Veel reizigers hebben ongeveer 2 weken tot hun beschikking en dan is de vraag : reizen we naar het noorden of het zuiden van Ethiopië ? Best een lastige beslissing want zowel het noorden als het zuiden van Ethiopië zijn prachtig maar in een reis van twee weken eigenlijk niet te combineren .

Ik kan twee weken reizen, ga ik naar noord of zuid Ethiopië ?

Ethiopië is een groot land met minder goede wegen dus  bij een kortere reis moet je een keuze maken tussen een bezoek aan noord of zuid Ethiopië. Met deze blog hoop ik te  helpen bij het nemen van een beslissing. Wordt het noord of zuid Ethiopië ?

Noord of zuid Ethiopië Noord of zuid Ethiopië , een lastige keus !

Wat de beste keus is , is heel afhankelijk van de wensen.
Wil je persé kennismaken met de stammen? Dan is het zuiden de beste keus. Of toch liever meer geschiedenis? Dan mogen Lalibela, Gondar en Axum zeker niet ontbreken en wordt het een reis door het noorden.

Maar ook in het noorden vind je natuur in bijvoorbeeld de Simien Mountains en in het zuiden is de weinig bezochte Mariyam kerk bij Butajira een kleine versie van Lalibela. De Danakil woestijn en Erta Ale vulkaan  is ook een wens van veel mensen, dit pas je uiteraard het beste in in een reis door het noorden maar je kunt het ook als onderdeel van een noord-oost reis doen met bijvoorbeeld een trekking rondom Gheralta en Lalibela. Kortom, kiezen valt niet mee !

Reizen met (jonge) kinderen naar Ethiopië 

Voor gezinnen met (jonge) kinderen die een eerste reis naar Ethiopie maken is het zuiden een goede keus, de zebra’s in Nechisar, de hyena’s bij Yirgalem, de krokodillen bij Arba Minch en zwemmen in het meer van Langano staan garant voor tevreden kinderen !

Combineer een reis naar noord of zuid Ethiopië met een bezoek aan het oosten of westenNoord of zuid Ethiopie

Als je iets langer de tijd hebt is een reis naar het noorden ook goed te combineren met het oosten van Ethiopië. Je rijdt dan via het onbekende Yangudi Rassa national park naar Awash en kunt dan ook een bezoek brengen aan Harar. De reis wordt dan ongeveer 18 dagen.

Het zuidwesten van Ethiopië

Vergeet ook niet het onbekende zuidwesten van Ethiopië ! Hier vind je eeuwenoude regenwouden en de bakermat van de koffie rondom Bonga . Dit mooie stukje Ethiopië is heel goed te combineren met de stammen in de Omo Vallei. een tussenstop in het onbekende Chebera Churchura NP met een grote groep olifanten is een niet te missen onderdeel van deze route.

Wat is dan uiteindelijk de beste keus?

De beste optie is natuurlijk een reis van 4 weken zodat je al het moois van het land kunt zien 🙂  Maar dit is vaak niet mogelijk en dan helpen wij graag met een advies. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, dit kan telefonisch of tijdens een persoonlijk gesprek in Giessenburg.

Groetjes,

M: marjolein@eshitravel.nl

T: 06-3003 2660