Lees in deze blog meer over het coronavirus in Ethiopië en onze omboekgarantie voor nieuwe boekingen.

We hopen dat de situatie binnen afzienbare tijd beter wordt zodat we weer kunnen reizen en  iedereen weer kan genieten van het mooie Ethiopië maar we begrijpen ook dat je twijfels hebt over het boeken van een reis nu alles zo onzeker is. Vandaar onze unieke omboekgarantie voor iedereen die een reis wil boeken met een zeker gevoel.

Coronavirus Ethiopië en omboekgarantieCorona-omboekgarantie van Eshi Eco Travel

Boek je nieuwe reis naar Ethiopië voor  1 maart 2021 en wijzig of annuleer je reis kosteloos tot 42 dagen voor vertrek als het coronavirus een zorgeloze reis  bedreigt. Wij vragen geen aanbetaling, de volledige factuur voor de tourkosten wordt 6 weken voor vertrek betaald. Na de betaling wordt de reis definitief en gelden onze normale annuleringsvoorwaarden.
Voorwaarden:
  1. geldig op boekingen gemaakt tot 1 maart 2021 en met een uiterlijke vertrekdatum van 1 oktober 2021.
  2. het landarrangement kan omgeboekt of geannuleerd worden zonder kosten, indien op de bestemming een uitbraak van COVID-19 een zorgeloze reis in de weg staat, ook een oranje reisadvies is een geldige reden voor een omboeking/annulering.
  3. aanvullende kosten kunnen van toepassing zijn als het landarrangement wordt aangepast;
  4. accommodaties zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid;
  5. niet van toepassing op de internationale vlucht(en). Luchtvaartmaatschappijen kunnen wijzigingskosten of annuleringskosten in rekening brengen. Een tariefverschil kan van toepassing zijn. Vraag ons naar de specifieke voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Het coronavirus (Covid-19) heeft ervoor gezorgd dat onze  reizen naar Ethiopië die gepland  stonden voor  2021 zijn uitgesteld naar latere data. Alle reizigers die in maart in Ethiopië waren hebben het land gelukkig tijdig kunnen verlaten en zijn allemaal veilig thuis.

Coronavirus Ethiopië en omboekgarantie18 april 2020 : Hoe is de situatie aangaande het coronavirus in Ethiopië ? | Lees ook onze update van  19 augustus 

In Ethiopië is een (vereenvoudigde) lockdown ingesteld , scholen en kerken  zijn gesloten en de markten,  winkels en restaurants zijn zeer beperkt open. Ook gelden dezelfde social-distancing regels als hier en zijn bijeenkomsten van meer dan 3 mensen verboden. Thuis werken is wel de aanbeveling maar dat is voor veel mensen niet mogelijk, er zijn niet veel mensen met een goed werkende internetverbinding thuis.  De overheid heeft de noodtoestand uitgeroepen zodat snel kan worden ingegrepen als dit nodig is. Op het moment geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen voor iedereen die het land binnen komt, een reis naar Ethiopië zit er dus niet in.

Op 13 maart is de eerste besmetting vastgesteld en inmiddels (18 april) zijn er 105 mensen besmet met het Covid-19 virus.  Het lijkt redelijk onder controle en we hopen dat dit zo zal blijven. Een grote uitbraak zal desastreuze gevolgen hebben voor het land, de medische zorg is hier zeker niet op berekend. We hopen ook dat reizen snel weer mogelijk is, door het wegvallen van het toerisme komen veel mensen in grote problemen  omdat er  totaal geen inkomsten meer zijn.

Kijk op de website Ethiopia Covid-19 voor de laatste ontwikkelingen.

Ik heb al een reis geboekt voor het najaar van 2020, gaat deze wel door?

Op het moment kunnen wij nog geen uitsluitsel geven over het al dan niet doorgaan van deze reizen. Wij blijven de situatie nauwlettend volgen en nemen contact op als alles wat duidelijker is. Als reizen niet mogelijk is kunnen wij de reis kosteloos omboeken naar een andere datum of geven wij een corona-voucher af welke kan worden ingewisseld bij het boeken van een nieuwe reis. De waarde van het voucher staat gelijk aan de reeds betaalde aanbetaling. Hetzelfde geldt voor de vliegtickets, afhankelijk van de maatschappij kan er een omboeking worden gedaan, een restitutie worden aangevraagd of wordt er een voucher afgegeven

Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte , we maken graag een mooi reisschema op maat. Lees ook de ervaringen van eerdere reizigers , Ethiopië is een niet te missen bestemming!

M: marjolein@eshitravel.nl

T: 06-3003 2660