Verslagje van een korte reis naar de Bale Mountains en Langano

In november bezocht ik de Bale Mountains met aansluitend een paar dagen in de Hara Langano Lodge aan het meer van Langano.

Hotels in de Bale Mountains

In en rondom de Bale Mountains zijn helaas maar zeer weinig geschikte accommodaties te vinden , ik bekeek de hotels die het meest worden gebruikt. Allereerst sliep ik in Robe, in het Siko Mendo hotel. In de basis een prima budgetoptie, wel aan een drukke weg maar de kamers liggen achter het hoofdgebouw dus geen herrie in de nacht. Jammer genoeg wordt er weinig aan onderhoud gedaan en zijn de kamers en badkamers dringend aan een opknapbeurt toe. In de ochtend was er ook geen water dus de douche is niet getest… Het eten was prima , al met al een ok optie voor mensen die geen luxe verwachten maar het kan zeker beter. Dan het Wabe Shebelle Hotel in Goba, bij de entree van het park. Iets duurder en wat kamers betreft ongeveer hetzelfde verhaal. Geen luxe , niet al te schoon maar een (redelijk) warme douche en dat is zeker nodig in dit toch wel frisse gedeelte van het land.


Een absolute topper is de Bale Mountain Lodge ! Prijzig maar het geld zeker waard. Deze mooie Eco-lodge heeft prachtige kamers (met houtkachel!) , een restaurant met heerlijk eten, geweldige uitzichten en een super lokatie. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers een must. Het grootste gedeelte van het personeel is afkomstig uit het nabijgelegen dorp en de eigenaars van de lodge  runnen meerdere projecten zoals de bouw van een kliniek en een school. Ook gaat een groot gedeelte van de inkomsten naar het behoud van het National Park. Ik ben fan!

Bezoek aan het Bale Mountains National Park

Het park omvat een groot gebied met zeer diverse landschappen. het hoofdkwartier in Dinsho vond ik een groene omgeving met glooiende heuvels en een enorm aantal mountain nyala’s, Menelik bushbuck, wrattenzwijnen en meer. Op het zeer hoog gelegen Sanetti plateau maakte ik kennis met de Ethiopische wolf en zijn prooi, de molrat en de overweldigende landschappen. Vervolgens wandelde ik door het betoverende Harenna Forest , een onwerkelijk stukje ongerepte natuur .
Voor natuurliefhebbers is dit een niet te missen stukje Ethiopië, een verblijf van 3 dagen in de Bale Mountain Lodge is ideaal om een goede indruk te krijgen.

Relaxen aan het meer van Langano

Ik logeerde in  de Hara Langano Eco Lodge en ook dit is een top-accommodatie!
Gelegen aan de ‘rustige’ kant van het meer met zeer rijke flora en fauna. Een ideale plek om een paar dagen bij te komen aan het eind van een reis. Ook hier wordt weer veel gedaan voor de omringende gemeenschappen en biedt de lodge werkgelegenheid .


Het meer van Langano is het enige veilige meer om in te zwemmen, als je de nijlpaarden  in de gaten houdt kun je dit ook prima doen . Voor vogelaars is dit ook een mooie plek, je komt oren en ogen tekort en de twee groepen Colobus apen die hier wonen bieden de hele dag entertainment !

Ook een keertje zien?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

Groetjes,