Project omschrijving

Home » Reizen » Oost Ethiopië rondreis Harar

Individuele rondreis Ethiopië oost met Harar

Bekijk een wat minder bekend stukje Ethiopië tijdens deze individuele rondreis Ethiopië oost met Harar. Harar is een unieke stad, de geheel ommuurde stad is prachtig bewaard gebleven en het is een genot om te dwalen door de kleurrijke stegen en over de drukke markten. De bevolking is overwegend islamitisch en je waant je regelmatig in een sprookje van 1000 en 1 nacht.
In de avond kun je genieten van een zeer bijzonder schouwspel: de hyena’s uit de omgeving komen naar de stad om met de hand te worden gevoederd door de Harar hyena-mannen. Meer weten over dit bijzondere fenomeen? Lees hier een mooi artikel van National Geographic over de hyena-mannen van Harar.   

Naast Harar bezoek je ook het Babile Wildlife Reserve, een van de weinige plaatsen in Ethiopie waar je nog olifanten kunt zien en het mooie Awash National Park. Een rondreis Ethiopië oost met Harar is een reis naar onontdekt Afrika !

Harar ligt niet echt op de ‘ bekende’ routes, het is mogelijk om het in twee dagen te bezoeken per binnenlandse vlucht (via Dire Dawa) maar dan mis je de indrukwekkende landschappen tussen Addis en Harar. Een combinatie met het Awash National Park geeft een mooie reis van ongeveer 1 week die ook weer te combineren is met een reis naar het noorden. Vanaf Lalibela rij je dan in 2 (lange) dagen naar Awash en vervolgens door naar Harar. Ook tijdens onze complete Ethiopië reis van 27 dagen bezoek je Harar.

Hoogtepunten van deze reis oost Ethiopië met Harar

 • Dwaal door smalle steegjes, bezoek kleurrijke markten en geniet van de Oosterse sfeer in Harar
 • Sta oog in oog met hyena’s
 • Observeer olifanten in het Babile Wildlife Reserve
 • Zie de vele vogels in  in het Awash National Park en ontmoet de Afar stam
 • Geniet van de rust in de Awash Falls Lodge

Deze reis is een voorbeeld en kan helemaal naar wens worden aangepast. Neem contact met ons op, wij maken jouw droomreis naar Ethiopië helemaal op maat!

Reisschema rondreis Ethiopië oost met Harar

Rondreis Ethiopië oost HararDAG 1 Addis Abeba -Awash National Park (230 km-5 uur) 

Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het oosten. Al snel verlaten we de drukke stad en via de gloednieuwe (en enige) snelweg rijden we naar Adama. Onderweg is voldoende tijd om te stoppen voor het maken van foto’s, alles in overleg met de chauffeur. Een aanrader is een lunchstop bij een van de kratermeren bij Debre Zeit.
Na Adama verandert het landschap, de heuvels maken plaats voor uitgestrekte vlakten met de typisch Afrikaanse acacia’s en nederzettingen van de hier levende nomaden. Halverwege de middag komen we aan in het Awash National Park waar we logeren in de Awash Falls Lodge. De lodge is eenvoudig maar prachtig gelegen aan de waterval.

DAG 2 Awash National Park | Hot springs en hyena-grotten 

Vroeg op vandaag voor een mooie rit naar de Hot Springs. Onderweg is er een behoorlijke kans op het spotten van de Awash oryx, Hamadryas bavianen en gazellen. In het park leven ook leeuwen maar deze zijn maar zeer zelden te zien.
Bij de hotsprings maken we een korte wandeling en is het mogelijk om te baden in het hete water. De middag is ter vrije besteding, het is mogelijk om een wandeling te maken langs de rivier of te genieten van het mooie uitzicht vanaf het restaurant van de lodge. Als de schemering invalt haalt de chauffeur je weer op voor de korte rit naar de grotten net buiten het park. Hier leeft een grote groep hyena’s die als het donker wordt naar buiten komt. Dit allemaal vergezeld door een groepje wrattenzwijnen, een heel bijzondere ervaring!

Dag 3 Awash-Harar (330 Km| 7 uur)

Na een lekker ontbijt in de lodge gaat de reis verder naar Harar. Na Awash verandert het landschap weer en rijden we door een indrukwekkend berglandschap. We passeren kleine dorpen, zien vele wandelende mensen en dieren langs de weg en in plaats van de traditionele kerken zien we steeds meer kleurige moskeeën. Na 330 km komen we aan in Harar waar je logeert in een authentiek guesthouse (Rowda Guesthouse) in de oude stad.

Dag 4- Harar | stadstour en hyena’s 

Vandaag bekijk je samen met een lokale gids de eeuwenoude ommuurde stad Harar. Dit is een stad waar de islam haar invloed heeft behouden. Als je door de
eeuwenoude poorten het ommuurde witgrijs getinte oude gedeelte van de stad binnen gaat zie je tientallen moskeeën, Koranscholen en minaretten. Bij tombes van heiligen tref je vrouwen in paars, rood of geel, devoot gebeden prevelend. De mannen kijken toe, in groepjes qat-kauwend. Het is heerlijk dwalen door deze stad met unieke architectuur, drukke markten en kleurrijke straattaferelen. Je zult je eerder wanen in een Noord-Afrikaanse stad dan in Ethiopië!

Dag 5- Harar | Bezoek aan Babile Elephant Reserve 

Olifanten wonen al sinds mensenheugenis in Ethiopië maar helaas zijn deze prachtige dieren nu zeker niet meer algemeen en zijn ze alleen nog te bewonderen in enkele nationale parken. Het Babile Elephant Reserve is opgericht om de aldaar levende groep te beschermen. Het reservaat ligt op 75 km afstand van Harar en is dan ook goed te bezoeken vanuit Harar. Onderweg naar Babile bezoeken we de Argobba stam in Koremi, Koremi is prachtig gelegen met een weids uitzicht over de omgeving.

Dag 6 -Harar-Awash (330 km | 7 uur)

In de ochtend is er nog tijd om rond te kijken in Harar en wellicht wat souvenirs te kopen voordat we vertrekken richting Awash. Onderweg is er uiteraard weer volop tijd voor het maken van foto’s. Vanavond overnachten we in een eenvoudig hotel in Awash.

Dag 7 Awash-Addis Abeba (230 km| 5uur)

We rijden terug naar Addis Abeba waar je naar het hotel wordt gebracht of naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

PRIJS  7 dagen Ethiopië oost met Harar

Bij 2 personen :  vanaf € 945 p.p.

Maximaal aantal inzittenden per auto is 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen.

Voor grotere groepen is een minivan mogelijk, Neem contact op voor  op maat gemaakte offerte voor jouw reisgezelschap.

INCLUSIEF

■ 7 dagen autohuur (4-wheeldrive) met Engelstalige chauffeur
■ Diensten van lokale Engelstalige gidsen
■ Transfers bij aankomst en vertrek
■ Alle aangeven tours en excursies incl. entreekosten
■ Accommodatie en daggeld voor de chauffeur
■ Brandstofkosten voor de gehele reis
■ 6 nachten accommodatie inclusief ontbijt
■ Gebruik mobiele telefoon met lokale SIM-kaart
■ Lokale belastingen 10 %

EXCLUSIEF
■ Internationale vluchten (vanaf € 450 p.p.)
■ Overige maaltijden(reken op ongeveer ETB350/ € 10 p.p. per dag voor lunch en diner)
■ Eventuele extra excursies
■ Fooien aan gidsen en chauffeurs
■ Visa (Vooraf als E-visum of bij aankomst te verkrijgen voor $ 50 )
■ Persoonlijke uitgaven
■ Reis- en annuleringsverzekering
■ Bijdrage aan GGTO-garantiefonds € 15 per factuur tot € 12.500, daarboven een bijdrage van € 30

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Sfeerimpressie van deze reis 

Contact

  Eshi Travel
  Giessenlaan 22 A
  3381 AL Giessenburg

  Tel:
  0630032660 (ma-vrij 09:00-17:00 )
  Buiten kantoortijd op afspraak

  E-mail
  marjolein@eshitravel.nl

  KVK nummer: 63052636
  Rekeningnummer: NL52RABO0302769293 t.n.v. Eshi Eco Travel