 3.890  per persoon

Maximaal aantal personen per 4-wheeldrive : 3 volwassenen

INCLUSIEF

 • 20 dagen huur 4-wheeldrive  met Engelstalige chauffeur
 • Huur kampeermaterialen in Simien Mountains en Chebera Churchura (tenten, slaapmatten, slaapzakken enz.)
 • Brandstofkosten voor de hele reis
 • Alle excursies zoals vermeld in het reisschema inclusief entreekosten
 • Scouts en gidsen in de Nationale Parken
 • Accommodatie en verzorging zoals aangegeven in het schema
 • Accommodatie en daggeld voor de chauffeur
 • Gebruik mobiele telefoon met Ethiopische SIM (lokale gesprekken)

EXCLUSIEF

 • Internationale en binnenlandse vluchten ( reken op een totaalbedrag van € 750-800 p.p.)
 • Overige maaltijden
 • Eventuele extra excursies
 • Fooien aan gidsen en chauffeurs
 • Visa (E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 contant)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur
Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel